28 / 07 / 2024

emlakçı davaları

emlakçı davaları

Yargıtay, satın almayı düşündüğü evi emlakçı aracılığıyla gezen ve daha sonra ev sahibiyle doğrudan görüşerek satın alan müşteriyi mahkûm etti..

Gayrimenkul sektöründe çözüm için buluşuldu: Arabuluculuk davalarında emlak danışmanları süreci hızlandıracak! 

ATO'da gayrimenkul sektöründe ara buluculuk konularının ele alındığı "Çözüm Zirvesi" düzenlendi. ATO Başkanı Gürsel Baran, arabuluculuk davaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve emlak danışmanlarının davalardaki rollerine değindi. İşte ayrıntılar..

Emlak davalarında rekor artış bekleniyor!

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralık ev sorununun emlak davalarını artırması bekleniyor...

Emlak vergisine itiraz davası için yarın son gün!

Emlak vergisinde dava açmak için yarın son gün. Davalar, ilgili belediye başkanlığı taraf gösterilerek takdir komisyonu kararının iptali talebiyle vergi mahkemesinde açılabilir.

Emlak vergisi için dava açanlara kötü sürpriz!

KHK ile yapılan düzenleme sonrası emlak vergisi için açılan davalar hükümsüz kaldı. Mahkemelerin bir kısmı davalar için düşürülme kararı verirken, davacı tarafın da belediyeye yargılama ücreti ödemesine hükmetti.

Torba Kanun arsa değerlerine karşı açılan davaları etkiler mi?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında ''Torba Kanun içerisinde yer alan emlak vergisi ve değer artış davaları'' konusuna yer verdi. 

TURYAP sorunlu miras davalarını çözecek!

Türkiye’nin emlak devi TURYAP, sorunlu miras davalarını ‘resmi uzlaştırıcı’ sıfatıyla çözerek varis kavgalarına son verecek. Gayrimenkul ihtilafları, tarafların memnun kalacakları adilane paylaşımla maksimum 90 günde çözüme bağlanacak.

Spor kulüpleri emlak vergisi ödemeyecek!

1998’den sonra Galatasaray'a Emlak Vergisi’ni ödemediği için 10 ayrı dava açıldı. Davaları Galatasaray kazandı. Spor kulüplerinin AŞ yapılanmaları, sonuçta dernek çatısı altında olduğu için vergi ödemeyecek

Vakıf GYO emlak vergilerini ödedi!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Ataşehir Belediyesi'ne açılan emlak vergisini kapsayan davalar devam ediyor.

Kadastro davalarında harç!

Kadastro hakimi, dava harcı, yargılama giderlerinin tespit ve hesaplanmasında ilgili taşınmaz mala ait son beyan dönemi emlak vergisi değerini esas alıyor. İşte kadastro davalarında harç esasları...

Hatice Kolçak: Dolardaki artış, kira uyarlama davalarını artıracak!

Tüketiciler Derneği Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak "Döviz bazında sözleşmesi olan kiracılar, kira uyarlama davaları açmaya başlayacak. Yani dolardaki bu artış önümüzdeki günlerde kira uyarlama davalarını artıracak" dedi.

Milli Emlak'tan Düzce'de satılık arsa

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul Caddesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

Emlakçılar krizden çıkışı meslek komitelerinde arıyor

Emlak Yasası'nın çıkmasını son 15 yıldır bekleyen emlak sektörünün temsilcileri, taleplerini daha yüksek sesle duyurabilmek için İTO Emlak Hizmetleri Komitesi'nde birleşiyor.

emlakçı davaları Haberi

emlakçı davaları

Üsküdar’da emlakçılık yapan Süleyman D., gazeteye ve internete ilan verdiği evi satın almak amacıyla kendisini ziyarete gelen Mehmet K.’ya evi gösterdi. Mehmet K., evi beğendiğini söyleyerek emlakçının ofisine gitti ve takip belgesini imzaladı. Mehmet K., daha sonra komisyoncu ücretini ödememek için doğrudan ev sahibiyle iletişime geçerek evi satın aldı.


Habertürk’ten Yasemin Güneri’nin haberine göre, emlakçı Süleyman D., sözleşmeye aykırı davranıldığını belirterek icra takibi başlattı. Mehmet K., itiraz etti. Süleyman D. de itirazın reddi ve yüzde 40’tan az olmamak üzere icra inkâr davası açtı.


SÖZLEŞME İMZALAMIŞ


Mahkeme davayı reddetti. Bunun üzerine emlakçı davayı temyiz etti. Yargıtay, emlakçıları sevindirecek bir karara imza attı.


Yargıtay, taraflar arasında imzalanan “Emlak komisyoncusuyla müşteri arasında ön akit” başlıklı sözleşmede, “Komisyoncu tarafından gösterilen veya sözle tarif edilerek beyan edilen taşınmazların...