04 / 05 / 2024

en büyük türk inşaat şirketleri

en büyük türk inşaat şirketleri

Yurt dışında kurulu en büyük 50 Türk şirketi belli. Peki yurt dışında kurulu en büyük Türk inşaat şirketleri hangileri? İşte o şirketler...

Türkiye, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi'nde ikinci sırada!

Türkiye, 40 firma ile "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"nde ikincilik konumunu korurken, Türk müteahhitlerin 30 milyar doları aşan proje üstlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinci, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.

Rusya'nın en büyük borsasında Türk Lirası'na olan talep 17 kat arttı!

Rusya’nın en büyük borsası olan Moskova Borsası’nda Türk Lirası’na ilişkin talebin 2022 yılında geçen yıla kıyasla 17 kat arttığı açıklandı.

Türkiye'nin en büyük 10 inşaat şirketi!

Türk müteahhitlik şirketleri yurt dışında üstlendikleri dev projelerle ünlerini artırıyor. Peki Türkiye'nin en büyük 10 inşaat şirketi hangisi? İşte Türkiye'nin en büyük 10 inşaat şirketi...

Senegal'in en büyük stadyumunu Türk şirketi inşa edecek!

Türk şirketi Summa, Dakar'a 50 kilometre mesafedeki Diamniadiao'da, UEFA standartlarında, 50 bin seyirci kapasiteli ve ülkenin en büyük spor kompleksi olacak Senegal Stadyumu'nu inşa ediyor... 

Türk Ytong, dünyanın en büyük ytong tesisini kurdu!

Son üç yılda 80 milyon Euro'luk yatırım yapan Türk Ytong, son olarak 29 Ekim'de Dilovası tesisini açtı. Bu, dünyanın en büyük ytong tesisi oldu. 2,5 milyon metreküplük ytong üretim kapasitesine sahip olan şirket, bu yıl 400 milyon TL ciro hedefliyor.

Özbekistan'ın en büyük rüzgar santralini Türk şirketi inşa edecek!

Özbekistan'ın en büyük rüzgar santralini Türk şirketi yapacak, santralin inşaatı 2020 yılında tamamlanacak.

Türkmenistan Türk müteahhitler için dünyadaki en büyük pazar!

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu yaptığı açıklamada Türkmenistan'ın Türk müteahhitleri için dünyadaki en büyük pazar olduğunu söyledi.

Atatürk Havalimanı, Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını kamuoyuna açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atatürk Havalimanı’ndaki çalışmalarımızı inşallah başlatacağız ve en kısa zamanda Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacak" dedi...

İşte dünyanın en büyük 46 Türk müteahhidi!

‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesindeki Türk müteahhitlik firması sayısı 46’ya çıktı. Bu sayı ile Türkiye, 65 firma ile listede birinci sırada yer alan Çin’in ardından dünyada ikinci sıradaki yerini korudu.

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi arasında 46 Türk var!

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayınladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 2015 yılında 40 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2016 yılında 46 oldu.

Türk Ytong, dünyanın en büyük fabrikasını Gebze'de kuracak!

TOKİ, Türk Ytong’un Pendik’te bulunan 53 yıllık fabrikasını kamulaştırdı. Dev arazi yeşil alan olacak. Türk Ytong da Gebze’ye dünyadaki en büyük Ytong fabrikasını kuracak.

STOSA, en büyük mutfak mağazasını Avcılar'da açtı!

Türkiye’nin en büyük mutfak showroomu'nu Avcılar'da hayata geçiren STOSA, Bakırköy ve Avcılar mağazalarında modern, çağdaş ve klasik çizgilere sahip geniş ürün yelpazesiyle kişiye özel alanlar yaratıyor.

en büyük türk inşaat şirketleri Haberi

en büyük türk inşaat şirketleri

2020 yılı dünya genelinde bir kaos yılı oldu. Global şirketlerse daha pandemi Türkye'de başlamada yaygın operasyon ağları sayesinde Kovid-19'u deneyimledi. Capital Dergisi'nden Özlem Aydın Ayvacı'nın haberine göre; global Türk şirketlerinin büyük bir bölümü 2020'yı daralmayla veya tek haneli büyümeyle kapattı. Yaşanan tüm zorluklara karşın ön plana çıkan nokta ise global büyümeyi başaran iş insanlarının yatırımlarını kesmemesi ve bu büyük krizden de deneyimle çıkması oldu. 

Yurt dışında kurulu en büyük 50 Türk şirketinin ismi belli oldu. Peki yurt dışında kurulu en büyük Türk inşaat şirketleri hangileri? İşte o şirketler...

3. Rönesans Holding / 28 ülke

4. Tosyalı Holding / Cezayir, Karadağ 

8. ANT Yapı / Rusya, İngiltere, ABD 

12. Tav Havalimanları

23. Nurol Holding / BAE

Türkiye'nin en büyük 21 özel inşaat...