29 / 04 / 2024

Emlakçı olmanın şartları neler

Emlakçı olmanın şartları neler

Borçlar Kanunu'nun ilgili maddelerinde gayrimenkul tellallığı adı altında emlakçı sıfatı düzenleniyor. Emlakçı kanuna göre, gayrimenkul tellalı olarak isimlendiriliyor. Peki, emlakçı olmanın şartları neler?

Evi ve arsası olan emekliler dikkat! 2024 emlak vergisi muafiyet şartları tek tek belli oldu!

Mart ayında ilk taksitleri ödenecek olan emlak vergisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki emlak vergisinde muafiyet şartları neler? Emekliler emlak vergisi öder mi? İşte merak edilen soruların yanıtları... 

Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak edilirken, emlak vergisi muafiyeti şartlarının detayları da araştırılıyor. Peki, Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisi muafiyet şartları nedir?

Büyüklüğü brüt 200 metrekareyi geçmeyen konutlar için belirli koşulların sağlanması halinde vergi muafiyeti söz konusu oluyor. Peki, Emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisi muafiyet şartları nedir? İşte tüm detaylar...

Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları 2022!

Bazı koşulları taşıyan konut sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, emekli emlak vergisi muafiyeti şartları 2022 nelerdir?

Emlak vergisi muafiyeti şartları 2022!

Gayrimenkuller için ödenen vergilerden biri olan emlak vergisinden bazı durumlarda muaf olmak mümkün. İşte emlak vergisi muafiyeti şartları 2022...

2022'de emlak piyasasını neler bekliyor?

Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırım Uzmanı, emlak komisyoncusu ve mülk bilirkişisi İsa Demir, 2022'de emlak piyasasını nelerin beklediğine ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte İsa Demir'in o yazısı...

Müjde! Emekli olmanın yolu açılıyor!

Toplu parası olmayan vatandaşların emeklilik yolunu açan yapılandırmada başvuru süresinin uzatıldı. Bu uygulama ile birlikte toplu parası olmayanlara emekli olma imkanı tanınacak. Milyonlarca insanı yakından ilgilendiren gelişmenin ardından emekli olmanın yolu açılıyor...

Emlak Konut GYO Başkent Emlak Konutları'nın değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO, Başkent Emlak Konutları ile ilgili olarak hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporunu yayınladı. Peki Emlak Konut GYO Başkent Emlak Konutları'nın değeri ne kadar?

Şehit ve Gazi Yakınlarının Şartlarının İyileştirimesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik!

Gaziler ile Şehit ve Gazi Yakınlarının Şartlarının İyileştirimesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Eskişehir'deki 75'inci Yıl-Sultandere-ESOGÜ Tramvay Hattı emlak fiyatlarını yükseltecek!

Eskişehir'de yapımına uzun süre önce başlanan 75'inci Yıl – Sultandere – ESOGÜ tramvay hattı bugün açıldı. Söz konusu hattın emlak fiyatlarını artıracağı öngörülüyor.

İzmir'de yıkılan apartmanların müteahhitleri: İnşaatı o zamanın şartlarına göre yaptık!

İzmir'de 6.6 büyüklüğündeki depremde 114 kişinin ölümüne neden olan binaların müteahhitlerinin de aralarında odluğu 9 kişi adliyeye sevk edildi. Müteahhitlerin savcılıkta verdikleri ifadede, "Biz o zamanın şartlarına göre inşaat yaptık" dedi.

ABD emlak piyasasını altüst eden ortaklar mahkemelik oldu!

Serdar Bilgili, yakın dostu ABD'li emlak devi Michael Shvo ve Alman finans devi Deutsche Finance ile ortak oldu ve yaklaşık 2.5 milyar dolarlık mülk satın almıştı. ABD emlak piyasasını altüst eden ortaklar mahkemelik oldu!

Mesut Özil Çeşme'de emlak fiyatlarını hareketlendirdi!

Bir süredir eşi Amine Gülşe ve 4.5 aylık kızı ile Çeşme’deki evlerinde tatil yapan Mesut Özil, hem plajları hem de emlak piyasasını hareketlendirdi.

Emlakçı olmanın şartları neler Haberi

Emlakçı olmanın şartları neler

Emlakçı olmanın şartları neler?

Emlakçı, bir ücret karşılığında, gayrimenkule ilişkin sözleşmelerin yapılması konusunda  araflar arasında aracılık etmeyi meslek edinmiş kişi olarak biliniyor. 


Borçlar Kanunu'nun ilgili maddelerinde gayrimenkul tellallığı adı altında emlakçı sıfatı düzenleniyor. Borçlar Kanunu'na göre gayrimenkul tellallığı, tellalın bir ücret karşılığında diğer tarafa bir sözleşmenin kurulması fırsatını göstermeyi ya da ona bir sözleşme görüşmesi için aracılık etmeyi borçlandığı bir sözleşme olarak açıklanıyor. Buna göre, taraflar arasında gayrimenkule ilişkin sözleşmelerin (kira, satım gibi) yapılması hususunda, ücret karşılığında aracılık etmeyi meslek edinen kimseye "Gayrimenkul Tellalı" deniyor. 


Gayrimenkul tellallığı ilişkisinin tarafları emlakçı ile iş sahibi yani müşteri oluyor. Emlakçı, müşteri için aracılık faaliyetini, bir ücret yani komisyon karşılığında üstleniyor. Peki, emlakçı olmanın şartları neler?


Emlakçı olmanın şartları!

Emlak ofisi açmak için gerekenler: Meslek odası kaydı, Vergi...