04 / 10 / 2024

Emsal kira bedelleri 2014

Emsal kira bedelleri 2014

Kira Geliri Elde Edenler İçin Beyanname Düzenleme Rehberi 2014'e göre kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor. İşte emsal kira bedeli 2014..

İstanbul’da kiralar yüzde 56 arttı! En düşük kira bedeli emekli maaşının üzerine çıktı!

Mega kent İstanbul’da kira bedelleri geçtiğimiz seneye göre yüzde 46 artış gösterirken, en düşük kira bedeli  bile en düşük emekli maaşının üzerine çıktı. 

İstanbul'da kiralar 3 ilçede 35 bin TL'yi aştı: En pahalı kira bu ilçede! 

İstanbul'da kira bedelleri, geçtiğimiz seneye göre yüzde 46 artış gösterdi. İşte ilçe ilçe kira bedelleri...

Kira bedelleri, evin yaşına ve konforuna göre belirlenmeli! Hem ev sahibini hem de kiracıyı düşünmek gerekiyor!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının konut sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların azalmasını sağladığını belirtti ve "Kira bedelleri, evin yaşına ve konforuna göre belirlenmeli" dedi. İşte o açıklama...

Kira derdine 'BİM' çözümü! Kiracılar kira ödemektense karavanı tercih ediyor! BİM'den ev sahibi olmadık demeyiz... 

Yüksek kira bedelleri altında ezilen kiracılar, BİM'de satılan karavanlara gözünü dikti. Kiracılar, yüksek kira ödemektense karavanda yaşamayı tercih ediyor. İşte ayrıntılar... 

İzmir'de aile hekimlerinden kira tepkisi: Artışlar yüzde 600'ü buldu!

İzmir'de aile hekimleri, sürekli olarak artış gösteren kira bedelleri sebebiyle zorlanıyor. İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Başkan Yardımcısı Dr. Volkan Altan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kira artışlarının yüzde 600’e ulaştığını söyledi.

Ortalama kira bedeli asgari ücreti aştı! Kiracılar sınırları genişletti! En ucuz kiralık ev aranıyor... 

Ülke genelinde ortalama kiralar 18 bin 640 lira olurken vatandaşlar en ucuz kiralık ev arayışına girdi. Peki en uygun kiralar hangi şehirde? İşte il il kira bedelleri...

Arazi sahipleri dikkat! İşlenmeyen araziler kiralanacak! Kira bedelleri nasıl belirlenecek? 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı 2 seneden fazla süredir ekilmeyen tarlaları dijital kiralama yöntemiyle kiraya verecek. Peki kira bedelleri nasıl belirlenecek? 

Alsancak'ta kiralık ev bedelleri 162 bin TL'ye kadar yükseldi! 

İzmir Alsancak'taki kira bedelleri dudak uçuklattı. 15 bin TL'den başlayan rakamlar, 162 bin TL'ye kadar çıkıyor...

Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Kira tespit davası 5 yıldan sonra ne zaman açılır, belli süresi var mı?

Konut ve çatılı iş yeri kira sözleşmelerinde 5 yılı doldurması hâlinde emsal kira bedellerine göre artış yapılması talep edilebiliyor. Bu kapsamda kira tespit davaları devreye giriyor. Peki kira tespit davası Kira tespit davası 5 yıldan sonra ne zaman açılır, belli süresi var mı?

Eksik kira ödeyen kiracıların başı dertte! İlk duruşmada tahliye edileceksiniz!

Kira bedelleri kiracılar tarafından her ay düzenli olarak yapılması gerekiyor. Peki kiracılar kiralarını eksik öderse ne olur?  Ev sahipleri biriken kira borçları karşısına ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

Kira bedelleri 25 bin 190 TL'yi buldu: 33 bin 461 TL maaş alan memur kirasını nasıl ödeyecek? 

Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci düzenlediği basın toplantısında seçim öncesi verilen sözleri işaret ederek, memurlara kira yardımı verilmesi gerektiğini söyledi. İşte o açıklama...

Kiracılara müjde! Ağustos ayında kira zam oranı yüzdesi değişiyor! Kira bedelleri düşüyor mu?

Kira zammı ile ilgili olarak her ay ayrı bir oran uygulanacak. Peki kira zammında yeni oran yüzde kaç olarak belirlenecek? Ağustos ayında kiralar ne kadar olacak?

Zam sınırının kalkmasıyla uçuşa geçen kira bedelleri ev sahibi kiracı davalarını artıracak!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Genel Müdürü Özkan Yalaza yaptığı açıklamada yüzde 25'lik kira artışı sınırının bu ay itibarıyla sona erdiğini dile getirerek, söz konusu bu durumun kira fiyatlarını tetikleyeceğini belirtti.

Emsal kira bedelleri 2014 Haberi

Emsal kira bedelleri 2014

Emsal kira bedeli 2014!

Kira Geliri Elde Edenler İçin Beyanname Düzenleme Rehberi 2014'e göre kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor. Buna göre;


- Gayrimenkulün bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılması,


- Kiraya verilen gayrimenkulün kira bedelinin emsal kira bedelinden düşük olması hallerinde emsal kira bedeli esası uygulanacaktır.


Kiraya verilen bina ve arazilerde emsal kira bedeli, varsa yetkili özel makamlarca veya mahkemelerce saptanmış kira bedelidir.


Bina veya arazi dışında kalan mal ve haklarda emsal kira bedeli, bunların maliyet bedelinin %10’udur. Bu bedel bilinmiyorsa, Vergi Usul Kanununun servetlerin değerlemesi hakkındaki hükümlerine göre belli edilen değerlerinin % 10’udur.


Örnek: Bayan (A), 2013 yılında emlak vergisi değeri 300.000 TL olan bir apartman dairesini bedelsiz olarak arkadaşının kullanımına bırakmıştır.


Bu durumda, mükellefin kira geliri elde...