02 / 05 / 2024

Emre llıcalı

Emre llıcalı

Yeşil bina çalışmalarının artması için devletin destek vermesi gerektiğini söyleyen Altensis Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Emre llıcalı, Türkiye'de bu konuda birçok yönetmelik olduğunu fakat denetimlerin yetersiz kaldığını kaydetti...

Emre llıcalı:Türk Cumhuriyetleri'ne de hizmet vereceğiz!

Türkiye'de yer alan sertifikalı yeşil binaların yüzde 60'ının sertifikasyon sürecine rehberlik ederek pazar lideri olan şirket, Rusya'da toplam 500 bin metrekarelik inşaata da danışmanlık yapıyor.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ndeki değişiklik neleri etkileyecek?

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Ilıcalı'nın o açıklamaları...

Kentsel dönüşümde gözler sıfır enerjili binalarda!

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilenen binaların “yeşil bina” şeklinde hayata geçirilmesinin sürdürülebilir kentler için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

İstanbul’daki riskli yapıların yüzde 10’u daha dönüştürülmedi!

Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis kurucusu Emre Ilıcalı, akıllı kentleşme ve yeşil dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Ilıcalı'nın açıklamaları...

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Otopark Yönetmeliği için geri sayım başladı! 

Kalabalık şehirlerin otopark sorununu çözmek için hayata geçirilen  Yeni Otopark Yönetmeliği 31 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe giriyor. Yeşil Bina danışmanlığının öncü firmalarından Altensis'in Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, yeni yönetmelik hakkında değerlendirmede bulundu. 

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

Emre Ilıcalı yeşil binalarda en yüksek liyakat seviyesine ulaştı!

Türkiye’nin lider yeşil bina danışmanlık şirketi olan Altensis kurucularından Emre Ilıcalı, yeşil binalar uzmanlığında en yüksek liyakat seviyesi olan LEED Fellow unvanına layık görüldü.

Samsun Çarşamba'da 10 yıllığına kiralık gayrimenkul!

Çarşamba Belediye Başkanlığı, Samsun Çarşamba Sarıcalı mahallesinde yer alan gayrimenkulü 10 yıllığına kiraya verecek.

Suudi Arabistan'da 'Ayrıcalıklı Oturum Sistemi' başladı!

Suudi Arabistan'da hayata geçirilen "Ayrıcalıklı Oturum Sistemi" ile yabancılara, ömür boyu ve birer yıllık olmak üzere iki çeşit oturum imkanı sunuluyor.

Emre Ilıcalı, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesini yorumladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan Kentsel Dönüşüm Strateji belgesini yorumlayan Altensis Ortaklarından Emre Ilıcalı, kentsel dönüşümde sosyal ve çevresel etkileri gözeten yeni bir sürecin başlayacağını söyledi...

Altensis yeşil bina projelerini ikiye çıkaracak!

Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis, projelerini 5 yılda iki katına çıkarmayı amaçladı. Altensis Kurucu Ortaklarından Emre Ilıcalı, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Emre Ergül kimdir?

Mim İnşaat'ın Avrupa CEO'su olarak inşaat sektöründe çalışmalarını yürüten 22 yıllık gazetecilik deneyimine sahip Emre Ergül kimdir?

Emre Ergül, 22 yıllık gazetecilik deneyimini inşaat sektörüne taşıdı!

Sabah ve Habertürk gazetelerinin Yazıişleri Müdürlüğünü yapan Emre Ergül, medyadaki işlerini askıya aldı ve 22 yıllık gazetecilik deneyimini inşaat sektörüne taşıdı.. Emre Ergül, Yunanistan'da ilk Türk markalı projeyi yapıyor..

Emre llıcalı Haberi

Emre llıcalı

Yeşil bina çalışmalarının artması için devletin destek vermesi gerektiğini söyleyen Altensis Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Emre llıcalı, Türkiye'de bu konuda birçok yönetmelik olduğunu fakat denetimlerin yetersiz kaldığını kaydetti.


"Kentsel dönüşüm bir nevi yeşil tasarıma dönüşmelidir" diyen llıcalı, binaların sağlamlığının yanında yeşil bina kriterlerine uyumlu olması gerektiğini vurguladı. 

Yüzde 50 tasarruf imkanı BUGÜN TV'de Üç Nokta programına konuk olan llıcalı, kentsel dönüşüm kapsamında 6,5 milyon konutun yeniden yapılmasının planlandığını belirterek, bunların yeşil bina olması halinde yüzde 50'lik bir tasarruf öngördüklerini aktardı. 


Yeşil binaların enerji ithalatı ve cari açık noktasında çok önemli etkisi olduğunu ifade eden llıcalı, Türkiye'nin senelik 73 milyar dolar enerji harcaması olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Bütün binalar yeşil bina olarak yapılırsa toplamda 30 milyar dolar, yüzde 50'si yapılırsa 15 milyar dolar...