29 / 04 / 2024

emlak vergisi ödemeyenler

emlak vergisi ödemeyenler

1998’den sonra Galatasaray'a Emlak Vergisi’ni ödemediği için 10 ayrı dava açıldı. Davaları Galatasaray kazandı. Spor kulüplerinin AŞ yapılanmaları, sonuçta dernek çatısı altında olduğu için vergi ödemeyecek

İşte emlak vergisi ödemeyenler!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler vergiye tabi tutuluyor. Ancak kanun gereğince vergiyi ödemeyen bazı kişi ve kurumlar bulunuyor. İşte emlak vergisi ödemeyenler..

Emlak vergisini kimler ödemez 2015?

Türkiye sınırları içerisinde evi, işyeri, arsa ve arazisi olan kimseler 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi mükellefi oluyor. Emlak vergisinde meskenler için muafiyet uygulaması bulunuyor. Peki, emlak vergisini kimler ödemez 2015?

Emlak vergisi ödemeyenler kimlerdir?

Ev ve işyeri sahipleri ile arsa ve arazi sahiplerinin her sene ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisi için ödeme dönemi devam ediyor. Peki, emlak vergisinin mükellefi kimlerdir? Emlak vergisi ödemeyenler kimlerdir?

Emlak vergisi beyannamesi hangi durumlarda verilir?

Emlak Vergisi Kanunu'nda geliri olmayan tek mesken sahipleri için bazı muafiyet ve istisnalar var. Bu sayede daha düşük ödenmesi ya da hiç emlak vergisi ödenmemesi söz konusu olabiliyor.Peki,hangi durumlarda emlak vergisi beyannamesi verilir?

Emlak vergisi kimler vermez?

Tek meskene sahip bazı taşınmaz mal sahipleri söz konusu vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki konut emlak vergisi muafiyet şartları nelerdir? Emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak için ne yapılır?

Emlak vergisinden muaf olan kurumlar!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için devlete ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergi ödemelerinde kimi kurumlar muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisinden muaf olan kurumlar nelerdir? İşte emlak vergisinden muaf olan kurumlar..

Emlak vergisi ödemeleri ertelenecek mi?

Meclis tarafından kabul edilen Torba Yasa ile koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yeri kiralarını ödemeyenler tahliye edilemeyecek ve kira sözleşmeleri feshedilemeyecek. Kira ile geçinen vatandaşlar ise "Nisan'da emlak vergisi ödemesi yapılacak mı?" sorusunun cevabını merak etmeye başladı…

Sivas'ta 49 bin 990 kişinin emlak vergisi borcu var!

Sivas Belediyesi Gelir Vergisi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgede emlak vergisi borcu bulunan hala 49 bin 990 kişi var. Emlak vergisi borcunu ödemeyenler her ay yaklaşık 1.40 oranında gecikme zammı ödeyecek.

Emlak vergisi borcunu ödemeyenler dikkat!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince bina ve arazi sahipleri her sene emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyorlar. Emlak vergisi borcunu ödemeyenler dikkat...

Emlak vergisi ödemesi uzatıldı mı?

Emlak vergisi 2. taksit dönemi 30 Kasım 2015 tarihinde mesai bitimi ile birlikte sona eriyor. Peki, hala emlak vergisi ödemeyenler için emlak vergisi ödemesi uzatıldı mı?

İşte emlak vergisi ödemeyenler!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler vergiye tabi tutuluyor. Ancak kanun gereğince vergiyi ödemeyen bazı kişi ve kurumlar bulunuyor. İşte emlak vergisi ödemeyenler..

Emlak vergisi ödemeyenler kimlerdir?

Ev ve işyeri sahipleri ile arsa ve arazi sahiplerinin her sene ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisi için ödeme dönemi devam ediyor. Peki, emlak vergisinin mükellefi kimlerdir? Emlak vergisi ödemeyenler kimlerdir?

Emlak vergisi için son 5 gün!

Taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisi 2. taksit dönemi devam ediyor. Ödemelerin 1 Aralık 2014 tarihinde sona ereceği emlak vergisi için son 5 gün bulunuyor. Vergi borcunu hala ödemeyenler bu 5 gün içerisinde ödemelerini yapabilirler...

Emlak vergisi ödenmezse ne olur?

Arsa, işyeri ve konut gibi taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi borcunu ödemeyenler ne kadar ceza öder?

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi ödemeyenler Haberi

emlak vergisi ödemeyenler

Galatasaray’ın mali genel kurul için üyelerine dağıttığı faaliyet raporunda ilginç bir nokta dikkati çekiyor. Bakırköy Belediyesi, Galatasaray aleyhine 2008-2012 yıllarını kapsayan 10 ayrı dava açmış. Davanın konusu Emlak Vergisi. Tutarı ise verginin kendisi ve cezaları ile birlikte yaklaşık 5 milyon lira civarında. Belediye Galatasaray’dan Florya’da bulunan tesisleri için Emlak Vergisi ödemesini istemiş. Hem de bir değil tam 10 kez. Çeşitli yılları kapsayan Emlak Vergisi isteğinin defalarca tekrarlanmasının nedeni ise Galatasaray’ın yapısının değişmesi.


Hem Dernekler Yasası hem de Emlak Vergisi Kanunu’nda kamu yararına dernek ve vakıfların Emlak Vergisi ödemeyeceği yazılı. Galatasaray da şimdiye kadar Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmış kamu yararına bir dernek olduğu için Emlak Vergisi ödemiyordu. Ancak kulüplerin şirketleşerek halka açılmaları sürecinde Galatasaray’ın da Galatasaray Sportif AŞ’yi kurarak halka açılmasının...