28 / 07 / 2024

Emlak Komisyonculuğu tasarısı

Emlak Komisyonculuğu tasarısı

Emlak sektörünün yasal bir zemine kavuşturulması için sektörün bir yasaya ihtiyacı olduğu konuşuluyordu. Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ilk adımı attı.

Dışişleri Vakfı'nın kurulması Meclis'te: Rent a car ve emlak komisyonculuğu eleştirileri geldi! 

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın kurulmasını düzenleyen kanun teklifinin Meclis'e sunulduğu belirtildi. Söz konusu vakıf için Rent a car ve emlak komisyonculuğu eleştirileri yapıldı. İşte ayrıntılar..

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!

Rusya Bakanlar Kurulu tarafından, ticari emlak kiracılarının ceza ödemeden kira sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilmelerine yönelik hazırlanan yasa tasarısı tepki topluyor...

Kaçak emlakçıların iş yerleri kapatılacak!

Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül, Emlak komisyonculuğu ile uğraşan Emlak komisyonculara mesleki yeterlilik belgelerinin verileceğini söyledi.

Tssco Internatıonal Busıness Group Emlak Komisyonculuğu İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tssco Internatıonal Busıness Group Emlak Komisyonculuğu İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 120 bin TL sermaye bedeli ile Sıddıg Mamoun Toum ve Mahammoud Mohamed ortaklığında kuruldu. 

Emlak Komisyonculuğu yasa tasarısı değişiyor!

Emlak sektörünün yasal bir zemine kavuşturulması için sektörün bir yasaya ihtiyacı olduğu konuşuluyordu. Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ilk adımı attı.

Emlak Komisyonculuğu Yasası için lobi yapılacak!

‘Emlak Komisyonculuğu Yasası ve Yeni Dönem’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı, GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından düzenlendi. Yuvarlak Masa toplantısında Emlak Komisyonculuğu yasa tasarısı ele alındı.

Torba Yasa Tasarısı neler getiriyor?

Birçok kanun ve kanun hükmünde kararnameye yeni düzenlemeler getirecek olan Torba Yasa Tasarısı'nda emlak sektörüne yönelik düzenlemelerde yer alıyor. Peki, Torba Yasa Tasarısı neler getiriyor?

Emlakçı müşteri ile anlaşamaz ise dava nasıl işler?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''emlak komisyonculuğu'' sorusunu yanıtladı.

Kaçak emlakçıların sayısı arttı!

Kaçak emlakçıların sayısında artış yaşandı. Yeni hazırlanan emlak danışmanlığı yasa tasarısı ile bu sorunun ortadan kalkması planlanıyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konu ile ilgili olarak vatandaşları uyardı.

Emlak danışmanlığı tasarısı, sektörü olumlu etkileyecek!

Emlak sektöründeki gelişmeleri değerlendiren Coldwell Banker VIP Gayrimenkul Danışmanı Burak Şanda, emlak danışmanlığının çok önemli ve ciddi bir iş olduğunu belirterek çalışmalarını ekibiyle bu hassasiyet çerçevesinde sürdürdüklerinin altını çizdi.

İşgücü Kanun Tasarısı mimarları işsiz mi bırakacak?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı hakkında konuştu. Yarkadaş, “Tasarı mühendis ve mimarları düşük ücrete ve işsizliğe terk edecek. Yüzbinlerce işsizin bulunduğu sektöre yenileri eklenecek”dedi.

Hakan Yavuz'dan Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı'na tepki!

Hakan Yavuz, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda “Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı” görüşülüp hükümetçe teklif edilen tasarıya tepki gösterdi.

Yeni yasa tasarısıyla yatırımcı emlak vergisi ödemeyecek!

Meclis’e sunulan yasa tasarısıyla bugüne kadarki en kapsamlı ‘barış eli’ uzatılıyor. Buna göre yurtdışından her türlü varlık denetimden geçmeden, vergi ödenmeden, inceleme yapılmadan Türkiye’ye getirilebilecek.

Emlak Komisyonculuğu tasarısı Haberi

Emlak Komisyonculuğu tasarısı

Dünya Gazetesi yazarlarından Leyla İlhan buünkü yazısında ''yasa tasarısını beğenmeyen emlakçılar bakanlığa çıkıyor'' başlıklı yazısını yayınladı. 

Emlak sektörünün yasal bir zemine kavuşturulması için sektörün bir yasaya ihtiyaç duyduğu yıllardır söyleniyordu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sonunda bu konuda ilk adımı attı. Hazırladığı Emlak Komisyonculuğu yasa taslağını sektörün görüşlerine açtı. İlk gelen tepkiler olumlu olmadı. Sadece markalı firmalarda 10 bin kişi çalışırken 200 bine yakın lisanslı çalışanın olduğu sektörde bu tasarı deyim yerindeyse sektörü ayağa kaldırdı. Özellikle hizmet bedelleri oranlarına sınır getirilmesi emlakçıların en fazla tepkisini çeken madde oldu. Çünkü sınırlandırma ile emlakçıların komisyon gelirleri yüzde 50 düşerken, kira kaynaklı gelirlerinde yüzde 35'e varan bir azalma yaşanacaktı.

Bu nedenle yasa taslağına karşı sektörün büyükleri olan Coldwel Banker, Keller Williams,Remax, Era Gayrimenkul gibi zincirler...