04 / 10 / 2024

Emlak Sektöründe Yaşanan Uyuşmazlıklar

Emlak Sektöründe Yaşanan Uyuşmazlıklar

Ticaret Bakanlığı ev sahipliğinde "Emlak Müşavirliği ve Emlak Sektöründe Yaşanan Uyuşmazlıklar" konusunda sektör temsilcilerinin katılımları ile toplantı yapıldı...

TEDB ile yeni dönem başlıyor! Emlak sektöründe oyunun kuralları yeniden yazılacak!

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB), Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile resmen kuruldu. Türkiye’nin gayrimenkul sektörünü dönüştürecek ve sektörde yeni bir çağ başlatacak yeni dönemin, emlak sektöründeki kuralların yeniden yazılacağı kaydedildi.

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem resmen başladı! Yeni düzenlemeler emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Emlak sektöründe yaşanan fiyat artışları ile ilgili olarak düğmeye basan Ticaret Bakanlığı, manipülatif ilanları takibe aldı. İzmir’de ev sahibinin isteğiyle ilan fiyatını artıran emlakçıya 100 bin TL ceza kesildi. Peki sektör temsilcileri bu konu ile ilgili ne düşünüyor? 

Bakanlıktan emlak sektöründe fahiş fiyata 30 milyon 152 bin 253 TL ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından emlak sektörüne yönelik denetimler kapsamında 2024 yılı 15 Eylül 2024 tarihi itibarıyla 538 gerçek ve tüzel kişi denetlenirken, aykırılık tespit edilen 392 gerçek ve tüzel kişiye 30 milyon 152 bin 253 TL idari para cezası uygulandı.

Emlak sektörünede yeni dönem 4 gün sonra başlıyor! 

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme ile 15 Eylül 2024 tarihinden itibaren emlak sektöründe doğrulanmış ilan dönemi resmen başlıyor.  Peki Doğrulanmış İlan Sistemi nedir? 

Emlak sektöründe karşılaşılan 4 zorluk!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Emlak sektöründe karşılaşılan 4 zorluğu açıkladı. İşte Ceyda Ufuk’un o paylaşımı…

İnşaat sektöründe kalifiye eleman sorunu büyüyor!

Şaban Topal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Topal, inşaat sektöründe yaşanan eleman sıkıntısına değinerek, sektörün tükenmek üzere olduğunu söyledi.

Kıbrıs’ta emlak sektöründe kaos: Yeni yasa sektörü çıkmaza soktu!

Kıbrıs’ta emlak sektöründe büyük kaos yaşanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yanlış olduğu savunulan yasa Anayasa Mahkemesine taşındı. Sektörün çıkmaza girdiği kaydedilirken, Avukat Burçin Sertbay da konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İnşaat sektöründe kırmızı alarm! Günlük yevmiyeler 3 bin 500 TL'ye ulaştı! Ara eleman krizi nasıl çözülecek?

İnşaat sektöründe yaşanan ara elemanın eksikliğinin, sektörün gelişimini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, günlük yevmiyelerin 3.500 TL'ye ulaştığını söyledi ve çözüm önerilerini sundu. İşte o açıklama...

Kuzey Kıbrıs emlak sektöründe büyük panik!

Emlak sektörünün tecrübeli isimleri arasında yer alan Ali Özmen Safa, yabancıya mal satışında getirilen yeni yasa ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaparak, KKTC'de inşaat sektöründe bilgisizlikten dolayı tam bir panik yaşandığını söyledi.

Gayrimenkul sektöründe imaj değişikliği yaşanıyor!

Ülkemizde pek çok sektör nitelikli eleman sıkıntısı yaşarken, çeşitli okullardan mezun olan gençler de farklı sebeplerle istihdam piyasasına girmekte zorlanırken, emlak sektöründe faaliyet gösteren duayenler ise gençlere, “Sektörümüzde dilediğiniz imkânlara kavuşabilirsiniz” diyor.

İnşaat sektöründeki ara elaman sıkıntısı projeleri geciktiriyor! Aylık 150 bin TL'ye eleman bulunamıyor!

İnşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı bazı projelerin de gecikmesine sebep oldu. Mimarların 40 ila 60 bin lira arasında maaş aldığını kaydedilirken, 150 bin TL'ye kaynakçı bulunamadığı belirtildi.

Kiracılara kötü haber! 1 Temmuz’dan sonra kira fiyatları artabilir!

Emlak sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendiren ATEM Başkanı Hakan Akçam 1 Temmuz’dan sonra kira artışındaki yüzde 25 sınırının kalkma ihtimalinin olduğuna dikkat çekerek konut açığını kapatmak için yapılması gerekenlere değindi.

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı had safhaya çıktı! 100 bin TL maaşla bile eleman bulunamıyor!

Verilen yüksek maaşlara rağmen inşaat ve sanayi sektöründe yaşanan eleman sıkıntısı had safhaya çıktı. Maaşlar 100 bin TL ile zirveye çıkmasına rağmen eleman bulunamıyor.

Emlak Sektöründe Yaşanan Uyuşmazlıklar Haberi

Emlak Sektöründe Yaşanan Uyuşmazlıklar

İstanbul’da "Emlak Müşavirliği ve Emlak Sektöründe Yaşanan Uyuşmazlıklar" konusunda sektör temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda mevzuat, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlara çözüm önerilerine ilişkin sektör temsilcileri ile istişarelerde bulunuldu.  Avrupa Komisyonu kapsamındaki Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi isimli proje kapsamında dört ana başlıkta yapılan toplantıda tüketici uyuşmazlıkları, ticari reklam ve haksız ticari uygulamalar, mesafeli sözleşmeler kapsamındaki sorunlar ve taşınmaz ticareti yönetmeliğinin uygulanmasında karşılaşılan sorunlar ile mevzuattaki değişlik ihtiyaçları masaya yatırıldı.  

Satıcı ve Sağlayıcılara Yönelik Bir Toplantı

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, gerçekleştirilen toplantıda özellikle emlak sektörde yaşanan problemleri konunun ilgilileri ile birebir aktarma fırsatı bulduklarını söyhledi. Özelmacıklı, "Farklı konu ve başlıklarda emlak müşavirliği kapsamında yaşanan sorunları ve bunlara çözümlerini gün boyu farklı açılarla ele alma fırsatı bulduk. Odalarımız ve...