15 / 05 / 2024

emlak vergisini yanlışlıkla ödeyen geri alabilir mi

emlak vergisini yanlışlıkla ödeyen geri alabilir mi

Mayıs ayı sonuna kadar emlak vergilerinin ilk taksidi ödenebilecek. Ancak bu vergiden muaf olanlar da bulunuyor. Yanlışlıkla vergi ödeyen vatandaşlar bu ücretleri geri alabiliyor.

Vivo S17e'nin fiyatı yanlışlıkla resmi satış sitesinde paylaşıldı;  İşte Vivo S17e fiyatı

Yakın zamanda tanıtımı yapılacak olan ve fiyatının da bu lansmanda paylaşılması beklenen Vivo S17e, bugün yanlışlıkla markanın resmi web sitesinde görüntülendi. Yapılan hata hemen düzeltilse de Vivo S17e'nin fiyatı tanıtım gününden önce ortaya çıkmış oldu. İşte detaylar...

Microsoft yanlışlıkla Windows için yeni bir kullanıcı ara yüzü yayınladı!

Yazılım devi Microsoft, Ignite 2022 etkinliğinde yanlışlıkla Windows 12 ara yüzünü paylaşmış olabileceği gündeme bomba gibi düştü! Ayrıntılar için buraya tıklayın!

Yanlışlıkla milyoner oldu! Kripto...

Yaşanan tuhaf bir olay Avusturya'da bir kişiyi yanlışlıkla milyoner yaptı. crypto.com isimli kripto para borsası, bir kullanıcısına 100 dolar yerine hatayla 10,5 milyon dolar gönderdi.

Yok artık! FIFA 23 yanlışlıkla bir ay önceden erişime sunuldu!

EA Sports, FIFA 23 için çok büyük bir hataya imza attı. Ön satışta olması gereken FIFA 23 yanlışlıkla erişime açıldı. Oyunu satın alan kullanıcılar Ronaldo'yu ve yeni formaları ifşa etti.

Emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi oluyor. Peki, taşınmazın satılması halinde o yılın emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder? İşte yanıtı...

Milyonlarca gayrimenkul sahibi ilgilendiriyor! Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

T24 Gazetesi köşe yazarı Murat Batı, bugünkü köşesinde emlak vergisini kaleme aldı. İşte Murat Batı'nın '26 soruda “sıfır oranlı emlak vergisi” istisnası' başlıklı yazısı...

2022'de emlak vergisini kimler ne kadar ödeyecek?

Emlak vergisi ilk taksit dönemi 1 Mart itibarıyla başlıyor. Peki, 2022'de emlak vergisini kimler ne kadar ödeyecek?

Köyden kentlere göç jeotermal seracılıkla engellenebilir mi?

Mekan Gayrimenkul Emlak Genel Müdürü Tahir Köstek, son günlerde Balıkesir Gönen'de hızlanan jeotermal seracılıkla ilgili açıklamalarda bulundu.

Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

2021'de mülklerin emlak vergi değerleri, 2020 yılı emlak vergi değerlerinin üzerine yüzde 4.55 oranında değer artırımı uygulanarak bulunacak. Peki emlak vergisini kimler ödemeyecek?

Gayrimenkul sahiplerinin dikkatine! Emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Çok sayıda vatandaş 2020 yılı emlak vergisini araştırmaya başladı. Emlak vergisi sorgulamasından emlak vergisi hesaplaması, ödemesi ve muafiyetine kadar detaylı bilgi almak isteyen kişiler emlak vergisinin nasıl hesaplandığını merak ediyor. 2020 yılı emlak vergisi hesaplama nasıl yapılır? İşte detay

Uzungöl'de yanlışlıkla yıkıldığını iddia edilen bina kaçak çıktı!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de, 'İmar Barışı'na aykırı 95 yapının yıkımı sırasında, sahibinin yanlışlıkla yıkıldığını iddia ettiği 2 katlı binanın da kaçak olduğu ortaya çıktı.

Emlak vergisini nasıl öğrenebiliriz?

Ne kadar emlak vergisi ödeyeceğini bilmeyen gayrimenkul sahipleri borcu nasıl sorgular? Siz de "Emlak vergisini nasıl öğrenebiliriz?" diyorsanız işte yanıtı..

Bursa Kestel'de cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Bursa kent merkezinde ve ana arterlerde yapılan cephe sağlıklaştırma çalışmalarıyla kalite kenti hedefine emin adımlarla ilerleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kestel ilçesinde de cephe sağlıklaştırmanın startını verdi.

emlak vergisini yanlışlıkla ödeyen geri alabilir mi Haberi

emlak vergisini yanlışlıkla ödeyen geri alabilir mi

Emlak Vergisi'nden muaf olan ev hanımları, emekliler, hiç geliri olmayanlar, engelliler, gazi ve şehit yakınlarının bazıları bilmeden vergi ödemeye devam ediyor. Ancak ödenen 5 yıllık emlak Vergisi'ni geri almak mümkün. Muafiyet formu veren Türkiye'de 24 milyon emlak vergisi mükellefi var. Belediyeler bu mükelleflerden milyarlarca lira vergi topluyor. Belediyelerin çoğu artan kaynak ihtiyacı nedeniyle vergi ödememesi gerekenlere de borç çıkarıyor.


Emlak Vergisi muafiyetinden faydalanmak isteyenlerin bağlı olunan belediyeye muafiyet formu doldurup vermesi gerekiyor.


Formlar belediyelerden ücretsiz temin edilebiliyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; belgenin bir defa verilmesi yeterli.


GERİ ALMAK MÜMKÜN

Yasaya göre; işsizler, sadece emekli maaşıyla geçinenler, ev hanımları, hiçbir geliri olmayanlar, gazi ve şehit dul ve yetimleri emlak vergisi ödemiyor. Ancak muafiyet başvurusu yapmadıkları için yüz binlerce kişiye borç çıkarılıyor. Belediyelerin...