05 / 05 / 2024

emlakçı kaporasını kim verir

emlakçı kaporasını kim verir

Emlakçı ile çalışıldığında satılık veya kiralık gezmelerinde yer gösterme işlemlerinden ya da gayrimenkul alım-satım ve kiralama işlemlerinden ücret talep edebilirler mi? Emlakçı kapora alabilir mi?

Emlak Bankası'nın genel kurulu yapıldı!

Emlak Bankası'nın genel kurulunun yapıldığını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlanan Emlak Bankası'nın da en kısa zamanda faaliyete başlayacağını ifade etti...

Tapu harcını kim öder 2018?

Tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcını kim öder 2018?

Hürriyet Emlak, Emlağın En’leri ödül töreni 19 Eylül'de!

Hürriyet Emlak, “Emlağın En’leri” ödül töreni Vuslat Doğan Sabancı’nın ev sahipliğinde 19 Eylül'de yapılacak...

Emlak Bankası'nın geri gelmesi isabetli bir karar oldu!

100 Günlük Eylem Planı'nı değerlendiren GYODER Başkanı Yetgin, "Emlak Bankası’nın tekrar faaliyete geçirilecek olmasını, sektörün çatı kuruluşu GYODER olarak son derece isabetli bir karar olarak değerlendiriyoruz." dedi..

Eskişehir'de seyyar emlakçıların peşine düşecekler!

Eskişehir Emlakçılar Dayanışma Derneği üyeleri, yaptıkları toplantının ardından seyyar emlakçıların peşine düşeceklerini bildirdiler. 

Emlak piyasasının 4 yanlış bilineni!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, emlak yatırımında yapılan yanlışları "Emlak piyasasının 4 yanlış bilineni" başlıklı yazısında kaleme aldı..

Emlakçılığın yasayla kontrol altına alınması lazım!

Era Gayrimenkul Türkiye'nin 2017 yılı değerlendirmesi ve 2018 yılı beklentilerinin konuşulduğu toplantıda açıklamalar yapan Era Gayrimenkul Genel Müdürü Özhan Atalay, emlakçılığın yasayla kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

Dünyada emlak fiyatlarının en pahalı olduğu 29 şehir!

Numbeo araştırma sitesi ünyada emlak fiyatlarının en pahalı olduğu şehirler listesini yayınladı. Listede Türkiye'de 4 şehir bulunuyor. 

Emlakçıların hukuki ihtilafları!

Arabulucu Betül Aslan "emlakçıların hukuki ihtilafları ve arabulucuya başvurma zorunluluğu" konusunu kaleme aldı.

Abbas Güçlü: Yeni eğitim sistemi emlak fiyatlarını artırır!

Liseye girişte TEOG'un yerini alacak Mahalli Yerleştirme Sistemi'ni değerlendiren Gazeteci Abbas Güçlü, yeni eğitim sisteminin emlak fiyatlarını da artıracağını ifade etti. 

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

Emlakçıların kiralamalarda sorumluluk alması!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "emlakçıların kiralamalarda sorumluluk alması" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Soğanlı Dönüşüm Projesi, Ankara Emlak Fuarı’nın gözdesi oldu!

Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği örnek projelerden biri olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi, Ankara Emlak Fuarı’nın gözdesi oldu.

emlakçı kaporasını kim verir Haberi

emlakçı kaporasını kim verir

Emlakçı kapora alabilir mi?

Emlakçılar, gerçekleştirdikleri gayrimenkul alım-satım ve kiralama işlemlerinden emlakçı kaporası alabiliyor. Gayrimenkulunuzu emlakçı aracılığıyla alıyor veya satıyorsanız, belirlenen oranlarda bir emlakçı kaporası ödemeniz ödemeniz gerekiyor.


Emlakçı kaporası, emlakçı aracılığıyla yapılan konut alım satımlarında, alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı, konutun satış bedeli üzerinden belirlenen oran üzerinden alınıyor. Emlakçı kaporası için ödenmesi gereken tutar, satış işlemi yapılan gayrimenkulün satış bedeli üzerinden belli bir oranda hesaplanıyor.


Emlakçı ile çalışıldığında satılık veya kiralık gezmelerinde yer gösterme veya benzeri taleplerde kesinlikle hiçbir ücret ödenmemelidir.  Emlak  şirketleri iki şekilde hizmet bedeli talep edebilirler. Kiralamalarda kontrat imza edildikten sonra bir yıllık kiranın %10'u KDV hariç veya 1 yıllık kiranın %12'si KDV dahil. Satılıklarda tapu alım-satım işlemi gerçekleştikten sonra her iki taraftan ayrı ayrı %2 KDV...