30 / 04 / 2024

emlak vergisinde aylık gecikme faizi ne kadar

emlak vergisinde aylık gecikme faizi ne kadar

1319 sayılı Emlak vergisi kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz malları için her sene vergi ödenmesi gerekiyor. Ödeme gecikirse emlak vergisi aylık gecikme faizi uygulanıyor...

Arsa sahibi olmak isteyenler dikkat! Aylık 1.170 liraya arsa alabilirsiniz!

Milli Emlak vatandaşlara fırsatlar sunulmaya devam ediyor. Bu süreçte aylık olarak 1.170 lira ödeyen arsa sahibi olabilir. Milli Emlak tarafından yapılan açıklamada iki ile arsa satışı yapılacağı duyurusu geldi. 

Emlak vergisinde ‘büyükşehir’ detayına dikkat!

Emlak vergisinde 2023 yılı ikinci taksit dönemi 1 Kasım'da başladı. Ödemeler 30 Kasım mesai bitimine kadar sürecek. Ancak emlak vergisinde dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor, işte konu ile ilgili detaylar...

Milli Emlak'tan konut imarlı arsa satışı! Aylık 1834 TL ödeme ile sizin olabilir!

Satılık hazine arazisi satın almak isteyen vatandaşların beklediği Milli Emlak satılık hazine arazisi ilanları yayınlandı.

EmlakBank'tan aylık 0.87 vade farkıyla konut finansmanı!

Emlak Katılım Bankası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında, satışa sunulan yaklaşık 50 bin lojman için aylık 0.87 oranlı özel finansman desteği sağlıyor.

Emlak vergisinde bu tarihi kaçırmayın!

Gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksidi için ödemelerin 30 Kasım'a kadar yapılması planlanıyor. Geç ödemede ise aylık ceza veriliyor.

Almanya’da emlak vergisinde yeni düzenleme yolda!

Almanya’da Maliye Bakanlığı, arsa, konut, arazi gibi emlak vergisinde yeni düzenleme yapacak. Düzenlemenin büyük kentlerde kiraları artırması bekleniyor.

Emlak Konut 9 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Emlak Konut GYO, KAP'ta 9 aylık finansal tablolar, faaliyet raporu ve konsolide olmayan sorumluluk beyanını yayınladı.

Başkent Emlak Konutları aylık 1.500 TL'den başlayan taksitlerle!

Başkent Emlak Konutları projesinin 2. etabında aylık 1.500 TL'den başlayan taksitle ev sahibi olunabiliyor. Başkent Emlak Konutları fiyat bilgisine göre daire fiyatları minimum 738 bin TL'den başlıyor...

Aylık ücretle kiraladığı evleri yılık kiraya vermiş!

Adana'da aylık kiraladığı evi internette kendisini emlakçı olarak tanıttığı kişilere yıllık kiraya vererek dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen şüpheli yakalandı.

Emlak Konut 2017'ye ait 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Emlak Konut GYO altı aylık ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve dipnotlar ile sınırlı denetim raporu, sorumluluk beyanı ve faaliyet raporunu yayınladı.

Emlak vergisinde en büyük artış Beşiktaş ve Beylikdüzü’nde!

Emlak vergisinde yapılan zamlar bazı bölgelerde yüzde 600'ü bile aştı. En fahiş zamlar ise beşiktaş ve Beylikdüzü’nde yapıldı. Emlak vergisindeki aşırı artışlara itiraz edilebilecek.

Tual Bahçekent'in okul kira bedeli aylık 248 bin TL!

Emlak Konut GYO, İstanbul, Başakşehir, Hoşdere 4. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" (TUAL BAHÇEKENT) projesi kapsamında yer alan Özel Öğretim Okulu Rayiç Kira Ekspertiz Değeri'ni aylık 248 bin TL olarak açıkladı.

Emlak Konut 3 aylık sorumluluk beyanını yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut 3 aylık sorumluluk beyanını yayınladı.

emlak vergisinde aylık gecikme faizi ne kadar Haberi

emlak vergisinde aylık gecikme faizi ne kadar

Emlak vergisi aylık gecikme faizi!

1319 sayılı Emlak vergisi kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz malları için vergi ödenmesi gerekiyor.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Emlak vergisi, taşınmaz malın türüne, değerine ve bulunduğu belediyeye göre hesaplanıyor. Büyükşehir belediyelerinde vergi, yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi oranları:

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda...