07 / 05 / 2024

En büyük elektrik iletim sistemi projesi olacak

En büyük elektrik iletim sistemi projesi olacak

Torunlar GYO, 5. Levent projesinin üzerinden geçen yüksek gerilim hattını 80 milyon liralık yatırımla yerin altına indirecek.

Türkiye'nin en büyük GES ihalesinin kazanı belli oldu!

Türkiye'nin en büyük güneş enerji santrali projesinin ihalesi gerçekleşti. Kalyon- Hanwha Grubu, ihaleyi kazandı. Projeyle 600 bin evin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali tamamlanıyor!

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük jeotermal santrali “Yüksek Elektrik Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi” ağustos ayında tamamlanıyor.

Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi tarlası Kayseri'de!

Kayseri Birinci OSB, Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük güneş enerjisi tarlasını hizmete soktu. Tesis, OSB Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluğundaki elektrik tüketimini 25- 30 yıl süreyle karşılayacak.

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali Geycek RES açıldı!

EPDK Başkanı Yılmaz, bugün açılan Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali Geycek RES ile "Türkiye’nin elektrik enerjisi sektörü yeni ve önemli bir yatırıma daha kavuştu" dedi.

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali İstanbul'a kurulacak!

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali İstanbul'a kurulmaya hazırlanıyor. Çatalca'da kurulacak İstanbul Rüzgar Enerji Santrali, 88 rüzgar türbini ile yılda 770 milyon 800 bin kilovatsaat elektrik üretecek

Türkiye'nin en büyük solar otoparkı Gaziantep'te kuruldu!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi boş duran otopark çatılarının güneşten elektrik üretimi amacıyla değerlendirilmesine yönelik bir proje geliştirdi. Türkiye'nin en büyük solar otoparkı, GASKİ'nin 25 Aralık İşletmeler Tesisi'nde kuruldu.

Türkiye’nin en büyük solar parkı Gaziantep’te kuruldu!

Türkiye’nin en büyük solar parkı Gaziantep’te kuruldu. Üretilecek elektrik ile 90 evin bir yıllık enerji ihtiyacının karşılanabileceği belirtildi. Solar otopark yaklaşık yılda 90 evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip.

Türkiye'nin en büyük şirketi kim oldu?

İSO 500 açıklandı. Buna göre Türkiye'nin en büyük şirketi 39.7 milyar lira ciro ile Tüpraş oldu. Tüpraş'ı Ford Otosan, Elektrik Üretim A.Ş, Oyak Renault ve Arçelik izledi.

DSİ'nin Güney Marmara'daki en büyük HES'i hizmete girdi!

Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'ndeki en büyük yatırımı olan ve Manyas Barajı bünyesinde 5 milyon 640 bin dolar harcanarak yaklaşık 8 yılda tamamlanan hidroelektrik santral (HES), ulusal elektrik sistemine bağlandı...

Dünyanın en büyük güneş enerjili elektrik santrali devreye girdi!

Dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali bugün devreye girdi. Bilgisayar kontrolünde 300 bin aynadan meydana gelen santralde aynaların uzunluğu 210 cm'i bulurken, genişliği ise yaklaşık 400 cm...

İnönü Üniversitesi en büyük güneş enerjisi santralini kuruyor!

Malatya İnönü Üniversitesi, 100 dönümlük alan üzerinde 5 megawatlık enerji üretimi sağlayacak güneş enerjisi santrali kuracak. Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrali olacak tesiste yılda 8,5 milyon kilowat/saat elektrik üretimi sağlanacak...

Tahincioğlu Gayrimenkul, Bomonti'nin en büyük projesini yapacak!

Tahincioğlu Gayrimenkul, Ağaoğlu’nun Bomonti’de Net Holding’ten aldığı arsayı 6 ay önce satın aldı ve yanındaki arsayla birleştirerek bölgenin en büyük arsasının sahibi oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi, KKTC'nin en büyük camisini inşa edecek!

Yakın Doğu Üniversitesi, KKTC'nin en büyük camisini inşa etmek için yaklaşık 10 milyon dolar harcayacak

En büyük elektrik iletim sistemi projesi olacak Haberi

En büyük elektrik iletim sistemi projesi olacak

Torunlar GYO'nun KİPTAŞ ortaklığında TEM Alibeyköy kavşağında yatırımına başladığı 5. Levent projesinin üzerinden geçen yüksek gerilim hatlarını yerin altına taşıyacak. TEİAŞ ile yapılan sözleşmeyle proje alanından geçen yüksek gerilim hattının büyük bir bölümü yer altına alınırken, geri kalanın da yönü değiştirilecek. 80 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen projenin 6 ay içinde tamamlanması planlanıyor. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Bu özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük elektrik iletim sistemi dönüşüm projesi olacak. Şehrin TEM'den giriş noktasındayız, hayata geçireceğimiz çevreci sistemle yağmur fırtına gibi doğa olaylarından dolayı meydana gelen kesintilerin de önüne geçmek istiyoruz" dedi. Proje ile ilgili bir değerlendirme yapan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ise "Elektrik iletim dönüşüm projesi yalnızca 5. Levent arazisini değil hattın geçtiği tüm...