30 / 04 / 2024

Abbas Güçlü: Yeni eğitim sistemi emlak fiyatlarını artırır!

Abbas Güçlü: Yeni eğitim sistemi emlak fiyatlarını artırır!

Liseye girişte TEOG'un yerini alacak Mahalli Yerleştirme Sistemi'ni değerlendiren Gazeteci Abbas Güçlü, yeni eğitim sisteminin emlak fiyatlarını da artıracağını ifade etti. 



Liseye girişte Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş'in (TEOG) yerini alacak yeni sistem dün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklandı. Öğrenciler tercihleri doğrultusunda ve okul başarı puanına göre evlerine yakın okullara yerleştirilecek. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Abbas Güçlü bu sabah Murat Güloğlu'nun "Kanal D ile Günaydın Türkiye" programına katıldı. Güçlü, program yeni eğitim sistemini değerlendirdi.


"Emlak fiyatları artar"

 

Abbas Güçlü: Yeni eğitim sistemi emlak fiyatlarını artırır!

 

Abbas Güçlüoğlu yeni eğitim sisteminin emlak fiyatlarını da artıracağını söyledi. Güçlü "3 yılın müfredatını 60 soruyla değerlendirmek mümkün değil. Bakan yüzde 10 diyor ama sınava en az yüzde 30 girecektir. İkamete dayalı sistem tutmaz." dedi.  Güçlü programda, "Derin hayalkırıklığı yarattı. Derinin ötesinde bir ifade kullanmak lazım. Sınav olmayacak dendi ama sınavın daha koyusu olacak. Bu sistem dershaneye bağımlılığı da arttıracak. Daha da kötüsü ekonomik durumu olanı bir adım daha öteye geçirecek. İyi mahalleler ya da yoksul mahalleler var. 5 tercih hakkı veriyorsunuz ama pek çok mahallede ikinci tercihi yapabilecek okul yok. O zaman onun günahı ne? Bu iç göçü daha da arttıracak. Sahtekarlığın boyutunu da arttıracak. Veliler diyor ben gider muhtardan kağıt alırım, gidecekler ev tutacaklar, 2-3 aylık faturayı alacak. Velileri, öğrencileri daha çok yoracaklar. 60 soruda bu öğrencileri nasıl ayırt edecekler? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu sistemin çıkmasını anlamak mümkün değil. Sayın Bakan, bakan olmadan önceki mahallesine çocuğunu göndersinler." ifadelerini kullandı. 

 


"Konut fiyatlarına çözüm bulabilir"

 

Abbas Güçlü: Yeni eğitim sistemi emlak fiyatlarını artırır!

 

TEOG sisteminin kaldırılmasının ardından, liselere geçişte uygulanacak yeni sistemi açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Biz, eğitim bölgelerini oluştururken, o şekilde oluşturacağız ki velimizin istediği meslek lisesi de olsun, velimizin istediği Anadolu lisesi de olsun, velimizin istediği imam hatip lisesi de olsun. Dolayısıyla bu eğitim bölgesi oluşturması, bu sorunu ortadan kaldıracak." dedi. Bakan Yılmaz, "Bu sistemle büyük kentlere göçün, tercih edilen okulların çevresinde konut fiyatlarının artacağı ve sahte adres kayıtları olacağı, suistimal ve torpil olabilir endişeleri var. Bununla ilgili ne gibi tedbirler alınacak?" sorusuna yanıt olarak; sahte adres kayıtları ve konut fiyatlarına ilişkin çözüm bulunabileceğini ve kontrol mekanizmaları olduğunu söyledi. 
 


Geri Dön