17 / 05 / 2024

teogun yerine gelen sistem

teogun yerine gelen sistem

Liseye girişte TEOG'un yerini alacak Mahalli Yerleştirme Sistemi'ni değerlendiren Gazeteci Abbas Güçlü, yeni eğitim sisteminin emlak fiyatlarını da artıracağını ifade etti. 

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

Çarşı pazar yangın yerine döndü! 1 kg bamyanın fiyatını gören vatandaş isyan etti!

Fiyat artışları hem vatandaşı hem de pazarcıyı vurdu. Son gelen zamların ardından çarşı pazar yangın yerine dönerken, vatandaş fiyatlar karşısında isyan etti. En büyük artışlardan biri de bamyaya oldu. 1 kg bamyanın fiyatı fahiş arttı. 

Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı İsmail Gülle'nin yerine gelen isim belli oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi başkanı İsmail Gülle'nin yerine seçilen isim belli oldu. İsmail Gülle, 4 yıl başkanlığını yaptığı TİM'e veda ederken 'Bir saniyesine bile hükmedemediğimiz, hâkimi olamadığımız bu dünya için fırıldaklık yapmadan görevi yerine getirdim' şeklinde konuşmuştu.

Artvin'de yanan evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde meydana gelen yangın sonucunda kullanılmaz hale gelen evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor. İnşaat çalışmalarında son aşamaya gelinen konutların yıl sonuna kadar teslim edilmesi hedefleniyor. 

Köy yerine gelen kırsal mahalleler neleri değiştirdi?

Son zamanlarda büyükşehir sınırları içinde kalan ve köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim birimlerinin sayısı artıyor. Köyler kırsal mahalle oldu. Peki kırsal mahallelerle ne kazanıldı? İşte detaylar...

İzmir'de bir site, iki müteahhit, iki farklı sonuç!

İzmir'de Barış Sitesi'nin 4 blokundan tamamen çöken 3'ünü, iflas edip giden müteahhidin yaptığı öğrenildi. Ayakta kalan tek bloku ise, yerine gelen yeni müteahhit, mühendis eşliğinde yaptırdı.

İlhami Yılmaz'a kaçak yapı davası!

CHP’li Ataşehir belediyesinde Battal İlgezdi’nin yerine gelen İlhami Yılmaz hakkında da “kaçak yapıya göz yumduğu” iddiasıyla dava açıldı. 

Niğde'de yeni eğitim sistemi ile konut fiyatları artacak!

Liselere geçişte TEOG yerine gelen “mahalle okuluna dönüşü” öngören yeni sistem bölgelerde emlak fiyatlarının artmasına neden olacak.

Liseye göre ev arayanlar dikkat!

Liseye girişte TEOG sınavı yerine gelen Mahalli Yerleştirme Sistemi ile hem öğrenci aileleri hem de emlakçılar harekete geçti. Liselere yerleşmede adrese dayalı kayıt sisteminin getirilmesini, uzmanlar "göçe neden olur" şeklinde değerlendirdi. 

Mecidiyeköy'de 5 katlı binanın istinat duvarı çöktü!

Mecidiyeköy Musadayı Sokak'ta 5 katlı binanın inşaat temeli çalışmasında istinat duvarı çöktü. Olay yerine gelen ekipler, bina sakinlerinin tahliyesine karar verdi.

Sakarya Atatürk Okulu'nun yerine otopark mı yapılacak?

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şubat ayı olağan meclis toplantısında gündeme gelen Atatürk İlköğretim Okulu'nun yerine otopark yapılması teklifi vatandaşa soruldu.

Konya Selçuklu'da yıkılma tehlikesi bulunan 5 katlı bina boşaltıldı!

Konya'nın Selçuklu ilçesinde, yıkılma tehlikesi bulunan 5 katlı bina boşaltıldı.İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, 10 dairedeki toplam 38 kişiyi tahliye etti.

Bahçelievler'de inşaat sahasında toprak kayması!

Bahçelievler’de bir inşaat sahasında meydana gelen toprak kayması nedeniyle çevrede bulunan bir site güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Olay yerine gelen zabıta ekipleri binanın yıkılma tehlikesine karşın site kapısına mühür vurarak, apartman sakinlerini tahliye etti.

teogun yerine gelen sistem Haberi

teogun yerine gelen sistem

Liseye girişte Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş'in (TEOG) yerini alacak yeni sistem dün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklandı. Öğrenciler tercihleri doğrultusunda ve okul başarı puanına göre evlerine yakın okullara yerleştirilecek. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Abbas Güçlü bu sabah Murat Güloğlu'nun "Kanal D ile Günaydın Türkiye" programına katıldı. Güçlü, program yeni eğitim sistemini değerlendirdi.


"Emlak fiyatları artar"

Abbas Güçlüoğlu yeni eğitim sisteminin emlak fiyatlarını da artıracağını söyledi. Güçlü "3 yılın müfredatını 60 soruyla değerlendirmek mümkün değil. Bakan yüzde 10 diyor ama sınava en az yüzde 30 girecektir. İkamete dayalı sistem tutmaz." dedi.  Güçlü programda, "Derin hayalkırıklığı yarattı. Derinin ötesinde bir ifade kullanmak lazım. Sınav olmayacak dendi ama sınavın daha koyusu olacak. Bu sistem dershaneye bağımlılığı da arttıracak. Daha da...