07 / 05 / 2024

ENDA Holding RES

ENDA Holding RES

İş Bankası, Enda Enerji tarafından kurulacak rüzgar enerjisi santralları için 96 milyon dolarlık kredi veriyor. Bu santraller Alaçatı, Germiyan, Urla, Mordoğan ve Yaylaköy 'e kurulacak.

Güriş Holding'ten Kırklareli’ne enerji yatırımı!

Güriş Holding, Kırklareli’ndeki 25.6 MW’lık Zeliha Rüzgâr Enerji Santrali’ni (RES) portföyüne ekledi. Güriş, yılda 92.000.000 kWh elektrik üretecek.

İnci Holding RES projelerine akü üretecek!

İnci Holding’in gelecek 5 yılda 400 milyon lira yeni yatırım planı var. İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gök, “RES’lerde kullanılan akülerin üretimi İnci GS Yuasa ortaklığımızda yapılabilecek bir alan” dedi.

Çalık Holding'in Karaburun RES projesinde son durum ne?

Çalık Holding, İzmir’in Karaburun İlçesi’nin Sarpıncık Köyü ile Urla İlçesi’nin Demircili Köyü’nde Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurmak için proje hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,ÇED raporu hakkında olumlu karar verdi.

Güriş Holding, Kanije Rüzgar Enerji Santrali'ni tamamladı!

Türkiye’de inşaatı devam eden rüzgar santralleri içinde en büyük paya sahip olan Güriş Holding, 64 MW’lık kapasiteye sahip olan Kanije Rüzgar Enerji Santrali’ni (RES) tamamlayarak devreye aldı.

Sarpıncık RES Projesi için yürütmeyi durdurma kararı alındı!

İZMİR'in Karaburun İlçesi'ndeki Sarpıncık RES projesi için alınan ÇED olumlu kararı 5'inci İdare Mahkemesi'nce iptal edilen Çalık Holding'e, aynı mahkemeden bir kötü haber daha geldi.

Karaburun RES'de Çalık’a engel!

İzmir Karaburun'da çevre örgütleri ve yöre halkının açtığı davada karar çıktı. Çalık Holding’in, büyük tartışmalara yol açan rüzgar enerjisi santrallerine (RES) mahkemeden durdurma kararı çıktı.

Çalık Sarpıncık RES projesi için acele kamulaştırma!

Çalık Holding tarafından yapılması planlanan RES projesine yönelik bölge halkı tarafından açılan dava ve geçen haftalarda yapılan bilirkişi incelemesi ile gündeme gelen proje, yargı sürecine karşın devlet tarafından onaylandı.

GÜRİŞ, Tahta HES’i de bünyesine kattı!

GÜRİŞ Holding, yeşil enerji santrallerine bir yenisini daha ekledi. GÜRİŞ Holding, RES, HES ve JES olmak üzere toplam sekiz santralden elde ettiği enerji üretimini 1.400.000.000kWh/yıl ulaştırdı.

Alaçatı RES için imar planı değişti!

Alaçatı RES için imar planı değişti. Çeşme'de yöre halkı ile rüzgâr santrali yatırımı yapanlar arasındaki gerginlik artarken, Enda Enerji Holding'in Alaçatı'daki rüzgar enerjisi santrali için imar değiştirildi.

Enda Enerji Mersin'deki hidroelektrik santralini satışa çıkardı!

Egelilerin çok ortaklı enerji şirketi Enda Enerji Holding Mersin'deki hidroelektrik santralini satışa çıkardı. Yüzde 40' ı hisse satışa çıkarılırken, işadamı Nihat özdemir hisselere talip oldu...

Boydak'tan RES açıklaması!

Boydak Holding, "Son günlerde ulusal basında haberlere konu olan Sibel RES lisansının iptali ile ilgili tarafımıza bugüne kadar herhangi bir resmi bildirim gelmemiştir" açıklamasın yaptı.

Karaburun'a RES onaylanmadı!

Enda Holding tarafından yapılması planlanan "Yaylaköy RES" ve " Mordogan RES" projelerine karşı Karaburun halkı, bölgedeki ekolojik yaşamı olumsuz yönde etkileyeceği gerekçesiyle uzun süredir karşı çıkıyordu.

ENDA Holding İzmir'e 5 RES kuracak!

İş Bankası, Enda Enerji tarafından kurulacak rüzgar enerjisi santralları için 96 milyon dolarlık kredi veriyor. Bu santraller Alaçatı, Germiyan, Urla, Mordoğan ve Yaylaköy 'e kurulacak.

ENDA Holding RES Haberi

ENDA Holding RES


Türkiye İş Bankası, Enda Enerji Holding A.Ş. tarafından İzmir'de kurulacak 5 rüzgar enerjisi santralının finansmanı için 96 milyon dolar tutarında kaynak sağladı. Bu santraller Alaçatı, Germiyan, Urla, Mordoğan ve Yaylaköy'e kurulacak. İlk 2.5 yılı anapara geri ödemesiz olmak üzere, toplam 12 yıl vade yapısıyla kullandırılacak krediye ilişkin sözleşmeler, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce ile Enda Enerji Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve RES Projeleri İcra Kurulu Başkanı Enis Özsaruhan tarafından imzalandı.


197 milyon MW elektrik

Özsaruhan, "6 adet hidroelektrik 2 adet doğalgaz çevirim ve 1 adet jeotermal enerji santralından oluşan 297 megawatt gücündeki 9 enerji santralına ek olarak 2015'in ilk çeyreğinde faaliyete girmesi planlanan 5 rüzgar enerji santralı ile birlikte İzmir tam bir enerji üssü olacak. Bu santrallerle birlikte Enda...