05 / 05 / 2024

emlakçı faturası kdv

emlakçı faturası kdv

Emlak sektöründe profesyonelliğin gelişmesiyle birlikte eskiden devletin vergi kaybına yol açan sorunlar artık kayıt altına alınıyor. Emlakçı faturası ile emlakçı kazancını muhasebeleştirmiş oluyor ve devlete olan vergi borcunu da tam ödüyor...

Milli Emlak satış ilanları: İki şehirde KDV'den muaf 45 adet arsa ve arazi satılıyor! 

Artvin ve Konya'da yer alan 45 adet arsa ve arazi satılıyor KDV'den muaf olarak satılıyor. Milli Emlak satış ilanlarını açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Milli Emlak'tan KDV'den muaf arsa ve arazi müjdesi! 23 bin TL'den başlayan fiyatlarla Mayıs ve Nisan 2024 fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Amasya ve Niğde'de yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin muhammen bedeli 23 bin TL'den başlıyor. 

Milli Emlak'tan son dakika Mayıs 2024 fırsatı! KDV'den muaf araziler 5 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çorum ve Amasya'da yer alan arazileri satışa çıkardı. Fiyatların 5 bin TL'den başladığı araziler KDV'den de muaf...

Milli Emlak'tan Nisan 2024 için son fırsat! 8 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsalar satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Konya ve Bayburt'ta yer alan arsaları satışa çıkardı. Muhammen bedelleri 8 bin TL olarak belirlenen arsalar KDV'den muaf olarak satılacak.

Milli Emlak'tan 6 bin TL'ye arazi fırsatı! KDV'den muaf arazileri sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Erzincan ve Adıyaman'da yer alan iki adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan araziler KDV'den muaf olmasıyla da dikkat çekiyor.

Tekirdağ ve Kocaeli'de 42 adet gayrimenkul satılıyor! Milli Emlak satış: KDV'den muaf arsa, arazi ve iş yerleri!

Kocaeli Milli Emlak ve Tekirdağ Milli Emlak, 42 adet gayrimenkulü KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Tekirdağ ve Kocaeli'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak'tan 3 şehirde 4 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arazi fırsatı! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü  3 şehirde yer alan arsa ve arazileri KDV'den muaf olarak satışa çıkardı. Söz konusu arsa ve arazilerin fiyatları 4 bin TL'den başlıyor. 

Milli Emlak'tan son dakika Nisan 2024 müjdesi! 4 bin TL'ye KDV'den muaf arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çorum ve Kırıkkale'de yer alan iki adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arazilerin fiyatları 4 bin TL'den başlıyor. 

Milli Emlak'tan 2 ilde KDV'den muaf arazi müjdesi! 17 bin 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Konya ve Erzincan'da yer alan iki adet araziyi KDV'den muaf olarak satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arazilerin satış bedelleri 46 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan Ankara ve bir şehirde daha arsa fırsatı! KDV'den muaf arsalar için bu tarihleri kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Konya'da KDV'den muaf arsa satacak. Yeni bir arsa yatırımı yapmak isteyenlerin radarına giren ihale ilanları bu ay içerisinde yapılacak.

Milli Emlak'tan İstanbul ve bir şehirde daha KDV'den muaf arsa fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü İstanbul ve Konya'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arsaların satış ihaleleri 26 Nisan ve 29 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Milli Emlak, 2 ildeki 235 adet arsa ve araziyi hem KDV'den muaf hem taksitle satıyor! 

Kayseri Milli Emlak ve Konya Kadınhanı Mili Emlak, toplam 235 adet gayrimenkulü KDV'den muaf olarak ve taksit fırsatıyla satıyor. İşte ayrıntılar...

Milli Emlak'tan büyük Nisan fırsatı! 3 şehirde KDV'den muaf arsa ve araziler satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 3 şehirde yer alan arsa ve arazileri KDV'den muaf olarak satışa çıkardı. İşte yatırımcıların merakla beklediği o ihale ilanları...

emlakçı faturası kdv Haberi

emlakçı faturası kdv


Gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketlilik emlakçılığı gözde meslekler arasına sokuyor. Böylece sektörde konut yapmak kadar pazarlamakta önemli bir konumda bulunuyor. Bu konuda ciddi firmalar kuruluyor. Alınacak, satılacak veya kiralanacak gayrimenkullerin gerçek değerlerinin bulunması, yatırım fizibilitelerinin yapılması, tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi, banka kredisinin temin edilmesine kadar tüm işlemleri gerçekleştiren emlak firmaları üniversite mezunu uzman personel çalıştırıyor. 


Emlakçı faturası!


Çoğunlukla KDV ödememek için alıcılar fatura istemediğinden emlak işi yapanlar da hem komisyon miktarlarını düşürmekte hem de laf olsun diye çok düşük bir bedel karşılığında fatura kesme yoluna gitmekteydi. Bu da devletin vergi kaybına yol açıyordu. Yukarıda bahsettiğimiz tüm bu profesyonelleşme, sektörün kayıt altına girmesini de beraberinde getirdi. Alınan komisyon ücretlerine karşılık emlakçı fatura keserek, kazancın muhasebeleştirilmesini  sağlıyor.


Emlakçı faturası konusundan sonra gelelim emlakçılarla yapılan sözleşmelerin imzalanmasının...