20 / 11 / 2024

en çok istihdam edilen meslekler

en çok istihdam edilen meslekler

Türkiye'den en fazla maaşı yıllık ortalama 350 bin TL ile mühendislik sektöründeki yöneticiler alıyor. En fazla istifanın yaşandığı sektör tekstil ve sanayi olurken, en çok istihdamı inşaat sektörü sağlıyor...

Türkiye'de en çok hangi meslekler aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları

Türkiye genelinde istihdam piyasasında belirgin bir trend ortaya çıktı. Ülke genelinde en çok aranana meslek grupları belli oldu. Peki Türkiye'de en çok hangi aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları.

Türkiye’de mezunları en çok para kazanan bölümler hangileri? Lisans ve önlisans için tek tek açıklandı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı yüzde 71,7 şeklinde olurken; lisans mezunlarında ortalama iş bulma süresi ortalama 13,9 ay olarak belirlendi. İşte en çok iş bulabilen ve en çok kazandıran bölümler...

İnşaat, Kasım'da en çok istihdam fırsatı sunan sektör oldu!

Haziran seçimleri öncesi dip yapan iş ilan sayıları Kasımda trendini bozmadan aynen devam etti. 2015’in istihdam şampiyonu Kasım’da da değişmedi: Yapı. İnşaat 2.809 yeni iş ilanıyla en çok istihdam fırsatı sunan sektör oldu.

En çok iş ilanı yapı-inşaat sektöründe verildi!

Son 3 ay içinde en çok iş ilanı turizm, eğitim ve yapı-inşaat sektörlerindeki firmalar tarafından verildi. Bazı sektörlerdeki firmaların iş ilanlarında düşüş görülürken tekstil, restoran ve sigorta sektörlerinde artış oldu. İşte 3 ayın istihdam eğilimleri

İnşaat en çok iş arayan 3'üncü sektör oldu!

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat, en çok eleman arayan sektör sıralamasında üçüncü oldu. 2015 yılının ilk çeyrek dönemi istihdam raporu hazırlandı.

Tekstil sektöründe en çok kadınlar çalışıyor!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD)’nin “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” için yaptığı açıklama, 2014’ün ilk 6 aylık döneminde istihdamın en çok arttığı sektörün tekstil olduğunu ortaya koyuyor.

Savaş Ünsal: En çok KOBİ inşaat sektöründe!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, küçük ve orta boy işletmelerin (KOBÎ) gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde istihdamı sağlayan grubu oluşturduğunu vurgulamıştı. Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, "En çok KOBİ inşaat sektöründe" dedi..

En çok eleman ihtiyacı duyulan sektörler hizmet ve perakende oldu!

Yenibiris.com ekim ayı istihdam raporunu açıkladı. Rapora göre perakende ile birlikte hizmet, eleman ihtiyacı artan sektörler olarak öne çıktı. Mağaza satış danışmanlığı, satış kadrolarını geçerek en çok ihtiyaç duyulan pozisyon oldu.

Yerli turistler en çok Ege ve Akdeniz'i tercih etti!

TÜROFED Başkanı Ayık, Türkiye'de özellikle iç turizmde rakamların yüzleri güldürdüğünü, bu yıl da geçmişte olduğu gibi şu ana kadar yerli turistlerin tatil için en çok Ege ve Akdeniz'i tercih ettiğini bildirdi

Ağustosta en çok eleman arayan sektör: Turizm!

Yenibiris.com'un ağustos ayı istihdam raporuna göre geçtiğimiz ay en çok iş ilanı veren sektör Turizm-Otelcilik ile hemen ardından gelen Perakendecilik olurken, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılına son hızla hazırlanan Eğitim sektörü üçüncü sıraya yükseldi.

Konutta en çok kazandıran şehir hangisi?

Yatırımını İstanbul’un semtlerinden ya da başkent Ankara’dan yapmayı tercih edenler, 20 yılda geri kazanım sağlarken, Gaziantep’e yatırım yapan 11 yılda kazanım sağlıyor. Konutta en çok kazandıran şehir hangisi?

Doğu Marmara'da 7 ayda en çok konut Kocaeli'de satıldı!

Doğu Marmara'da 7 ayda 36 bin konut satıldı. Kocaeli, 15 bin 401 işlemle en çok konutun satıldığı kent oldu, bu ili 10 bin 61 işlemle Sakarya, 5 bin 192 işlemle Yalova, 3 bin 179 işlemle Bolu ve 2 bin 75 işlemle Düzce izledi.

Antalya'da konut fiyatları en çok Kemer'de arttı!

Bu yılın ilk 7 ayında yabancıya en çok konut satışı yapılan il Antalya oldu. Bu ilgi, geçen yıla göre satılık ve kiralık konut fiyatlarında yüzde 14 oranında artışa yol açtı. Son bir ayda Antalya'nın ilçeleri arasında en çok fiyat artışının Kemer'de yaşan

en çok istihdam edilen meslekler Haberi

en çok istihdam edilen meslekler

Türkiye'den en fazla maaşı yıllık ortalama 350 bin TL ile mühendislik sektöründeki yöneticiler alıyor. En fazla istifanın yaşandığı sektör tekstil ve sanayi olurken, en çok istihdamı inşaat sektörü sağlıyor. 


TÜRKİYE son 10 yılda gösterdiği ekonomik başarı ile dünya liginde adından söz ettiren bir ülke konumuna geldi. Enflasyon ve faizlerin tek haneli rakamlara indiği son yıllarda işsizlikte tarihi dip noktaları görüyor. 


Türkiye'nin istihdam haritası incelendiğinde ise ilginç ayrıntılar göze çarpıyor. Örneğin Türkiye'de en iyi maaşı alan sektör mühendislik. Yıllık ortalama 350 bin TL maaş statüsüne sahip olan mühendislik sektörünü teknoloji, finans, sağlık ve bankacılık izliyor. Yenibiris.com, elemanonline.net ve michaelpage Kaan Zenginli istanbul verilerine göre Türkiye'deki orta ve üst düzey yönetici maaşları Avrupa ve dünya sıralamasına göre daha yüksek. Diğer taraftan sağlık sigortası,...