04 / 05 / 2024

emlak vergisi kaça kadar açık

emlak vergisi kaça kadar açık

Ev, işyeri, arsa ve arazileri olan kimseler, her sene iki taksitte belediyeye vergi ödemek ile mükellef oluyor. Ödemeler bugün son buluyor. Peki, 30 Kasım'da emlak vergisi saat kaça kadar ödenir?

Emlak vergisiyle ilgili çarpıcı açıklama! Türkiye'de emlak vergisi düşük!

Türkiye'de emlak vergisinin oldukça düşük olduğunu söyleyen Cryptographic Engineering Genel Yayın Yönetmeni Çetin Kaya Tunç, Kaliforniya'daki emlak vergisi ile kıyasladı. İşte detaylar...

Emlak vergisi borcu olanlar aman dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Emlak vergisi borcu olanlar aman dikkat... Bu tarihi sakın kaçırmayın...İşte, vergi borcu yapılandırma son başvuru tarihi...Hemen bakın...

2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Emlak vergisi mükellefler ilk taksitlerini 1 Mart itibarıyla ödemeye başlayacaklar. Gayrimenkul sahipleri bu sene ne kadar vergi ödeyeceklerini merak ediyor. Peki, 2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Gürsel Tekin'den emlak vergisi açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, emlak vergisi artışına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Evini kiraya verip başka yerde oturanların emlak vergisi ne olacak?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, kendisine ait evini kiraya verip başka yerde oturan vatandaşın emlak vergisi ödeyip ödemeyeceği sorunu kaleme aldı.

Yaşar Neslihanoğlu'ndan emlak vergisi açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısında konuştu. Neslihanoğlu, "Tüm belediyelerin bu ay yüzde 50 kesintisi var. Bu ay emlak vergisi ayı. Şu ana kadar kaç kişi gelip emlak vergisi yatırdı? Hiç kimse. İnsanlar zor durumda" diye konuştu..

İzmir Aliağa Belediyesi'nden emlak vergisi hatırlatması!

Aliağa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü vatandaşlara emlak vergisi ödemeleri hakkında uyarı yaptı.

Emlak Vergisi ödemeleri için son 4 gün!

Emlak Vergisi’nin ilk taksidi 31 Mayıs’a kadar ödenebilecek. Ev kadınları, emekliler, işsizler, engelliler, gazi ve şehit yakınları vergi ödemeyecekler. 

Emlak vergisi 1. taksiti için son 8 gün!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı Mayıs'ın sonuna kadar ilk taksitin ödenmesi gereken emlak vergisi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Emlak vergisi için dava açanlara kötü sürpriz!

KHK ile yapılan düzenleme sonrası emlak vergisi için açılan davalar hükümsüz kaldı. Mahkemelerin bir kısmı davalar için düşürülme kararı verirken, davacı tarafın da belediyeye yargılama ücreti ödemesine hükmetti.

Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi emlak vergisi davasında son durum!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi emlak vergisi davasında son durum bildirisini yayınladı. 

Emlak vergisi son taksiti 2017!

2017 yılına ait emlak vergisi için 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'a kadar devam ediyor. Vergi için mükelleflerin ödemelerini bu tarihe kadar yapmaları gerekiyor..

emlak vergisi kaça kadar açık Haberi

emlak vergisi kaça kadar açık

Emlak vergisi saat kaça kadar ödenir?

Ev, işyeri, arsa ve arazileri olan kimseler, her sene iki taksitte belediyeye vergi ödemek ile mükellef oluyor. 2015 yılı emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 1 Haziran'a sona erdi.


İkinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım itibariyle başladı. 30 Kasım 2015 tarihinin son bulduğu emlak vergisi ödemeleri mesai bitimine kadar devam ediyor. Peki, emlak vergisi saat kaça kadar ödenir?


Belediyeler hafta içi her gün 08.30‘da hizmet vermeye başlıyor ve 12.00‘a kadar bunu sürdürüyor. 12.00'dan sonra ise 13.00'a kadar öğle molası olup; Belediye daha sonra 13.00′dan 17.00‘a kadar hizmet veriyor.


Yukarıdaki mesai saatleri içerisinde belediyeye emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor.


Tapuda mesken olarak değiştirilen bağımsız bölüm için ödenecek emlak vergisinde "mesken" oranları kullanılıyor. Bu işlemin yapılmaması halinde, mesken olarak kullanılan yere...