05 / 05 / 2024

emsalsiz bina olur mu

emsalsiz bina olur mu

Çorlu'da Omurtak Caddesi Asker Hastanesi karşısında inşası tamamlanarak hizmete giren Emsalsiz iş merkezi şimdi de Çorlu Belediye Meclisi Akparti üyeleri tarafından Çorlu belediye Meclisi gündemine geldi.

İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?

İskan belgesi, bir binanın oturma izni olduğunun göstergesidir. İskan almamış bina ise yasal sürecini tamamlamamış demektir. Peki, İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mudur? İşte tüm merak edilenler...

Riskli yapı tespit edilirse ne olur?

Kentsel dönüşüme girmek isteyen bina sakinleri riskli yapı sürecini merak ediyor. Peki, riskli yapı tespit edilirse ne olur? Kentsel dönüşüm süreci nasıl işler?

Bina projeye uygun yapılmazsa ne olur? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Proje aykırı yapılan balkon belediye tarafından mühürlendi.Binanın iskanı var mı? Bu durumda ne olur?' sorusunu yanıtladı.  

Bina tamamlama sigortasında tüketici değişirse ne olur?

İnşaat şirketleri, maketten konut satışına başlamadan önce bina tamamlama sigortası yapıyor. Bu sigorta taraflara bazı sorumluluklar yüklüyor. Peki bina tamamlama sigortasında tüketici değişirse ne olur?

Eksik katlı bina yapılırsa ne olur?

Eksik katlı bina yapılması durumunda izlenecek prosedürler yeni imar yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Peki, eksik katlı bina yapılırsa ne olur? İşte yanıtı..

Kagir bina inşaat maliyeti 2016!

Kagir binalar taşıyıcı duvarları taş, tuğla ve beton gibi malzemelerle yapılmış yapı türüdür. Peki, günümüzde bazı yerleşim alanlarında tercih edilen kagir bina inşaat maliyeti nedir? Kagir ev ne kadara mal olur?

Kentsel dönüşümde yeni bina inşa etmek şart mı?

Yapının riskli olması halinde kentsel dönüşüm süreci başlamış oluyor. Peki, kentsel dönüşümde yeni bina inşa etmek şart mı? Vatandaş kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binasının yerine yeni bir bina yapmak istemiyorsa ne olur?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde yapılmazsa ne olur?

Arsası üzerinde bina inşa etmek isteyen kimseler, müteahhitler ile inşaat sözleşmesi imzalıyor. Sözleşmenin noterde yapılması gerekiyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde yapılmazsa ne olur?

Çevre temizlik vergisi yanlış hesaplanırsa ne olur?

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına hesaplanıyor. İşyerlerinde ise bina grup ve derecelerine göre hesaplama yapılıyor. Peki, çevre temizlik vergisi yanlış hesaplanırsa ne olur?

Bina inşaat maliyeti hesaplama 2016!

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, 26 Ağustos 2015 tarihinde açıklandı. Peki, 2016 yılında inşa edilecek bir binanın maliyeti ne kadar olur? İşte bina inşaat maliyeti hesaplama 2016...

Bina ruhsatı iptali!

Bir arsa üzerinde binanın inşa edilebilmesi için müteahhitin belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat, binanın mimari projesine veriliyor. Peki, bina ruhsatı iptali nasıl ve neden olur?

Depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Depozito, kiralananda oluşacak hasarlar veya bina aidatlarının ödenmemesi durumunda kiraya vereni korumak amacıyla alınıyor. Peki, depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Müteahhit sözleşmeye aykırı inşaat yaparsa ne olur?

Müteahhitlerin bina inşaatını sözleşmede yer alan esaslara uygun bir şekilde yapması gerekiyor. Müteahhit sözleşmeye aykırı inşaat yaparsa ne olur? İnşaatın sözleşmeye aykırı yapılması nedeniyle sözleşme feshedilir mi?

emsalsiz bina olur mu Haberi

emsalsiz bina olur mu

Geçtiğimiz hafta Çorlu yerel basınında gündeme oturan emsalsiz bina Çorlu Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısında gündeme geldi. Çorlu Belediye Meclisi Akparti üyeleri tarafında gündeme getirilen emsalsiz bina için Plan yönünden, Çevre ve Şchirci Maddeleri ile Meclis kararlarına aykırı olduğu kaydedildi. 

Ak Parti gurubu adına verilen som önergesini Belediye Meclisine başkanlık yapan Çorlu belediye Başkanı Ünal Basyan okudu. Kazimiyc Mahallesi 48 Pafta 636 Ada 49-50-51 nolu parsellere ait tarafımıza gelen şikayetler aşağıda belirtilmiştir. 

1 -Plan yönünden; Çevre ve Şehircilik il raporunda 4 maddede uygunsuzluk belirtilmiştir. 

2- Proje Yönünden Aykırılıklar; bina sınırları dışında kolon yapılmıştır. Bu kolonlar aplikasyon projesinde Çorlu belediyesi Plan Proje müdürlüğü tarafından kabul edilmemiştir. 

Buna rağmen imar müdürlüğünce mimari proje ile aplikasyon uymadığı halde ruhsat verilmiştir ve temci üstü vizesi almadan...