29 / 04 / 2024

Körfez'de yeni bir finansal mimari oluşacak!

Körfez'de yeni bir finansal mimari oluşacak!

Ambargo koyulan Katar'daki krizin çözülmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdi. Erdoğan, Körfez’de yeni bir finansal mimarinin oluşacağı belirtti.



Katar'daki krizin çözülmesi için harekete geçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çalışmalar başlatıldı. Ankara, abluka altına alınan ülkede halkın mağdur olmaması için devreye girdi.


Katar'da  siyasi çözüm sürecinin soğukkanlı şekilde sürdürülmesi, krizin sona erdirilmesi, ekonomik ilişkilerin korunması için harekete geçildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, krizin aşılması için diplomatik süreçte bizzat ilgilenirken, devletin zirvesinde şu tespitler yapıldı:


YENİ FİNANSAL MİMARİ

Körfez'de yeni bir finansal mimari oluşacak. Bu süreç doğru yönetilirse bölge için fırsata dönüşerek işbirliğini güçlendirebilir.


DÜNYAYI İLGİLENDİRİYOR

Katar'ın sadece Türkiye'de değil Avrupa ülkeleri, ABD'de de ciddi yatırımları bulunuyor. Burada kendini güvende hissetmezse yatırımlarını Türkiye'ye kaydırabilir. Çin, Japonya, Güney Kore, Hindistan gibi ülkelerin de Katar'la enerji anlaşmaları var. Bu anlaşmalar uluslararası kimlik taşıyor. Katar'a uygulanan ambargonun bunu etkilemesi gerekiyor.



Sabah


Geri Dön