04 / 05 / 2024

emlak vergisinin ikinci taksiti

emlak vergisinin ikinci taksiti

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. Bu tarihe kadar tüm vergi mükelleflerinin ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, 2016 emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman?

2023 emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihleri! Son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi ikinci taksit ödemesinde son gün yaklaşıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, vatandaşlara bu konuda yeni bir uyarıda bulundu. Emlak vergisini ödemek isteyenler son deme tarihini merak ediyor. İşte ikinci taksit ödemesinin son günü...

2023 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri önceki aylarda sona erdi. Şimdi ise bu yılın ikinci taksitleri gündemdeki yerini aldı. Emlak vergisinin 2’nci taksitini ödemek isteyenler arama motorlarında ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman? İşte detaylar.

Eviniz, arsanız, yazlığınız varsa hemen bakın! Son 5 gün! Peş peşe zam da geldi!

Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri için son gün 30 Kasım 2022 olarak açıklandı. Yeniden Değerleme Oranı’nın yüzde 122,93 olarak kesinleşmesinin ardından emlak vergisi 2023 yılında yüzde 65,5 daha artacak. Emlak vergisini zamanında ödemeyenlere ise kötü haber var.

Tapu sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın! Geri sayım başladı! 

Emlak vergisi ödemeleri 8 gün sonra sona eriyor. Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksitlerinin 30 Kasım tarihine kadar gerekiyor. 

Tapu sahipleri bu tarihe dikkat! Siz de indirimden faydalanabilirsiniz! 

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksit ödemesinde sona geliniyor. Peki kimler emlak vergisi indiriminden faydalanabiliyor? İşte emlak vergisi ile ilgili merak edilenler...

Tapu sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın! Cezası var!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksitlerinin 30 Kasım tarihine kadar gerekiyor. Emlak vergisinden muaf olmayanlar eğer bu süre içerisinde ödeme yapmazsa, her ay için belli oranda gecikme zammına tabii olacak.

Emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde son 2 gün! Sakın unutmayın, cezası var! 

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı. 2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergilerinin son ödeme olarak açıklandı. Peki emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılır? Emlak vergisi nerede ödenir? İşte milyonlarca mükellefin merak ettiği o soruların yanıtları...

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 6 gün sonra sona eriyor! Kimler emlak vergisi ödemez? 

Emlak vergisinin ilk taksit ödeme süresi 31 Mayıs 2022 tarihinde sona eriyor. Peki kimler emlak vergisi ödemez? Emlak vergisinde muafiyet şartları neler? İşte merak edilen ayrıntılar...

Emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2022?

Emlak vergisi 1. taksitini ödeyen mükellefler, ikinci taksit ödeme zamanını merak ediyor. Peki, emlak vergisinin ikinci taksiti ne zaman 2022? Vergide son taksit hangi ayda ödenir?

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 5 gün sonra sona eriyor!

Türkiye'de milyonlarca mükellefi yakından ilgilendiren emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri bu ayın 1'inde başlamıştı. Emlak vergisinde ikinci taksit dönemi 5 gün sonra sona eriyor.

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 7 gün sonra sona eriyor!

Türkiye'de milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri 1 Kasım tarihinde başlamıştı. Emlak vergisinde ikinci taksit dönemi 7 gün sonra sona eriyor.

Emlak vergisinin ikinci taksit dönemi ne zaman bitiyor? 

Türkiye'de milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisi için ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım'da başladı. Ödemeler 30 Kasım'da sona erecek. 

Emlak vergisinin ikinci taksit dönemi başladı!

Türkiye'de milyonlarca gayrimenkul sahibinin merak ettiği emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri bugün başlıyor. İşte emlak vergisi ödeme detayları...

emlak vergisinin ikinci taksiti Haberi

emlak vergisinin ikinci taksiti

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. Bu tarihe kadar tüm vergi mükelleflerinin ödemelerini yapmaları gerekiyor. Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz malın sahibi bu verginin mükellefi oluyor. 


Emlak vergisi mükellefiyeti taşınmazın satın alınan tarihi takip eden yılda başlıyor. Bu sene taşınmaz satın alan kimselerin vergi mükellefiyeti 2017 yılında başlıyor.


Emlak vergisi bedeli, taşınmazın türü üzerinden belirlenen oran ile taşınmazın değeri ile hesaplanıyor. Büyükşehir belediyelerinde bu vergi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. 


Emlak vergisi oranları 2016


Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı...