05 / 05 / 2024

en büyük avm hangisi

en büyük avm hangisi

Son günlerde AVM'lerin pazar günü kapalı olacağı tartışması gündemin ilk sıralarında yer aldı. Türkiye son yıllarda deyim yerindeyse bir 'AVM çılgınlığı' yaşıyor. Alışveriş merkezlerimiz artık dünyanın en büyük AVM'leri arasında gösteriliyor.

Konya'nın en büyük AVM'si olacaktı! Çürümeye terk edildi! İşte nedeni...

2016 yılında Yeni İstanbul Yolu Caddesi üzerinde “Konya'nın en büyüğü olacak” iddiasıyla temeli atılan ve hemen çalışmalara başlanılan AVM projesinde 7 yıldır dal kıpırdamıyor. 

TMSF Antalya ve Isparta’nın en büyük AVM’lerini satışa çıkardı! İstenen fiyat adeta dudak uçuklattı!

Antalya ve Isparta’nın en büyük alışveriş merkezleri resmen satışa çıkarıldı. Söz konusu alışveriş merkezlerinin satış fiyatları adeta dudak uçuklattı.

Bankalar en büyük emlakçı olacak!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Ataşehir'deki Palladium AVM, Tahincioğlu Holding'in borçları karşılığında Akbank'a geçmişti. Bankalar, ödenemeyen kredilerin karşılığında; firma, fabrika, konut, işyeri ve otomobil alıyor. Artık bankalar en büyük emlakçılar olacak...

Nike en büyük mağazasını ANKAmall AVM'de açtı!

ECE Türkiye tarafından yönetilen ve dünyanın en seçkin markalarıyla birlikte 330’u aşkın mağazasıyla alışveriş tutkunlarının uğrak noktası olan ANKAmall, bu kez de Türkiye’nin en büyük Nike mağazasına ev sahipliği yapıyor.

İran'ın en büyük AVM'si 3 bin yataklı hastaneye dönüştürüldü!

İran'da ülkenin en büyük AVM'si koronavirüsle mücadele kapsamına dahil edilerek, 3 bin yataklı hastaneye dönüştürüldü. Hastanede sadece koronavirüs hastaları tedavi edilecek...

Merkez Ankara, Türkiye'nin tek parselde en büyük karma projesi!

Gayrimenkulde önemli yatırımlar yapılan Ankara'da, AVM, otel, ofis ve konuttan oluşan bir karma proje inşa ediliyor. Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Merkez Ankara'nın, Türkiye'nin tek parselde en büyük karma kullanım projesi olduğunu söylüyor.

Besa Grup Avrupa'nın en büyük outletini yapacak!

Ankaralı Besa Grup, gayrimenkul, AVM işletmeciliği, enerji ve GSM operatörlüğü alanlarında faaliyet gösteriyor. Şirket, Bodrum'da The BO Viera ve Ankara'da Kent İncek projelerini üretiyor. Şimdi de Avrupa'nın en büyük outletini kurmaya hazırlanıyor.

ESTA, Moskova’nın en büyük AVM’sini inşa ediyor!

ESTA Construction, Rusya’da son üç ayda üç büyük ihale aldı. Firma, bir milyar dolan bulan ihaleler sonrasında Saratov’a havaalanı, Mercedes’e fabrika ve IMMOCHAN’a AVM inşa edecek…

Ege'nin en büyük AVM'si Bayraklı'da açılacak!

Ege'nin en büyük outleti ve eğlence merkezi İzmir Bayraklı'da açılacak. Bayraklı tünellerinin girişinde bulunan WestparkOutlet'te AVM'de 155 mağaza, eğlence, oyun alanları ve akvaryum bulunuyor.

Tabanlıoğlu, kişi başına düşen en büyük hacimli AVM’sine imza attı!

Başkent Ankara’da One Tower Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni tasarlayan Tabanlıoğlu Mimarlık, Türkiye’nin kişi başına düşen en büyük hacimli AVM’sine imza attı.

Ankara'nın en büyük otomotiv AVM'si ne zaman açılacak?

Avrupa'nın en büyük otomotiv AVM'si Otonomi'nin açılışına sayılı günler kala Otonomi yönetici ve üyeleri ile tüm Ankara galeri esnafı şölen havasında geçen bir yemekte bir araya geldi.

Antalya'nın en büyük AVM'sinin yol çalışmaları başladı!

Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediye Meclisi kararları ile Antalya'nın en büyük AVM'sinin planlamasının askıya alındığı alanda imar planında yer alan yolların açımına başladı.

İzmir'in en büyük ilk karma projesi: Point Bornova AVM!

Dünyaca ünlü mimarlık ofisi HOK imzası taşıyan ve her bir detayını incelikle düşünüp hayata geçirilen Kavuklar Bornova projesi İzmir’in en büyük ilk karma projesi olma özelliğini taşıyor.

en büyük avm hangisi Haberi

en büyük avm hangisi

Son günlerde AVM'lerin pazar günü kapalı olacağı tartışması gündemin ilk sıralarında yer aldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin dün AVM'lerin pazar günü de açık kalacağını söyledi. 


Türkiye son yıllarda deyim yerindeyse bir 'AVM çılgınlığı' yaşıyor. Alışveriş merkezlerimiz artık dünyanın en büyük AVM'leri arasında gösteriliyor. 


İşte dünyanın en büyük 20 AVM'si...


Liste'de Türkiye'den de bir AVM var.



Mall of America-Bloomington, Minnesota(ABD)


258,200 m²


King of Prussia Mall-King of Prussia, Pensilvanya (ABD)


259,500 m² 



SM City Cebu-Cebu City (Filipinler)


268,611 m²


Mal Artha Gading-Cakarta(Endonezya)


270,000 m²


Berjaya Times Square-Kuala Lumpur (Malezya)


320,000 m²


West Edmonton Mall-Edmonton, Alberta(Kanada)


350,000 m²


The Dubai Mall-Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri)


350,000 m²


The Avenues Mall-Kuwait City(Kuveyt)


357,000 m²


Mall Taman Anggrek-Cakarta(Endonezya)


360,000 m²


Albrook Mall-Panama(Panama City


380,000 m²


Mall of Asia-Pasay(Malezya)


406,962 m²


İstanbul Cevahir- İstanbul (Türkiye)


420,000 m²


Mid Valley Megamall-Kuala Lumpur (Malezya)


420,000 m²


Isfahan City Center-İsfahan (İran)


425,000 m²


Central World-Bangkok (Tayland


429,500 m²


Persian Gulf...