18 / 05 / 2024

en fazla kredi artışı hangi sektörde

en fazla kredi artışı hangi sektörde

Sektörler bazında en fazla kredi artışı pastada zaten en büyük payı alan toptan ve perakende ticarette yaşandı. Kredi hacmi yüzde 47.8 artışla 69.4 milyara ulaşan inşaat ise 22.5 milyarlık net artışla ikinci sırada yer aldı...

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı oldu!

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı olmayı başardı. Borsada hâlâ çok ucuz hisseler olduğunu ifade eden Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Müge Peker, yabancı yatırımcının da dönmesiyle endekste artışın devam edeceğini söyledi.

İhtiyaç kredisi en fazla ne kadar çekilir 2022?

Kredi, vatandaşların paraya ihtiyacı oldukları zaman başvurdukları bir yoldur. Peki “İhtiyaç kredisi en fazla ne kadar çekilir 2022?” İşte bu konuya dair merak edilen detaylar!

Pandemi döneminde konut en fazla Türkiye’de değerlendi!

Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada "Yılın ikinci çeyreğinde gayrimenkulün geçen yılın aynı dönemine göre en fazla değerlendiği ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

İstanbul’da Beykoz, Ankara’da Çubuk, İzmir’de Menderes en fazla değerlenen ilçeler oldu!

Endeksa verilerine göre; en çok konut satışı olan 3 büyük ilde ise, İstanbul’da yüzde 15, Ankara’da yüzde 17, İzmir’de ise yüzde 18 değer artışı yaşandı. Son bir yılda İstanbul’da Beykoz, Ankara’da Çubuk, İzmir’de ise Menderes en fazla değer kazanan ilçeler oldu.

Ağustosta en fazla reel getiri külçe altında oldu!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, ağustos ayında en fazla reel getiri külçe altından sağlandı.

İstanbul'da konut satış rekoru: En fazla Esenyurt'ta satıldı!

İstanbul’da Haziran'da bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 186 oranında arttı. En fazla satış da 3 bin 130 konutla Esenyurt’ta oldu.

Türk Yapı Malzemeleri Sektörü en fazla ihracatı ABD ve İsrail’e yaptı!

Türk Yapı Malzemeleri Sektörü Başkanı Serdar Urfalılar, en fazla ihracat yapılan ülkelerin ABD, İsrail, Almanya, Irak ve İngiltere olduğunu söyledi.

Antalya kira endeksi en fazla artan şehir oldu!

Endeksa ve Hürriyet Emlak işbirliğiyle hazırlanan 2020 1. çeyrek kira endeksi verilerine göre, 5 büyük şehir içerisinde kira endeksi en fazla artan şehir, Antalya olarak kaydedildi. Antalya'da kira endeksi bir önceki çeyreğe göre 9,38 puan arttı...

Ankara en fazla kiralık arama yapılan bölgelerden oldu!

Endeksa ve HurriyetEmlak işbirliğiyle 2020 yılı 1. çeyreğine ilişkin kira endeksini hazırladı. 2020 yılının 1. çeyreğinde kira endeksi bir önceki çeyreğe göre 1,82 puan arttı. 1. Çeyrekte en fazla kiralık arama yapılan bölgelerden biri de Ankara oldu.

Nisanda en fazla reel getiri külçe altında oldu!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, nisanda en fazla reel getiri külçe altından sağlandı.

En fazla yetki belgesi İzmirli emlakçılarda!

TÜGEM İzmir Şubesi Başkanı Gülçin Okay, emlakçılıkta kayıtdışı çalışmaların önüne geçmek ve mesleğin itibarını yükseltmeyi planladıklarını anlatarak en fazla yetki belgesini İzmirli emlakçıların aldığını söyledi.

Martta en fazla reel getiri avrodan oldu!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, martta en fazla reel getiri avrodan sağlandı.

İstanbul'da en fazla kredi inşaat sektöründe kullanıldı! 

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, Mart 2020 İstanbul Ekonomi Bülteni’ni yayınladı. 2019 yılına ilişkin İstanbul’daki finansal piyasaların analiz edildiği bültende en fazla kredi kullanılan sektörün inşaat sektörü olduğu belirtildi...

en fazla kredi artışı hangi sektörde Haberi

en fazla kredi artışı hangi sektörde

2013’te kredilerde aslan payı ticaret ve inşaata


Yıllık net kredi büyümesinde, 30.4 milyarla toptan ve perakende ticaret ile 22.5 milyarla inşaat başı çekti.


Sektörlerin kredi hacimlerinde yaşanan net büyümeye göre bankaların 2013’te en fazla fonladığı sektörlerin başında ticaret ve inşaat sektörleri geliyor. BDDK verilerine göre, 2013’te bankacılık sektörünün hem tüketici hem de hizmet ve sanayi sektörleri kredilerinde hızlı büyüme yaşandı. Toplam kredi hacmi yüzde 32 oranında 258 milyar lira artarak 1 trilyon 72 milyar liraya ulaştı. Bunun 343 milyarını tüketicilere, 707 milyarını ise sektörlere açılan krediler oluşturuyor. Bankalar geçen yıl toplamda tüketicileri net 71.5 milyar, sektörleri 185 milyar fonladı.


 2013’te en fazla kredi artışı hangi sektörlerde?


Sektörler bazında en fazla kredi artışı pastada zaten en büyük payı alan toptan ve perakende ticarette yaşandı....