03 / 05 / 2024

emlakta canlılık dönemi

emlakta canlılık dönemi

2001 yılında yaşanan krizle plazalardaki ofisleri terkeden şirketler, 2004 yılında kiraların metrekaresi 35 dolardan 20 dolara gerilemesiyle tekrar plazalara dönmeye başlamış. Boşluk oranının yüzde 20'ye düşmesiyle kuleler tekrar parlak günlerine dönmüş.

Sakarya'daki satılık dükkan fiyatları Taksim'i geçti! Fiyatlar dudak uçuklatıyor!

Sakarya Uzunçarşı'daki dükkanların satılık fiyatları görenleri hayrete düşürdü. Taksim'de bir dükkanın metrekare fiyatı 123 bin lirayı bile geçmezken, Sakarya'daki dükkanlar 141 bin liradan satılıyor. 

Milli Emlak'tan Gaziemir'de yüzde 20 indirimle satılık dükkan!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir Gaziemir Atıfbey Mahallesi'nde yer alan dükkanı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 12 Aralık'ta yapılacak.

Bankacılık sektörünün aktifleri Eylül ayında 21,1 trilyon TL oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Eylül 2023 döneminde 2022 yılının sonuna göre yüzde 47,1 artış göstererek, 21 trilyon 98 milyar TL'ye çıktı.

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Bankacılık sektörünün kredi hacmi 10 trilyon lira sınırında!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, kredi hacmi geçen hafta 9 trilyon 996,5 milyar lira oldu.

Piyasalarda normalleşme başladı! Dövizde ‘üçlü kur’ dönemi sona erdi!

Seçim öncesi piyasalardaki belirsizlik ve kurlarda oluşan baskı nedeniyle oluşan üçlü kur dönemi sona erdi. Kapalıçarşı’daki dolar kuru, banka kotasyonlarının altına geriledi.

Turizmde canlılık! Muğla ilk 5 ayda 585 bin turisti ağırladı!

Türkiye'nin turizm kentleri arasında yer alan Muğla'da bu yılın 5 aylık döneminde 5 ayda 585 bin  108 turisti ağırladı.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 64 milyar 824 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun açıkladığı resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 64 milyar 824 milyon TL arttı ve 9 trilyon 128 milyar 882 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 96 milyar 798 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan bültene göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 96 milyar 798 milyon TL arttı ve 9 trilyon 67 milyar 851 milyon TL'ye yükseldi.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 8 trilyon 889 milyar lira oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan rakamlara göre, Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 111 milyar 907 milyon TL arttı ve 8 trilyon 889 milyar 16 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık Dünyasının Kâbusu: ABD Tarihinde En Büyük 10 Banka Çöküşü!

ABD ve Avrupa'da bankacılık kriziyle birlikte birçok büyük banka iflas etti. Washington Mutual ve Colonial Bank da dahil olmak üzere en büyük 10 iflas eden banka arasında yer aldı. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bilişim personeli istihdam edecek! Son başvuru tarihi 26 Mart 2023!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından çok sayıda bilişim personeli istihdam edileceği bildirildi. Son başvuru tarihinin 26 Mart 2023 olduğu paylaşıldı. İşte haberin detayları…

Yatırımcılar dikkat! AB Komisyonu, Euro Bölgesi için enflasyon tahminlerini açıkladı!

AB Komisyonu "2023 yılı Kış Dönemi Ekonomik Tahminler" raporunu yayınladı. AB Komisyonu’nun, Euro Bölgesi için enflasyon tahminleri merak konusuydu. İşte detaylar…

emlakta canlılık dönemi Haberi

emlakta canlılık dönemi



Gökdelenlerde kiralar düştü ofisler yeniden doluyor


Krizde kiraları yüksek bulup kulelerdeki ofisleri terk edenler, metrekare kiraları 35 dolardan 20 dolara gerileyince geri dönmeye başladı. 


    EKONOMİK kriz döneminde kiraları yüksek bulanların terk ettiği gökdelenlerdeki ofisler, ekonomik göstergelerdeki olumlu tablo ile birlikte yeniden eski canlı günlerine dönmeye başladı. Beşiktaş-Şişli-Maslak üçgeninde yükselen gökdelenler, arzın artmasının da etkisiyle son dönemde boş kalmıştı. Kriz döneminde yüzde 37 olan boşluk oranı yüzünden zarar eden mal sahipleri, ekonomideki genel trende uyarak kiraları düşürünce, oran yüzde 20'ye düştü. Böylece kuleler yeniden parlak günlerine döndü. Portföylerinde daha çok ofis bulunduran Turyap ve Re/Max'ın Levent ofis temsilcileri, canlanmayı...