05 / 05 / 2024

Emlak komisyon taslağı 2017

Emlak komisyon taslağı 2017

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, taşınmaz ticaretini yeniden şekillendirecek yönetmelikle ilgili taslağı yayınladı ve taraflardan görüşlerini istedi. İşte o görüşler...

Emlakçılardan komisyon atağı!

Emlak sektörünün yasalar ile zemine kavuşturulması için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan Emlak Komisyonculuğu Yasa Taslağı sektör temsilcilerinin görüşüne sunuldu. 

Emlakçılar ve ev almak isteyenler arasında sıkı pazarlık başladı! 

Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatlarına paralel şekilde emlakçı komisyonları da yükseldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 4 milyon TL'lik bir evin satışında komisyon tutarı 200 bin TL'ye dayanınca, alıcılarla emlakçılar arasında da sıkı pazarlık başladı

İstanbul Boğazı'nda yalı satan emlakçıya 36 milyon TL komisyon: 1 yalı satışı emlakçıyı zengin ediyor!

Emlakçılar, İstanbul Boğazı’nda yalı satışını yaptıklarında Adalar’dan 1 yalı dairesi, 11 milyon lira değerinde bir yat ve lüks bir otomobil alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Emlak ilanlarındaki vurgunculuğa tedbir! Tek fiyat düzenlemesi geliyor

Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı taslağa göre, emlak siteleri üzerinden gerçekleştirilen konut satışlarında, aynı ev için farklı fiyatlarla birden fazla ilan girişi yapılamayacak. 

Emlakçı komisyonunu kim ödemelidir?

Emlakçı komisyonu, belirli bir taraf aracılığıyla ödenir. Kiralama ve satın alma işlemlerinde emlakçıya komisyon ödenmelidir. Emlakçı komisyonunu kim öder sorusu özellikle de kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki emlakçı konutunu kim ödemelidir? İşte konu hakkında ayrıntılar...

Emlakçı komisyonu 2022 kaç TL oldu?

Gayrimenkul alım, satım ve kiralama işlemlerinde vatandaşların en büyük yardımcıları emlakçılar oluyor. Emlakçılar verdikleri bu hizmet karşılığında komisyon alabiliyorlar. Peki, bu yıl emlakçı komisyonu ne kadar oldu? İşte tüm detaylar..

Emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıya belli oranlarda komisyon ödemedi yapılıyor. Peki, yapılan işlemden vazgeçilmesi halinde emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alım satım işlemleri daha hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alanlar da satanlar da ne kadar komisyon ödeyeceğini merak ediyor. Peki, emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı kira komisyonu ne kadar 2022? Kimden alınır?

Gayrimenkul kiralama işlemini daha hızlı halletmek isteyenler emlakçılar ile çalışabiliyor. İşlemin tamamlanması halinde ise emlakçıya komisyon ödeniyor. Peki, emlakçı kira komisyonu ne kadar 2022? Kimden alınır?

Emlakçı komisyonu 2021!

Taşınmaz ticaretiyle ilgili yönetmelik taslağına göre emlakçı komisyonları sınırlandırıldı. Peki, emlakçı komisyonu nasıl hesaplanır? Emlakçı komisyonu yüzde kaç 2021? İşte emlakçı komisyonu 2021...

Emlakçıdan ev alıp satarken dikkat!

Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı kapsamında emlakçı komisyonu sınırlandırıldı. Peki, emlakçı komisyonu nasıl hesaplanır? 2021 emlakçı komisyonu ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İzmir'de emlakçılar depremzedelerden komisyon almayacak!

İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, sosyal medyada İzmir'de ev kiralarının yükseldiği yönündeki paylaşımlara tepki gösterdi. Güleroğlu, "İzmirli emlakçılar olarak depremzedelerden, mağdur kişilerden hizmet bedelini almayacağız" dedi.

Yüzde 8 emlakçı komisyon bedeli yüksek mi?

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte yer alan yeni yönetmeliğe göre, yetki belgesi olmayan kişiler emlakçılık yapamayacak. Sabah Gazetesi yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü yazısında yeni yönetmeliği değerlendirdi. 

Emlak komisyon taslağı 2017 Haberi

Emlak komisyon taslağı 2017

Türkiye’de gayrimenkul alım satım sektöründe 140 bin kişi çalışıyor, 100 bin civarında da emlak ofisi bulunuyor. Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, Türkiye'de her 100 evden 60'ı sahibi tarafından direkt olarak satılıyor. Türkiye'de emlak danışmanı aracılığı ile satılan gayrimenkul oranı toplamın yüzde 40'ını oluşturuyor.

Türkiye'de yılda ticari gayrimenkuller dahil yıllık toplamda 2,5 milyon TL'lik el değişimi oluyor. Cirosal bazda ise bu 150 milyar dolarlık el değişimi anlamı taşıyor. Bunun 55-60 milyar doları da yeni konut satışından sağlanıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, taşınmaz ticaretini yeniden şekillendirecek yönetmelikle ilgili taslağı yayınladı ve taraflardan görüşlerini istedi.

Taslağa göre, yetki belgesi olmadan emlakçılık yapılamayacak. Gayrimenkul alım satımıyla yetkili kişilerin ise en az lise mezunu olması gerekecek. Emlakçıların alacağı komisyon ücreti gayrimenkulün satış bedelinin yüzde 3'ünü...