05 / 05 / 2024

emlak vergisi cezaları ne kadar

emlak vergisi cezaları ne kadar

Emlak vergilerini zamanında ödemeyen; vergi yükümlüsü gayrimenkul sahiplerine ceza uygulanıyor. Peki söz konusu uygulamada olan emlak vergisi cezası ne kadar? İşte yanıtı ve detayları haberimizde...

Milyonlarca emlak vergisi mükellefini ilgilendiriyor!

30 Nisan 2021'den (bu tarih dâhil) önce verilmesi gerektiği durumda, emlak vergisi bildirimini yapmayan ya da bildirim yaptığı durumda vergisi eksik tahakkuk eden mükelleflerden hangi şartlarda emlak vergileri kapsamındaki gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları alınmayacak? İşte detaylar...

Emlak vergisi beyannamesinde bunlara dikkat!

30 Nisan 2021 tarihide dahil olmak üzere öncesinde sunulması gerektiği durumda bu kanun teklifinin yayımı tarihi itibarıyla emlak vergisi bildirisi yapmayanların belirtilen zaman ve şekilde hepsinin ödenmesi durumunda gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları uygulanmayacak.

Emlak vergisi borçluları vergi affından yararlanabilecek mi? 

Ülkemizde ki birçok vatandaş yeni e-haciz uygulamasıyla vergi, trafik cezaları nedeniyle hesaplarına bloke konma sorunu yaşanıyor. Peki 2020 Vergi Affı Çıktı Mı? Vergi affı kimleri kapsıyor? Emlak vergisi vergi affından yararlanabilecek mi? İşte tüm merak edilenler..

Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi cezaları hakkında özelge!

Taşınmaz malların el değiştirilmesi halinde belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Aksi halde bazı vergiler için ceza uygulanıyor. Söz konusu emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi cezaları hakkında özelge bulunuyor. İşte özelge metni..

TÜSODER'den emlak vergisi cezalarına karşı uyarı!

Tüketici Sorunları Derneği; konut kredisi kullananların beyan ettikleri emlak vergi değerinin kullandıkları kredi miktarından düşük olması durumunda ciddi vergi cezalarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Emlak vergisi ödememenin cezası nedir?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi ödememenin cezası nedir? İşte emlak vergisi cezaları..

Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 5 gün!

Torba Yasa ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan Emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları yapılandırılabiliyor. Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 5 gün bulunuyor...

Emlak vergisi affı için son 4 gün!

Torba Yasası ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları yapılandırılabiliyor. Emlak vergisi affı için son 4 gün bulunuyor...

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi cezaları ne kadar Haberi

emlak vergisi cezaları ne kadar

Emlak vergisi cezası ne kadar?

Emlak vergisi, bina, iş yeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için sahiplerinden yıllık olarak alınan vergi olarak tanımlanıyor. Söz konusu vergi ödemeleri iki taksit halinde ödenebiliyor. İsteyenler vergilerini ilk taksit dönemi içerisinde, tek seferde yapabiliyor.


Vergi ödemelerini zamanında yapmayan emlak vergisi yükümlülerine, ödeme yapılmayan her ay için belli bir oranda ceza uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası ne kadar, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi gecikme zammı

2013 yılı içerisinde emlak vergisi ödemelerini geciktiren mükellefler, gecikmenin olduğu her ay için yüzde 1.40 oranında gecikme zammı ödüyor.


Emlak vergisi ceza indirimi

Vergi Usul Kanununa göre , emlak vergisi ceza indirimi de söz konusu oluyor. Kanun'da yer alan 376. maddede mükellefin kesilen cezaya itiraz etmeksizin kabul ederek ve ödemek üzere; emlak vergisi ceza...