16 / 05 / 2024

katar ekonomisi

katar ekonomisi

Ambargo koyulan Katar'daki krizin çözülmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdi. Erdoğan, Körfez’de yeni bir finansal mimarinin oluşacağı belirtti.

Gayrimenkul Katar ekonomisi için satılabilir ve kolay bir ürün!

Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Kurt: "Gayrimenkul de Katar ekonomisi için satılabilir ve kolay bir ürün. Expo Turkey by Qatar'ın gelecek yıl önemi daha çok artacak." dedi.

Türkiye, Katar 2022 Dünya Kupası projelerine talip!

Bakan Elvan, Katar Kalkınma Planlaması ve İstatistik Bakanı Al Nabit ile görüştü. Elvan: "2022 Dünya Kupası'nın başarılı ve etkin bir şekilde düzenlenmesi adına müteahhitlik firmalarımızın her türlü projede yer alma arzusunda olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

2023'te dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına gireceğiz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Anıtpark önündeki "Milli İradenin Yükselişi Sergisi"ni gezerek, Uzun Çarşı'da esnaf ziyaretinde bulundu. Eroğlu, "2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına gireceğiz Allah'ın izniyle." dedi.

Tekfen Katar'da payını artırabilir!

Ankara- İzmir hızlı tren inşaatında yüzde 50'lik iş ortaklığıyla 879 milyon TL'lik iş alan Tekfen Holding, Azerbaycan'da hükümetten 94 milyon dolarlık bina ve Katar'da 2,1 milyar dolarlık otoyol inşaatı protokolü imzaladı.

Katar RAF, Gazze'de 15 evi yeniden inşa etti!

Katar RAF yardım kurumunun, İsrail saldırılarında evi yıkılan Gazzeliler için geliştirdiği proje kapsamında inşa edilen 15 ev sahiplerini buldu.

Katar’da ‘Türk Kültür Şehri’ kurulacak!

Türkiye’nin Katar’a olan ihracatının ikiye çıkarılması ve 1 milyar dolarlık ihracat hacmi yakalanması hedefiyle iki ülke şirketleri arasında bir anlaşma imzalandı.

Tekfen Holding hisseleri Katar haberiyle yüzde 17 arttı!

Tekfen Holding hisseleri Katar haberiyle uçtu. Tekfen Holding hisseleri yüzde 17'nin üzerinde artarak Ocak 2009'dan bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

Türk müteahhitlerin Katar’da üstlendiği işler 15 milyar doları buldu!

Bakan Arslan: "Türkiye ve Katar arasındaki ticaret hacmi son 5 yılda yaklaşık 3 kat artarak 1,3 milyar dolara ulaştı" dedi. Arslan, Türk müteahhitlerin, firmaların Katar’da üstlendiği işlerin 15 milyar doları bulduğuna dikkati çekti.

Tekfen'den Katar'a 2.1 milyar dolarlık dev proje!

Tekfen İnşaat Katar'da yaklaşık 2.1 milyar dolar bedelle Al Khor Expressway otoyol projesini inşa edecek. 36 ay sonra teslim edilecek otoyol projesi 34 kilometre uzunluğunda olacak.

Katar Turizm Ofisi, 8. temsilciliğini İstanbul’da açtı!

Katar’ın global tanıtımını gerçekleştiren Katar Turizm Ofisi (QTA), dünyadaki 8. temsilciliğini İstanbul’da açtı. İstanbul’da açılan QTA Türkiye Temsilciliği, Türk turistlere benzersiz bir Katar deneyimi sunmak hedefiyle Türkiye’deki faaliyetlerine hız verecek.

Katar'dan Türkiye'ye yeni yatırım müjdesi!

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al-Şafi, ülkelerinin Türkiye ile stratejik ve sağlam ilişkisinin olduğunu belirterek, "Katar olarak Türkiye'de yatırım yapmaya yönelik herhangi bir politik veya ekonomik risk görmüyoruz." dedi.

Katar'dan dünyaya 335 cami inşası için anlaşma!

Katar EİD hayır kurumu, dünyanın farklı ülkelerinde 335 cami inşası için anlaşma yaptı. Yaklaşık 6 milyon dolarlık inşaat projeleri kapsamında 335 caminin yapımına başlandığı belirtildi.

Katar Turizm Kurumu İstanbul'da ofis açacak!

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "2016 yılı üçüncü çeyreği pazarlama zirvesi" toplantısı sırasında yapıldı. Katar Turizm Kurumu, İstanbul'da temsilcilik ofisi açacağı bildirildi.

katar ekonomisi Haberi

katar ekonomisi

Katar'daki krizin çözülmesi için harekete geçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çalışmalar başlatıldı. Ankara, abluka altına alınan ülkede halkın mağdur olmaması için devreye girdi.


Katar'da  siyasi çözüm sürecinin soğukkanlı şekilde sürdürülmesi, krizin sona erdirilmesi, ekonomik ilişkilerin korunması için harekete geçildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, krizin aşılması için diplomatik süreçte bizzat ilgilenirken, devletin zirvesinde şu tespitler yapıldı:


YENİ FİNANSAL MİMARİ

Körfez'de yeni bir finansal mimari oluşacak. Bu süreç doğru yönetilirse bölge için fırsata dönüşerek işbirliğini güçlendirebilir.


DÜNYAYI İLGİLENDİRİYOR

Katar'ın sadece Türkiye'de değil Avrupa ülkeleri, ABD'de de ciddi yatırımları bulunuyor. Burada kendini güvende hissetmezse yatırımlarını Türkiye'ye kaydırabilir. Çin, Japonya, Güney Kore, Hindistan gibi ülkelerin de Katar'la enerji anlaşmaları var. Bu anlaşmalar uluslararası kimlik taşıyor. Katar'a uygulanan ambargonun bunu etkilemesi...