10 / 05 / 2024

en uzun tünel hangisi

en uzun tünel hangisi

1956 yılında Türkiye'nin en uzun tüneli Bostancı'da inşa ediliyormuş. 260 işçinin çalıştığı tünel, tamamlandığında 268 metre olacakmış. Tünel 3 milyon 26 bin liraya mal olacakmış.

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak hayata geçirilen Zigana Tüneli açıldı.

Amazon'dan 'Gülümseten Kasım' kampanyası geliyor! En uzun indirim kampanyasından 7,90 TL'ye yararlanabilirsiniz! 

Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, 1-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Gülümseten Kasım" kampanyası ile şimdiye kadarki en uzun indirim kampanyasına imza atılacağını belirtti. İşte Amazon'un o kampanyasının detayları...

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası! 

Yurt dışında projeler hayata geçiren Mono Steel, Dünyanın en uzun tüneli olan Gotthard Base’de yer alacak...

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası!

Hindistan'ı Çin'e bağlayan, dünyanın 3 bin metre ve üzeri irtifalardaki en uzun tünel olma özelliğine sahip tünelde Türk teknolojileri kullanılıyor. Tünelin yazılımını ve elektromekanik sistemleri Savronik Şirketler Grubu tarafından yapıldı. 

Hollanda'nın en uzun kara tünelinde Rönesans Holding imzası!

Rönesans Holding'in Hollanda'daki grup şirketi Ballast Nedam tarafından hayata geçirilen ülkenin en uzun kara tüneli Gaasperdammertunnel'in iki kuzey geçidi trafiğe açıldı

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Dünyada bisiklet yolu en uzun ikinci kent Konya!

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı,yaptığı açıklamada Konya'nın, 550 kilometrelik bisiklet yoluyla New York'tan sonra dünyanın en uzun bisiklet yoluna sahip ikinci kenti olduğunu söyledi.

Çin, dünyanın en uzun deniz altı metro inşaatını bitirdi!

Çin'in deniz altından geçen en uzun metro tünelinin çalışmaları Shandong Eyaleti’nin sahil kenti Qingdao’da tamamlandı...

Türkiye'nin en uzun tren tünelinde ışığın görülmesine son 600 metre!

Türkiye’nin en uzun demir yolu tünel inşaatı olan ve Gaziantep Nurdağı'nda inşaat çalışmaları devam eden 9 bin 950 metre uzunluğundaki çift tüplü yüksek hızlı tren tünelinde ışığın görülmesine son 600 metre kaldı...

İzmir’in en uzun tüneli için yeni ihale!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in en uzun tünelini tamamlamak için harekete geçti.

Türkiye'nin en uzun teleferik tesisi Palandöken'e inşa edilecek!

Erzurum Valisi Otay Memiş, kar kalitesi, yılın 6 ayı kayak yapmaya elverişli, uzun pistleriyle önemli kayak merkezlerinden olan Palandöken'e Türkiye'nin en uzun teleferik tesisinin inşa edileceğini belirtti.

Yeni Zigana Tüneli Avrupa'nın en uzun tüneli olacak!

Trabzon ile Gümüşhane arasında yapılan yeni Zigana Tüneli’nin yüzde 52'si tamamlandı. Avrupa’nın en uzun tüneli olacak projenin 2020'de tamamlanması planlanıyor.

İzmir'in en uzun karayolu tünelinin inşaatı tam gaz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'yı Otogar’a bağlayacak 183 milyon liralık tünel ve viyadük projesindeki yapım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

en uzun tünel hangisi Haberi

en uzun tünel hangisi


   Türkiye'nin en uzun karayolları tüneli

 Bostancı dolaylarında açılmaktadır, 268 metre uzunluğunda bu tünel haziran başında bitecek.


 Karayolları, muhalifin, muvafığın çalışmasını beğendiği bir kurum.. Yaz, kış demiyorlar, bir bucağı bir bucağa bağlayan yollar, tüneller açıyorlar. Bu kış kıyamette bir tünel de Bostancı dolaylarında açılıyor. Ankara'yı İstanbul'a bağlayan yol üzerinde tünel... Karayolları bölge müdürlüğünde yüksek mühendis Sadi Dinçağ'ın belirttiğine göre, karayolu olarak en uzun tünelmiş bu. Bir boydan bir boya 268 metre. İstanbul'a giriş yerinin kemeri örülmüş, 150 metresi de bitmiş gibi... Tünelin heyeti umumiyesi haziran başında sona erecek. Tüneli müteahhide vermişler. Emin Yargucu şirketin ortaklarından. Daha önce epey devlet işi...