07 / 05 / 2024

emlak vergisi taşınmaz kültür varlıkları

emlak vergisi taşınmaz kültür varlıkları

13 Nisan 2005 tarihinde 25785 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik kapsamında yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Emlak vergisi kültür payı!

Gayrimenkul yükümlülerinden alınan emlak vergisi kapsamında kültür payı da alınıyor. Peki emlak vergisi kültür payı yüzde kaç? Emlak vergisi kültür payı ile ilgili detaylar haberimizde...

Emlak vergisi ödememe cezası 2022!

Emlak vergisi, taşınmazı olan herkes tarafından ödenmesi gereken bir vergidir. Ancak kimi mükellefler vergi borcunu zamanında ödeyemiyor veya ödemiyor. Peki, emlak vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Emlakçılardan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde revizyon beklentisi!

Ticaret Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile emlak danışmanlara yetki belgesi uygulaması şartı getirildi. Yönetmelikte yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle sektörde faaliyet gösteren kişi ve kurumlar tarafından revizyon yapılması isteniyor.

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2016?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Varsa taşınmazın intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor..

Emlak vergisi cezası sorgulama!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor.Peki, emlak vergisinde ödemediğiniz geçmiş bir taksit borcunuz var mı? Ödenmemiş emlak vergisi cezası nasıl sorgulanır? İşte yanıtı..

Emlak vergisi 2. taksitini ne kadar ödeyeceğim?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Emlak vergisi taşınmaz mal sahipleri tarafından her sene belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi 2. taksitini ne kadar ödeyeceğim? İşte yanıtı..

Emlak vergisi 2. taksit hesaplama örneği!

Emlak vergisi taşınmaz mal sahipleri tarafından her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisi oranları ile bulunuyor. İşte emlak vergisi 2. taksit hesaplama örneği..

Arazi emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Mesken ve işyerleri için bina vergisi; arsa ve araziler için ise arazi vergisi ödeniyor. Peki, arazi emlak vergisini kim öder? Mükellefiyet ne zaman başlar?

Emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak için gerekenler!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Kanun gereğince meskenler için emlak vergisi uygulaması da bulunuyor. Peki, emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak için gerekenler nelerdir?

Emlak vergisi yatırma yerleri!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için her sene ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergiyi taşınmaz malın sahibi ödüyor. Peki, emlak vergisi nerede ödenir? İşte emlak vergisi yatırma yerleri..

Emlak vergisi borcu kredi kartı ile ödenir mi?

Taşınmaz mal sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Emlak vergisi, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi borcu kredi kartı ile ödenir mi? İşte yanıtı..

İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?

1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi, taşınmaz mallar için sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, emlak vergisi için ne kadar ödeme yapılır? İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergi hesaplaması nasıl yapılır?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi, büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Peki, emlak vergi hesaplaması nasıl yapılır?

Emlak vergisi borcu ödemesi nasıl yapılır?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, emlak vergisi borcu ödemesi nasıl yapılır? Kimler emlak vergisi için ne kadar ödeme yapar? Emlak vergisi ne zaman ödenir?

emlak vergisi taşınmaz kültür varlıkları Haberi

emlak vergisi taşınmaz kültür varlıkları

Yönetmelik

Kültür ve Turizm Bakanlığından:


Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik!

Birinci Bölüm

Amaç, Kapsam ve Tanımlar


             Amaç

             Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, belediyelerin görev alanlarında kalan taşınmaz kültür varlıklarının korunması ve değerlendirilmesi amacıyla emlak vergisinin yüzde on (%10) u oranında tarh, tahakkuk ve tahsil edilecek Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payının uygulama esaslarını belirlemektir.


             Kapsam

             Madde 2 — Bu Yönetmelik, Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payının tarh, tahakkuk ve tahsiline, tahsil edilen miktarın il özel idareleri tarafından açılacak banka hesabına aktarılmasına  ve bu hesapta toplanan miktarın kullanılmasına ilişkin usul ve esasları kapsar.


             Dayanak

   ...