29 / 04 / 2024

İzmir'in en büyük ilk karma projesi: Point Bornova AVM!

İzmir'in en büyük ilk karma projesi: Point Bornova AVM!

Dünyaca ünlü mimarlık ofisi HOK imzası taşıyan ve her bir detayını incelikle düşünüp hayata geçirilen Kavuklar Bornova projesi İzmir’in en büyük ilk karma projesi olma özelliğini taşıyor.



Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi, İzmir’in en hızlı gelişen yerleşim merkezlerinden biri olan Bornova’nın hem şehir içi, hem de şehirlerarası ulaşım açısından önemli bir noktası olan Çeşme, Aydın, Manisa aksındaki Çevreyolu-Otogar Bağlantı Yolu’nun çıkışında bulunuyor.


Şehirlerarası otobüs terminali mevkiinde yer aldığı için Point Bornova Alışveriş & Yaşam Merkezi’ne ulaşmak çok kolay. Toplu taşıma araçlarına 2 dakikalık yürüme mesafesinde olan Point Bornova Alışveriş & Yaşam Merkezi, ayrıca 2015 yılında tamamlanması planlanan Otogar Metro İstasyonu ve Buca-Otogar hattını bağlayacak olan “Uçan Yol” projesi ile bir merkez halini alacak.


Proje alanı içindeki sokakların her biri, İzmir’i anlatan üç ana tema olarak benimsenen “deniz, doğa ve şehir” karakterlerini yansıtmak üzere özel olarak tasarlandı.


3. nesil AVM anlayışı çerçevesinde; dışarıya açık, doğrudan gün ışığı ve havadan yararlanılabilen, dış dünya ile bağlantıyı koparmayan bir anlayış benimsendi.


7 gün 24 saat yaşayan çalışma, konut ve eğlence elemanlarını biraraya getiren yaşam alanları.


LEED GOLD adayı çevre dostu tasarım.


İzmir’in en büyük ilk karma projesi.


170 mt.’nin üzerinde bina yüksekliği.


Açılır kapanır çatı sistemiyle Türkiye’de bir ilk.


Geri Dön