18 / 05 / 2024

Emlakta oluşacak rant ne kadar

Emlakta oluşacak rant ne kadar

Emlakta oluşacak rant konutla tahsil edilecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, gayrimenkul rantlarından belediyelere verilecek payın 'konut' olarak ödenmesini, belediyelerin de bu konutları yoksula kiralamasını önerdi.

Konut sektöründe 2025'ten sonra ciddi prim potansiyeli oluşacak!

Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konutla beraber kira fiyatları da artmaya devam ediyor. Borsa yorumcusu Osman Altıntaş, sosyal medya hesabından 2025 yılından sonra konut piyasasında ciddi prim potansiyelinin oluşacağını açıkladı. 

Kentsel dönüşümle 900 milyar liralık hacim oluşacak!

Türkiye'de 1.2 milyon konutun kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında 900 milyar liralık bir hacim oluşacağı kaydedildi.

Şemdinli sanayi sitesine kavuşacak!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yapılan ve ilk olma özelliğine sahip sanayi sitesinin esnafın yüzünü güldürmesi planlanıyor. Yaklaşık 8 milyon lira maliyetle 16 bin metrekare alan üzerinde yükselen site 50 iş yerinden oluşacak.

Ekim'de iç borçlanmanın 1,3 milyar lirası kira sertifikasından oluşacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının ekim-aralık dönemine ilişkin iç borçlanma stratejisine göre, Ekim ayındaki iç borçlanmanın 1,3 milyar lirası da kira sertifikasından oluşacak...

Çanakkale Troya Müzesi 7 bölümden oluşacak!

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içerisinde inşa edilen Troia Müzesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. 11 bin 200 metrekare alanda hayata geçirilen müze 7 bölümden oluşacak.

Körfez'de yeni bir finansal mimari oluşacak!

Ambargo koyulan Katar'daki krizin çözülmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdi. Erdoğan, Körfez’de yeni bir finansal mimarinin oluşacağı belirtti.

İran'da Türk yatırımcısı için inşaat sektöründe iş imkanı oluşacak!

DEİK Başkanı Vardan: "Türk yatırımcısı ve ihracatçısı için inşaat, altyapı, enerji, otomotiv, maden, turizm, hizmet ve perakende sektörlerinde yeni iş imkanları oluşacak" dedi.

İran'da Türk yatırımcılara inşaat sektöründe yeni iş imkanları oluşacak!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan "İran'da Türk yatırımcısı ve ihracatçısı için inşaat, altyapı, enerji, otomotiv, maden, turizm, hizmet ve perakende sektörlerinde yeni iş imkanları oluşacak" dedi.

Timya Vadisi, Rize'de yeni bir şehir oluşturucak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Yeniköy Mahallesi'nde yapılan Timya Vadisi'nde incelemelerde bulundu. Turan, "Gelecek yılın sonunda Timya Vadisi, Rize için yeni bir şehir oluşacak" dediç

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları 192 daireden oluşuyor!

Ceylan İnşaat, Göztepe’de 192 daire, 6 ticari alan ve 9 ofisten oluşacak yeni butik projesi “Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları”na başladı.

Emlakta oluşacak rant konutla tahsil edilecek!

Emlakta oluşacak rant konutla tahsil edilecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, gayrimenkul rantlarından belediyelere verilecek payın 'konut' olarak ödenmesini, belediyelerin de bu konutları yoksula kiralamasını önerdi.

İmar rant vergisi vatandaşın cebine mi girecek?

Devletin daha da şeffaflaşması için adımlar bir bir atılıyor. Bu kapsamda yapılan düzenleme ile imar değişikliği sonrası oluşan rant vatandaşın cebine gidecek. Düzenleme ile değer artışı belediyelere aktarılacak..

Rant vergisi belirsizliği ile iş yapmamız engelleniyor!

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı imar kanununun detayları ortaya çıktı. Plan değişikliği nedeniyle oluşacak ranttan belediyeler, Şehircilik Bakanlığı ile valilik değer artış payı alacak...

Emlakta oluşacak rant ne kadar Haberi

Emlakta oluşacak rant ne kadar

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, gayrimenkul rantlarından belediyelere verilecek payın 'konut' olarak ödenmesini, belediyelerin de bu konutları yoksula kiralamasını önerdi. 

Gerek kentsel dönüşüm gerek altyapı yatırımları nedeniyle gayrimenkulde oluşacak değer artışından vergi ve pay almak için düzenleme hazırlayan Hükümet, belediyelere kalacak payın tahsil edilme ve kullanımına ilişkin alternatif model arayışına girdi. 


İmar torbadan çıkacak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı gayrimenkul değer artışından devletin pay almasını öngören düzenlemenin önümüzdeki günlerde TBMM'ye torba tasan olarak sunulacağı ve Meclis tatile girmeden genel kuruldan geçirilerek yasalaştırılmasının planlandığı öğrenildi. 

Halen Bakanlar Kurulu'ndaki görüşme sürecinin devam ettiği belirtilen düzenlemede özellikle ranttan alınacak pay oranı ile tahsilat yöntemleri üzerinde çalışıldığı ifade edildi. 


Nakit para tahsilatı zor Düzenlemenin Meclis'te görüşüleceği TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun Başkam Recai Berber, gayrimenkul...