05 / 05 / 2024

emrah apartmanı bayraklı

emrah apartmanı bayraklı

İzmir depreminde yıkılan ilk bina Bayraklı'da Hayrettin Uzun'un inşa ettiği Emrah Apartmanı'ydi. Hayettin Uzun'un inşa ettiği bina iki torunu ve gelinine mezar oldu.

Emrah Apartmanı'nda hazin son! Müteahhit dede depremde torunlarını kaybetti!

Geçtiğimiz gün İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan Emrah Apartmanı’nın müteahhiti Hayati Uzun, depremde torunlarını kaybetti. Uzun’un 1992 yılı Erzincan depreminde başka bir torununu daha kaybettiği ortaya çıktı.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında tutuklu sanık kalmadı! 

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı'na yönelik devam eden davada tutuklu yargılanan sanık için şartlı tahliye kararı verildi.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında yeni gelişme!

Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan ve 30 kişiye mezar olan Emrah Apartmanı'na yönelik açılan davada binanın müteahhidi olan sanık, asıl müteahhit olmadığını dile getirdi. 

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depreminde yıkılan binalara ilişkin açıklama!

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir depreminde 117 vatandaşın hayatını kaybettiği, Yağcıoğlu, Yılmaz Erberk, Barış sitesi (B ve D Blok), Emrah Apartmanı, Rızabey Apartmanı, Karagül Apartmanı, Doğanlar Apartman ve Cumhuriyet Sitesi (A blok) binalarının yıkılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı'na ilişkin iddianame hazırlandı!

İzmir'de, geçtiğimiz sene yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı'na ilişkin hazırlanan iddianamede apartmanın projelendirmedeki eksiklikler, malzeme özelliklerindeki yetersizlikler, uygulama ve işçilik yanlışları sebebiyle yıkıldığı belirtildi.

İzmir'de çöken Emrah Apartmanı'nın müteahhidinin oğluna takipsizlik kararı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen ve büyük yıkıma sebep olan 6.6 şiddetindeki depremde 32 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı’nın müteahhidi Hayati Uzun’un oğlu Murat Bora Uzun hakkında, kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar alındı. 

İzmir'deki Rıza Bey Apartmanı’nda öldüren ihmal!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan deprem'de yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın 2005’teki depremde hasar gördüğü ve Bayraklı Belediyesi'nin izinsiz tadilata göz yumduğu bildirildi.

Bayraklı'daki Rıza Bey Apartmanı'nın yerine ne yapılacak?

Rıza Bey Apartmanı yerine park ve anıt yapılacağı sözünü veren projeden vazgeçildi. Depremzede aileler duruma tepki gösterdi.

İzmir Bayraklı'da hasar gören apartmanları tahliye etmeyen esnafa tepki!

Aylar önce İzmir'de gerçekleşen ve en çok Bornova ile Bayraklı ilçelerinde ağır hasara yol açan depremin sonrasında onlarca apartman tehlikeli olması nedeniyle tahliye edildi.  Ancak hasar gören binalarda hala faaliyet gösteren esnaflar, tepkilere neden oldu.

Emrah Apartmanı'nın müteahhitinden pişkin cevap!

İzmir'deki depremde 32 kişinin hayatını kaybettiği Emrah Apartmanı'nın müteahhidi Hayati Uzun'un apartmanın ortak watsapp grubunda verdiği pişkin cevap 'bu kadarına da pes' dedirtti.

İzmir Bayraklı'da yıkılan Rızabey Apartmanı zaten riskliydi iddiası!

İzmir'de 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rızabey Apartmanı'nın zemin katında çiçekçilik yapan Uğur Ural ile güzellik salonu işletmecisi Bilge Gökalp, binanın depremden önceki durumunu anlattı.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı'nın müteahhiti 'Yıkılacak' demiş!

İzmir depreminde yıkılan ilk bina Bayraklı'da Hayrettin Uzun'un inşa ettiği Emrah Apartmanı'ydi. Hayettin Uzun'un inşa ettiği bina iki torunu ve gelinine mezar oldu.

BİM'den Yılmaz Erbek Apartmanı açıklaması!

İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem sonucunda Bayraklı ilçesinde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı için; binanın zemin katındaki kolonların BİM mağazası için kesildiği iddia edilmişti. BİM, söz konusu iddialar için yazılı açıklamada bulundu. 

İzmir depreminde hasar gören Karagül Apartmanı kontrollü olarak yıkıldı!

İzmir'de meydana gelen depremde büyük hasar gören ve bir kısmı yıkılan Bayraklı ilçesindeki Karagül Apartmanı, kontrollü olarak yıkıldı.

emrah apartmanı bayraklı Haberi

emrah apartmanı bayraklı

İzmir depreminde yıkılan ilk bina Bayraklı'da Hayrettin Uzun'un inşa ettiği Emrah Apartmanı'ydi. Hayettin Uzun'un inşa ettiği bina iki torunu ve gelinine mezar oldu.

Sabah Gazetesi köşe yazarı Mevlüt Tezel, bugünkü köşesinde İzmir depreminde yıkılan ilk bina olan Emrah Apartmanı'nı kaleme aldı.

İşte Mevlüt Tezel'in 'Torunlarına mezar kazan müteahhit' başlıklı yazısı...

Müteahhit Hayati Uzun, 1992'de Erzincan'daki depremde torunu Emrah'ı kaybetti. Aile, İzmir'e yerleşti. Hayati Uzun, Bayraklı'da inşa ettiği apartmana depremde ölen torununun ismini verdi. Ancak İzmir depreminde ilk yıkılan binalardan biri Emrah Apartmanı'ydı. Uzun'un iki torunu ve gelini, hayatını kaybetti.

Hayati Bey'in acısı taze ama Erzincan'daki depremden ders çıkarması gerekirdi. Lakin Hayati Bey de çürük apartman yapıp ailesini orada oturttu. Dedesiyle aynı adı taşıyan ve depremde hayatını kaybeden 17 yaşındaki Hayati Uzun bile "Bu...