03 / 05 / 2024

emsale dahil olmayan alanlar 2017

emsale dahil olmayan alanlar 2017

Yeni imar yönetmeliği kapsamında emsal alanları yeniden şekillendiriliyor. Peki, yeni imar yönetmeliğinde emsale dahil edilmeyen alanlar nelerdir?

Çatı bahçesi nedir? Emsale dahil mi?

Çatı bahçesi ile ilgili esaslar, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, çatı bahçesi nedir? Çatı bahçesi emsale dahil mi?

Yeni imar yönetmeliğinde emsale dahil edilmeyen alanlar!

Yeni imar yönetmeliği kapsamında emsal alanları yeniden şekillendiriliyor. Peki, yeni imar yönetmeliğinde emsale dahil edilmeyen alanlar nelerdir?

Ümraniye Canpark AVM'nin inşaat alanı arttı mı?

CANPARK AVM ve Hilton Garden INN Ümraniye adlı otelin yükseldiği arazide emsale dahil 37 bin 626 metrekare inşaat alanı bulunuyordu. Ancak yapımı tamamlanan projedeki inşaat alanı 126 bin metrekareye ulaştı.

KAKS'a dahil olmayan alanlar!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın alan hesaplamaları TAKS ve KAKS ile yapılıyor. KAKS hesabı, inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için yapılıyor. Peki, KAKS'a dahil olmayan alanlar nelerdir? Hangi alanlar KAKS hesabına dahil edilmez?

Taks alanına dahil olmayan alanlar!

Tak, taban alanı katsayısı olarak tanımlanıyor. Bir yapının taban alanının, arsa alanının ne kadarına yapılabileceğinin oranını gösteriyor. Peki, taks alanına dahil olmayan alanlar neler?

Emsal alanına dahil olmayan alanlar!

Bir arsanın üzerine yapılacak olan inşaatın kesin sınırları emsal oranları ile yapılan hesaplamalar ile tespit ediliyor. Bir inşaattaki bazı alanlar emsal hesaplamasına dahil edilmiyor. Peki, emsal alanına dahil olmayan alanlar nelerdir?

Sky Tower Hotel'de her şey dahil 6 yıl tatil fırsatı!

E7 GRUP tarafından hayata geçirilen SKY Tower Hotel projesi Düzce Akçakoca'da inşa ediliyor. SKY Tower Hotel Akçakoca projesinde 184 oda bulunuyor. Projede her şey dahil 6 yıl istenilen dönem ve haftada tatil imkanı sunuluyor.

Sky Tower Hotel Akçakoca'da her şey dahil Devri Tatil fırsatı!

2 yıldır faaliyetini sürdüren SKY Tower Hotel Akçakoca projesi kapsamında her şey dahil 6 yıl istenilen dönem ve haftada tatil imkanı sunuluyor. Projede Devri Tatil imkanı da sağlıyor.

SKY Tower Hotel Akçakoca'da her şey dahil 6 yıl tatil fırsatı!

184 odadan meydana gelen E7 Grup SKY Tower Hotel Akçakoca projesi kapsamında her şey dahil 6 yıl istenilen dönem ve haftada tatil imkanı sunuluyor.

Akçakoca Sky Tower Hotel'de her şey dahil 6 yıl Devri Tatil!

her şey dahil 6 yıl istenilen dönem ve haftada tatil imkanı sunulan Akçakoca Sky Tower Hotel projesinde tatil yapılacak dönemler kırmızı, mavi, sarı ve beyaz olarak ayrıldı.

Sky Tower Hotel Akçakoca'da 6 yıl istenilen dönemde her şey dahil tatil!

6 yıl boyunca, her yıl istenilen dönemde Sky Tower Hotel Akçakoca projesinde tatiller her şey dahil olarak yürütülüyor. Devri Tatil fırsatları sunan Sky Tower Hotel 2 yıldır faaliyetini sürdürüyor.

Akçakoca Sky Tower Hotel'de 6 yıl herşey dahil tatil!

Karadeniz'in en büyük turizm tesisi 5 yıldızlı Sky Tower Hotel, ‘Devr-i Tatil’ projesiyle 6 yıl boyunca 1 hafta her şey dahil tatil imkanı sunuyor.

Sinpaş İncek Life'ta her şey dahil 365 gün tatil!

Dairelerin 300 bin 768 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu Sinpaş İncek Life Evleri 150 dönüm alan üzerinde yükseliyor. Proje "Sinpaş İncek Life'ta her şey dahil 365 gün tatil" sloganıyla tanıtılıyor.

emsale dahil olmayan alanlar 2017 Haberi

emsale dahil olmayan alanlar 2017

Yeni imar yönetmeliği gereğince, 22 nci maddeyle veya ilgili idarelerin imar yönetmelikleri ile getirilebilecek emsal harici tüm alanların toplamı; parselin toplam emsale esas alanının yüzde 30’unu aşamıyor. 


Ancak; 27/11/2007 tarihli ve 2007/12937 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik gereğince yapılması zorunlu olan, korunumlu ya da korunumsuz normal merpen dışındaki yangın merpeninin asgari ölçülerdeki alanı, konferans, spor, sinema ve tiyatro salonları gibi özellik arz eden umumi yapılarda düzenlenmesi zorunlu olan boşluklar ile binaların bodrum katlarında yapılan;


a)  Zorunlu otopark alanlarının 2 katı,

b)  Sığınak, asansör boşlukları, bacalar, şaftlar, ışıklıklar, ısı ve tesisat merkezi, su deposu, enerji odası, kömürlükler ve kapıcı dairelerinin ilgili mevzuat, standart ya da bu Yönetmeliğe göre hesap edilen asgari alanları,

c)  Konut kullanımlı bağımsız bölüm...