28 / 04 / 2024

emlakçı faturası

emlakçı faturası

Müteahhitlerden, inşaat şirketlerinden ve işleminize aracılık eden komisyonculardan daha sonra mağdur olmamak için ödediğiniz bedel karşılığında fatura almanız gerekiyor.

Emlakçılar nasıl fatura keser?

Söz konusu komisyon bedeli, hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı temin ediliyor. Peki emlakçılar aldıkları komisyon karşılığında fatura keser mi? Emlakçılar nasıl fatura keser?

Emlak yer gösterme sözleşmesi!

Emlakçılar, müşterilerine istedikleri kiralık daire ve ya iş yerini göstermeden önce, daha önceden hazırlamış olduğu emlak yer gösterme sözleşmesi ni imzalatıyorlar. Örnek sözleşmeyi haberimizde inceleyebilirsiniz...

Emlak gösterme formu!

Emlakçılar, müşterilerine istedikleri kiralık daire veya işyerini göstermeden önce, hazırladığı "Emlakçı yer gösterme sözleşmesi"ni imzalatıyorlar. Bu sözleşmeye emlak gösterme formu da deniyor. Emlak gösterme formu örneği haberimizde...

Emlakçı faturası!

Emlak sektöründe profesyonelliğin gelişmesiyle birlikte eskiden devletin vergi kaybına yol açan sorunlar artık kayıt altına alınıyor. Emlakçı faturası ile emlakçı kazancını muhasebeleştirmiş oluyor ve devlete olan vergi borcunu da tam ödüyor...

Bitlis Adilcevaz Belediyesi'nden emlak vergisi açıklaması!

Bitlis'in Adilcevaz Belediyesi'nde işçiler maaş şoku yaşadı. KHK ile kadroya geçen 85 işçi, aylardır maaş alamıyor. Başkan Necati Gürsoy ise, "Pandemi nedeniyle su faturası olsun emlak vergisi olsun, toplayamadık." dedi.

Emlak komisyon faturası nasıl kesilir?

Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde aracılık yapan emlakçıların kazandığı danışmanlık bedelleri için fatura düzenlemeleri gerekiyor. Peki, emlak komisyon faturası nasıl kesilir? İşte emlakçı faturası...

Çevre temizlik vergisi su faturasına mı yansıtılıyor?

İşyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken çevre temizlik vergisi emlak vergisi gibi yılda iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, çevre temizlik vergisi su faturasına mı yansıtılıyor?

Şükrü Kızılot: Büyükşehirlerde emlak vergisinin faturası ağır!

Yani büyükşehir olmayan bir ilde 200 bin lira değerinde olan bir eve 200 TL, büyükşehir olan ilde ise aynı fiyattaki eve tam 400 TL emlak vergisi ödenecek.

Emlakçı faturası!

Emlak sektöründe profesyonelliğin gelişmesiyle birlikte eskiden devletin vergi kaybına yol açan sorunlar artık kayıt altına alınıyor. Emlakçı faturası ile emlakçı kazancını muhasebeleştirmiş oluyor ve devlete olan vergi borcunu da tam ödüyor...

Emlak Fuarı'na bakmaya değil almaya gelecekler

En iyi yatırım aracı olarak görülen gayrimenkul alanındaki yenilikler İstanbul CNR Expo'da 2.EUROEMLAK Fuarı'nda "Emlak Festivali"nde tanıtılacak.

Emlak GYO 'hasılat'ı Ağa gibi alacak

Emlak GYO, hasılat paylaşımı modeliyle ürettiği projelerinde, Ağaoğlu'nun bin 200 konutluk My City Bahçelievler projesinde yaptığı kampanyayı uygulayacak

Milli Emlak Konya'da arsa satacak

Konya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Selçuklu ilçesinde bulunan 5 bin 523 metrekarelik arsayı satışa çıkardı.

Sahibinden.com'da emlak ilanları arttı

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana Türkiye'yi de yoğun olarak etkileyen ekonomik krizin bir etkisi de emlak ve vasıta ilanlarına oldu.

Emlak Bankası'ndan 46 satılık gayrimenkul

T.C Emlak Bankası, İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, İçel, Kahramanmaraş, Denizli, Sivas, İzmir, Manisa, Trabzon, Edirne ve Yalova'da bulunan toplam 46 gayrimenkulu satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan Düzce'de satılık arsa

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul Caddesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

Emlakçılar krizden çıkışı meslek komitelerinde arıyor

Emlak Yasası'nın çıkmasını son 15 yıldır bekleyen emlak sektörünün temsilcileri, taleplerini daha yüksek sesle duyurabilmek için İTO Emlak Hizmetleri Komitesi'nde birleşiyor.

emlakçı faturası Haberi

emlakçı faturası

Tapu müdürlüklerinde yetkisiz kişiler aracılığıla yapılan alım ve satım işlemlerinde hak sahipleri mağduriyet yaşabiliyor. Bu nedenle müteahhitlerden, inşaat şirketlerinden ve işleminize aracılık eden komisyonculardan fatura almanız gerekiyor.

Eski tapudaki sahte satışlar, ev hayali kuran vatandaşların kabusu haline geldi. Uzun süredir tapu dairesinde işlem görmemiş taşınmazları satın alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. "Ev sahibi yurt dışında, vekaleti bende" diyen emlak dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın.

Bu bedeller için komisyon faturası düzenlemeyen kişileri en yakın vergi dairesine veya Vergi İletişim Merkezi'ne şikayet edip bildirimde bulunabilirsiniz. 

Ev satın alırken, dikkat etmeniz gereken noktalar neler?

1- Evi alacağınız şirketi araştırın
2- Evin riskli alanda bulunup bulunmadığını araştırın
3- Ruhsat yoksa maketten ev almayın
4- Sahte emlak komisyoncularına karşı dikkatli olun
5- Aşırı kazanç vadeden projeye karşı temkinli yaklaşın
6-...