08 / 05 / 2024

emlakçılık nasıl yapılacak

emlakçılık nasıl yapılacak

Gümrük Bakanlığı, alım satımda ortaya çıkan mağduriyeti önlemek için emlak ticaretini yeniden düzenlemeye hazırlanıyor. Emlakçılar için bazı kriterler getiriliyor. Sertifika almayan emlakçılık yapamayacak. Komisyonlarındaki haksız kazanç önlenecek.

Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık nasıl yapılıyor? Eski bankacı farkı açıkladı!

Son zamanlarda emlak sektörüne yapılan peş peşe düzenlemeler gündem olurken, eski bankacı X sosyal medya hesabından Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık konusunu yazdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? Bakan Özhaseki: 15 güne yol haritasını ilan edeceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi, deprem konutları ve İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? İşte ayrıntılar...

Mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman ve nasıl yapılacak? 

Eylül ayının ortalarına yaklaştığımız bu sürelerde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın mazot ve gübre desteği ödemeleri için vatandaşlar merakla beklemektedir. Mazot ve gübre destek ödemeleri çiftçilik sektöründe faaliyet gösterenler için ödenecektir. Peki ödemeler nasıl ve nereden yapılacak?

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Evde bakım maaşı alana resmen Temmuz 2023 şoku geldi! Evde bakım maaşı ödemesi artık böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşı alana resmen Temmuz 2023 şoku geldi... Evde bakım maaşı ödemesi artık böyle yapılacak... Hemen bakın...

Evde bakım maaşı alanlara resmen 2023 Haziran şoku geldi! Ödemeler artık böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşı alanlara resmen 2023 Haziran şoku geldi... Ödemeler artık adeta böyle yapılacak... Hemen bakın...

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

Erdoğan duyurdu! 100 bin TL destek verilecek! 100 bin TL'den kimler faydalanacak yardım başvurusu nasıl yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına 100 bin lira nakdi yardım yapılacağını duyurdu. Peki, 100 bin TL destek verilecek! 100 bin TL'den kimler faydalanacak yardım başvurusu nasıl yapılacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Başvuran herkese binlerce liralık yardım yapılacak! Bu parayı hemen alın!      

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem ile ilgili açıklamalar art arda geliyor. Devlet yetkilileri de desteklerin nasıl yapılacağını duyurmaya devam ediyor. Ailelere nasıl destekler verilecek? İşte detaylar...

Başakşehir İkitelli’de kat karşılığı inşaat yapılacak! Yatırımcılar 12 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü kat karşılığı inşaat yapım ihalesine çıktı. İkitelli’de kat karşılığı yapılacak inşaatın ihalesi 12 Ocak 2023’te yapılacak. İhalenin bedeli 60 milyon 780 bin 350 TL olarak belirlendi.

10 bin TL kış yardımı yapılacak! Başvurun, desteği hemen alın!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 10 bin TL kış yardımı ödemesi yapılacak. Çalışan ve emekliler dışında, dul ve yetim maaşı almayı hak eden kişiler de bu yardımdan faydalanabilecek.

TOKİ Arsa kura çekimi ne zaman? TOKİ arsa ödemeleri nasıl yapılacak? TOKİ arsa fiyatları ne kadar? 

TOKİ arsa kuraları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2022 TOKİ sosyal konut başvurularının tamamlanmasından sonra kuralar çekilmeye başlandı. TOKİ Arsa kura çekimi ne zaman, ödemeleri nasıl yapılacak, arsa fiyatları ne kadar?  

emlakçılık nasıl yapılacak Haberi

emlakçılık nasıl yapılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, emlak alım satımında ortaya çıkan mağduriyetleri önlemek için harekete geçti. Taşınmaz Ticaretinin Düzenlenmesi Yönetmeliği için çalışmalara başlayan bakanlık, emlak satışına yönelik aracılık, danışmanlık ve bu kapsamda yürütülecek diğer faaliyetlere ilişkin usul ve esasları belirleyecek. Düzenlemede, taşınmaz ticareti yapanlarda aranacak şartlar da belirlenecek. Buna göre emlakçıların, taşınmaz ticaretini yaparken uyması gereken ilkeler, yerine getirmesi gereken kriterler ve alacakları ücretler yönetmelikle düzenlenecek.


EMLAKÇILARA SERTİFİKA ŞARTI GELİYOR


Emlakçıların, taşınmaz alacak vatandaşlardan yüksek tutarlarda komisyon alması ve farklı ücretler talep etmesi önlenecek. Böylece tüketici mağduriyeti de önlenmiş olacak. Emlak alım satımından elde edilecek ticari kazanç, belli bir düzene oturtulacak. Düzenleme ile emlakçılık mesleğine yönelik kriterler belirlenecek, emlakçılara sertifika alma zorunluğu getirilecek. Sertifika zorunluluğu halen emlakçılık yapanlar için de geçerli olacak. Kurallara...