27 / 04 / 2024

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı oldu!

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı oldu!

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı olmayı başardı. Borsada hâlâ çok ucuz hisseler olduğunu ifade eden Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Müge Peker, yabancı yatırımcının da dönmesiyle endekste artışın devam edeceğini söyledi.



Borsa İstanbul’a olan ilgi seçimlerden sonra tekrar arttı. Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Müge Peker, son 3 ayda hızlı bir yükseliş yaşayan Borsa İstanbul’un potansiyelini, gelecek dönem amaçlarını ve sermaye piyasalarının geleceğini değerlendirdi.

Borsa İstanbul’un çok yüksek bir potansiyeli olduğuna vurgu yapan Peker, hem yerli hem de yabancı yatırımcının ilgisinin sürdüğünü fakat yabancının kalıcı dönüşü için TL’de istikrarın sağlanması gerektiğini belirtti. 2’nci çeyrek bilançolarında küresel ölçekte iş yapan holdingler ve bağlı ortaklıklarının pozitif bir seyir izlediğinin kaydeden Peker, ön plana çıkan sektörleri, perakende, otomotiv, bankacılık, çimento ve aynı zamanda yapı sektörü olarak sıraladı.

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı oldu!

"DOLAR BAZINDA GİDECEK YOLUMUZ VAR"

Dünya gazetesinden Birol Bozkurt’un haberine göre, borsanın dolar bazında gidecek yolu olduğunu vurgulayan Peker, “Dolar bazında baktığımız zaman henüz 2022 yılı sonlarında kaydedilen tepe noktalara şu an için ulaşmış değiliz. Kaldı ki, 2017 yılı ve öncesinde 2013 ve 2011 yıllarında ulaşılan seviyeler mevcuda göre çok daha yüksekti. Haber akışı paralelinde senenin ilerleyen süreçlerinde bu seviyelerin gündeme gelmesinin muhtemel olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı oldu!

“KÜÇÜK YATIRIMCI İÇİN EN MANTIKLISI FON”

Hem yerli ve hem de yabancı yatırımcıların borsaya ilgisinin önümüzdeki süreçte de artarak devam edeceğini öngördüğünü paylaşan Müge Peker, “Burada önemli konu seçici olmak. Türkiye piyasasının diğer piyasalara göre daha ucuz ve daha fazla büyüme potansiyeline sahip olduğu bilinen bir gerçek. Bu, halka arzlar için de geçerli bir durum. Yatırımcıların halka arzlar için de dikkatli ve seçici olacağını tahmin ediyoruz. Bu konuda, Türkiye’de borsanın potansiyeli yüksek görünüyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, son zamanlarda bireysel yatırımcıların borsaya ilgisinin arttığını ve yeni yatırımcıların piyasaya girdiğini paylaşan Peker, yatırımcılara şu tavsiyelerde bulundu: “Hisse senetleri, risk seviyesi fazla yatırımcılara uzun vadeli yatırımlarını yönlendirmek üzere tavsiye ettiğimiz bir finansal enstrüman. Burada en önemli konu hisse senedi seçimi olmak ile birlikte finansal okuryazarlığı az olan bireysel yatırımcıların hisse senedi almak yerine yatırım fonlarıyla beraber borsaya yatırım yapmasının daha makul olması.”

Eylül ayında doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ resmen açıklandı!

Engelli maaşı alanlar dikkat! Toplu iş sözleşmesinin ardından engelli maaşı yüzde kaç artacak?

Bizim Market’te Tat domates salçası 193,02 TL’ye, Aytaç tereyağı 217,70 TL’ye, süzme beyaz peynir 96,53 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön