28 / 04 / 2024

emlak vergisi değişiklikleri

emlak vergisi değişiklikleri

Emlak vergisi için kanunda belirtilen değişikliklerin meydana gelmesi halinde ve taşınmazın el değiştirdiği zamanlarda belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisinde değişiklik beyanı ne zaman verilir?

Arsası hem de evi olan emekli vergi ödemeyecek!

Türkiye'de 20 milyonun üzerinde gayrimenkul var. Bu yönüyle, neredeyse her aile "Emlak Vergisi" ile ilgili. Emeklilere gelince, onlara sağlanan "Emlak Vergisi Avantajları" var bunu emeklilerin bir kısmı bilmediği gibi belediyelerde yanlış uygulayabiliyor.

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün! Ödemeyen tapu sahibine büyük ceza!

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün... Emlak vergisini ödemeyen tapu sahibine büyük ceza...

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Emlak vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi miktarı neye göre belirlenir?

Emlak vergisi, kişi başına kayıtlı her bir mülk için ödeme için alınan tutardır. Mülkün birden fazla sahibi varsa, vergi her birinin payı oranında alınır. Vergilendirmenin amacı, mülkiyette edinilen gayrimenkuldür. Vergi, miktar ve değer sınırlaması olmaksızın her birim için ayrı ayrı hesaplanır.

Emlak vergisi sorgulamaları için yeni talimat!

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), il ve ilçe belediyelerine TC kimlik ile emlak vergisi sorgulama uygulamasının sona erdirilmesi için talimat gönderdi.

Çin emlak vergisi denemeleri için yeni adım atabilir!

Emlak vergisi için denemeler yapan Çin Hükümeti'nin denemelerini Shenzhen, Hainan ve Zhejiang`ın olduğu daha fazla bölgeye yayması bekleniyor. 

Yeni emlak vergisi değerleri neler?

Emlak Vergisi Kanunu'na göre emlak vergisi değer tespitleri 4 senede bir yapılıyor. 2022 yılı için belirlenen emlak vergisi değerlerinde çok sayıda itiraz yapıldı. Hak sahiplerinin 30 gün içerisinde emlak vergisi için itirazda bulunma hakkı var.

Emlak vergisi ödemeleri için son gün ne zaman?

Gayrimenkul sahiplerinin araştırdığı konulardan biri olan emlak vergisi için ödemeler başladı. Her yıl düzenli olarak ödenen emlak vergisi için son ödemeler ne zaman? İşte detaylar...

Emlak vergisi değerini değiştiren durumlar!

Ev sahipleri her yıl iki taksit halinde belediyelere emlak vergisi ödüyor. Emekliler, işsizler şehit yakınları engelliler gibi bazı kesimler 200 metrekare tek konut için emlak vergisi ödemiyor. Peki emlak vergisi nedir? Emlak vergisi ödemek zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi sorgulaması nasıl yapılır? İşte detaylar!

Hem işletme hem de ev sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi sorgulama işlemleri devam ediyor. Peki, emlak vergisi sorgulama işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar...

Değerli Konut Vergisi'nde en önemli değişiklik ne oldu?

Bilge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Minareci Küçükağa, Değerli Konut Vergisi’ndeki değişiklikleri değerlendirdi.

Değerli konut vergisi değişti mi?

Dijital Hizmet Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.  İşte değerli konut vergisi ile ilgili detaylar...

Ankara Mamak'taki plan değişiklikleri yargı tarafından iptal mi edildi?

Ankara Mamak’ta terminal alanı olan alanda yapılan plan değişikliği ile açık yeşil ve donatı alanında nüfus yoğunluğunu artıracak yapılaşmaya ilişkin plan değişiklikleri idare mahkemeleri tarafından iptal edildi.

emlak vergisi değişiklikleri Haberi

emlak vergisi değişiklikleri

Emlak vergisinde değişiklik beyanı ne zaman verilir?

Emlak vergisi mesken, işyeri, arsa ve araziler için farklı oranlarda yapılan hesaplamalar ile bulunuyor. Vergi için kanunda belirtilen değişikliklerin meydana gelmesi halinde ve taşınmazın el değiştirdiği zamanlarda belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor.


Vergi değerini değiştiren durumlar şu şekilde sıralanıyor:

-Bir binanın yanması, yıkılması suretiyle ve sair sebeplerle tamamen veya kısmen harap olması veya binada mevcut asansör veya kalorifer tesislerinin kısmen veya tamamen kaldırılması, 


-Bir binanın kullanılış tarzının tamamen değiştirilmesi veya bir binanın ikamete mahsus mahallerinden bir kısmının dükkan, mağaza, depo gibi ticaret ve sanat icrasına mahsus mahaller haline dönüştürülmesi (Bu hükmün uygulanmasında bir apartmanın her dairesi bir bina sayılır ve tadil sebebi, yalnız kullanılış tarzı tamamen veya kısmen değiştirilen daire için geçerli olur), 


-Arazinin hal ve heyetinde değişiklik...