23 / 07 / 2024

en yeşillik alana sahip şehirler

en yeşillik alana sahip şehirler

Bir şehrin diğer bir şehirden daha yeşil olduğunu nasıl anlarız? Bu soruya cevap ararken, aklınıza sadece geri dönüşüm programları, bisiklet yolları, yeşil alanlar geliyorsa yanılıyorsunuz...

Türkiye'deki toplam orman alanı 2023'te 23 milyon 245 bin hektar oldu! İşte Türkiye'nin en yeşil kenti

Türkiye'nin toplam orman alanı, 2023 yılında 23 milyon 245 bin hektar oldu. Peki Türkiye'nin en yeşil kenti hangisi?

En yeşil kombi için karşılaştırmalı en iyi seçenekler! 12 Ekim 2022 fiyat listesi…

Yüzde 85 geri dönüştürülebilir malzemeden üretilen kombinin en yeni teknolojisi Vaillant Green IQ’nun özellikleri ve karşılaştırmalı fiyatlarını topladık.

Tosyalı Holding'ten dünyanın en yeşil çelik üretimi!

Yıllık 6 milyon tonu aşan üretim rakamı ile global demir çelik sektöründe önemli marka olan Tosyalı Holding, DRI teknolojisi ile dünyanın en yeşil çeliğini üretti...

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 15 metrekareye çıkacak!

Yaya ulaşımına katkı sunmak amacıyla da 2023 yılına kadar 3 bin kilometre yeşil yürüyüş yolu yapacaklarını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tüm bu çalışmalarla, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 8’den 15 metrekareye,

Meclisten geçen yeşil alan ve toplanma alanı kararları mahkemeye taşındı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclisten geçen park, yol ve deprem toplanma alanı olarak plan değişikliği yapılması kararı ile bazı tahsisleri kararlarını mahkemeye taşıdı. 

Şanlıurfa’daki harabeler yıkılarak yeşil alana dönüştü!

Şanlıurfa’da Haliliye Belediyesi Atatürk Mahallesinde bulunan 2 yapıyı yeşil alana dönüştürmek için yıkımını gerçekleştirdi.

Asım Balcı: Altındağ yeşil alana doyacak!

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Asım Balcı, “Altındağ’ı önümüzdeki dönemde Ankara’nın en yeşil ilçesi yapacağız. Bölgede kişi başına 20 metrekare ek yeşil alan düşecek'' diye konuştu.

Yeşil GYO 2019 değerleme şirketini seçti!

Değerleme şirketini seçen Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2019 yılı için Kare Gayrimenkul Değerleme ile anlaştı...

Kişi başına düşen yeşil alan miktarı millet bahçeleriyle artacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 23 milyar 800 milyon liralık 2019 Yılı Bütçesini Meclise sunan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, 2019 bütçesinde ulaşımdan sonra en büyük yatırım kaleminin çevre olduğunu söyledi.

BEDAŞ en yeşil ikinci ofis oldu!

BEDAŞ, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) kullanarak "kağıtsız ofis" uygulamasına geçen şirketin ofisi "En Yeşil Ofis" araştırmasında ikinci oldu.

Atatürk Havalimanı'nın yeşil alan olması bu ilçeleri uçuracak!

Atatürk Havalimanı’nın Central Park’ı 3’e, Hyde Park’ı 8’e katlayabilecek ölçüde yeşil alana dönüşmesi potansiyeli, Bakırköy başta olmak üzere en çok havaalanına 5 kilometre mesafedeki 5 ilçedeki konut değerlerini pozitif yönde etkileyecek.

İstanbul yeşil alan miktarında kaçıncı sırada?

İBB ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göre İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı yasal sınır 15 metrekarenin çok altında; 8 metrekare civarında olarak belirtildi. 

en yeşillik alana sahip şehirler Haberi

en yeşillik alana sahip şehirler

10 şehrin, dünyanın en yeşil on şehri listesinde yer almasının nedeni, bu şehirlerin küresel ısınma ile en üst düzeyde mücadele ediyor olmaları. Bu şehirler sadece yeşil şehir olduklarını söylemiyorlar, aynı zamanda dünyadaki diğer şehirlere de yol gösteriyorlar. Bu şehirler yenilenebilir enerjileri kullanıyorlar; yeşil yaşam tarzını destekliyorlar; çevrenin korunması için yeşil yasalar belirliyorlar ve yeşil toplumlar yaratmak için yenilikçi stratejiler uyguluyorlar.



İlk sıra İzlanda'nın başkenti Reykjavik'e ait

Greenuptown.com’da yer alan dünyanın en yeşil şehirleri listesinde ilk sıra İzlanda’nın başkenti Reykjavik’e ait. Yenilenebilir enerjiler şehrin toplam enerji ihtiyacını karşılıyor. Jeotermal faaliyetlerin tamamı yenilenebilir temiz enerjiye dönüştürülmüş durumda. Reykjavik, elektrik, sıcak su ve ısınma için ihtiyaç duyduğu enerjiyi jeotermal kaynaklardan ve hidro enerjiden elde ediyor. 2050 yılında ise fosil enerji kullanımının tamamen sıfırlanması hedefleniyor.