30 / 04 / 2024

emlak vergisi hiç ödemedim ne yapmalıyım

emlak vergisi hiç ödemedim ne yapmalıyım

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk ödemeler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Peki, emlak vergisi hiç ödemedim ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! İşte emlak vergisi muafiyetleri!

Emlak Vergisi’nden muaf olunan bazı durumlar bulunuyor. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri tek eve sahipse bu vergiden muaf tutuluyor. Ödeyenler ise geri alabiliyor.

15 soruda emlak vergisi muafiyeti!

Her yıl mayıs ve kasım aylarında iki taksit halinde emlak vergisi ödemeleri bazı kişiler muaf tutuluyor. Emekliler, hiç bir geliri olmayanlar, dul ve yetimler emlak vergisi ödemiyor.

Yaşar Neslihanoğlu'ndan emlak vergisi açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısında konuştu. Neslihanoğlu, "Tüm belediyelerin bu ay yüzde 50 kesintisi var. Bu ay emlak vergisi ayı. Şu ana kadar kaç kişi gelip emlak vergisi yatırdı? Hiç kimse. İnsanlar zor durumda" diye konuştu..

Emekliler emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisinin ilk taksitinin bu ayın sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Ancak brüt alanı 200 metrekareden küçük sadece bir evi olan bazı kişiler emlak vergisi ödemiyor. Bunlar; emekliler, hiçbir geliri olmayanlar, engelliler, gaziler ile şehitlerin dul ve yetimleri.

Emekliler için emlak vergisi muafiyet şartları!

Emekliler, hiç gelirleri olmayanlar ve özürlüler ile gazilerin ve şehitlerin dul ve yetimlerinin de belli şartlarda emlak vergisi ödemesi gerekmiyor. Emeklilerin emlak vergisinden muaf olması için aranan şartları sizler için araştırdık...

Emlak vergisi borcunu nasıl öğrenebilirim?

Taşınmaz malınız olmasına rağmen bugüne kadar hiç emlak vergisi ödemediyseniz yüklü cezalarla karşılaşmadan belediyeye giderek ödeme yapabilirsiniz. Peki,"Emlak vergisi borcunu nasıl öğrenebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Emlak vergisi hiç ödemedim ne yapmalıyım?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk ödemeler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Peki, emlak vergisi hiç ödemedim ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı...

Emlak vergisi beyannamesi hangi durumlarda verilir?

Emlak Vergisi Kanunu'nda geliri olmayan tek mesken sahipleri için bazı muafiyet ve istisnalar var. Bu sayede daha düşük ödenmesi ya da hiç emlak vergisi ödenmemesi söz konusu olabiliyor.Peki,hangi durumlarda emlak vergisi beyannamesi verilir?

Emlak vergisi muafiyeti için fakirlik belgesi mi gerekiyor?

Emlak vergisinde hiçbir geliri olmayan mükellefler, emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisi muafiyeti için fakirlik belgesi mi gerekiyor? Emlak vergisi muafiyeti için neler gerekli?

Tek konutu olan emekliler emlak vergisi ödemiyor!

Emekliler, engelliler, hiçbir geliri olmayan kişiler, şehitlerin dul ve yetimleri ile gaziler, Türkiye içinde tek bir meskene sahip olmaları ve bunun da brüt alanının 200 metrekareyi geçmemesi halinde emlak vergisi ödemiyor...

Emlak vergisi ödememek mümkün mü?

Emlak Vergisi Kanunu'nda bazı muafiyet ve istisnalar var. Bu sayede daha düşük ya da hiç emlak vergisi ödenmemesi söz konusu olabiliyor. "5 yıl süreyle, emlak vergilerinin 1/4'ü", geçici emlak vergisi muafiyetine tabi...

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi hiç ödemedim ne yapmalıyım Haberi

emlak vergisi hiç ödemedim ne yapmalıyım

Emlak vergisi hiç ödemedim ne yapmalıyım?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna girmektedir.


Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk ödemeler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında ödeniyor.


Emlak vergisinin hiç ödenmemesi

Vergiye tabi meskeniniz ya da işyeriniz olmasına rağmen hiç ödeme yapmadığınızı ve "Emlak vergisi hiç ödemedim ne yapmalıyım?" diye sorduğunuzu düşünelim.


Emlak vergisi ödemek devletin belirlediği yasal bir zorunluluk oluyor. Bu nedenle emlak vergisini hiç ödemeyen bir mükellefin borcu yükseldikçe evini kaybetme süreci başlıyor.


Bunun nedeni ise kamu alacağının takip edilmesi. Akabinde takipli alacağın teminat altına alınması. 


Bu süreci yaşamak istemeyen mükelleflerin belediyeye giderek emlak vergisi borcunu ödemeleri gerekiyor.


Emlak vergisini taksitlerinin zamanında...