30 / 04 / 2024

Endonezya patlaması

Endonezya patlaması

Endonezya’da bulunan Sinabung Yanardağı çevresinde bulunan köylerde de yetkililer tahliye hazırlıklarına başladı.. Endonezya ordusundan 700 komando, herhangi bir patlamaya karşı 24 saat nöbet tutmaya başladı.

SON DAKİKA: Endonezya'da 7,1 şiddetinde deprem oldu!

Endonezya'nın Bali Denizi açıklarında 7,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte bütün ayrıntılar...

İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması: Yerli de yabancı da ofis kiralamak istiyor!

Nisan ayında açılan İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması yaşanıyor. Yerli ve yabancı yatırımcılarının ofis kiralamak için başvuru yapmasıyla yatırımcı talebi kısa sürede yüzde 60'ı aştı. İşte detaylar...

500 bin TL'ye yükselen özel okullara talep patlaması yaşanıyor! Artan fiyatlar engel olamadı!

Artan fiyatlara karşın 500 bin TL'ye yükselen özel okullara talep patlaması yaşanıyor. Bu okulların mezunlarına sağlanan yurtdışı olanağı, talepleri artırdı.

Depremden sonra karavanlarda talep patlaması yaşandı! Fiyatları adeta servet değerine ulaştı!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından tüm yurtta deprem tedirginliği yaşanıyor. Depreme hazırlıksız yakalanma korkusu, karavan ve kamp malzemelerinde talep patlamasına neden oldu. Artan taleple beraber fiyatlarda da dev oranlarda artış yaşandı.

Ünlü ekonomistten çok ciddi iddia! Seçimlerden önce kur patlaması yaşanabilir!

Merkez Bankası’nın rezervlerinin eksi 60 milyar dolara yaklaştığı iddiası üzerine gözleri yeniden döviz kurlarına çevrilirken, dolar ve euronun geleceğiyle ilgili öngörüler de artıyor. Son olarak ekonomist Erdal Sağlam, seçimler öncesinde bir kur patlaması yaşanabileceğini iddia etti. İşte ayrıntıla

İkinci el araca olan talep patlaması 2023’te de devam edecek!

VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli yaptığı açıklamada hem yeni yıl zamlarının etkisi hem de sıfır araçlarda süren tedarik sorunu sebebiyle 2023’ün ilk yarısında ikinci ele olan talep patlamasının devam edeceğini dile getirdi.

Endonezya'daki 100'den fazla tropik ada açık artırmaya çıkıyor!

ABD’li müzayede firması Sotheby’s, Endonezya’da yer alan 100’den fazla tropikal adanın ‘geliştirme haklarının’ 8 ila 14 Aralık tarihinde açık arttırmada satılacağını duyurdu.

Hyundai elektrikli otomobillerde satış patlaması yaptı! İşte en çok satan iki model

Elektrikli otomobillerin içten yanmalı motora sahip araçlara göre daha çok tercih edilmeye başlandğı günümüzde Güney Koreli otomotiv devi Hyundai iki modeliyle satış patlaması yaptı. IONIQ 5 ve elektrikli Kona modelleriyle rakipleriyle mücadele eden Hyundai, bir yılda satışları yüzde 100'den fazla a

Binance Endonezya’da kripto platformu kuracak!

Binance Holdings bir kripto para işlem platformu kurmak amacıyla Endonezya’nın en zengin ailesi Hartonolar ve devlete ait bir Telekom operatörü ile görüşmeler sürdürüyor.

Kripto paralarda token patlaması!

Dijital varlıklarda yeni moda olan token'lerda son günlerde talep patlaması yaşanıyor. Pek çok spor kulübü kendi token markasını çıkarıyor. Bu durum da varlıkta yatırımcı sayısını artırıyor. 

Kiralık villalarda talep patlaması!

Pandemi ve bayram tatili nedeniyle tatilcilerin villa tercihi son bulmuyor. Özellikle Antalya'da kiralık villalarda talep patlaması yaşanıyor. 

Endonezya'da 415 yapı zarar gördü!

Endonezya'nın Batı Sulawesi eyaletinin Majene bölgesinde dün yaşanan deprem sonucunda 415 yapının zarar gördüğü kaydedilerek, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Türk müteahhitler için Endonezya fırsatı!

Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, Endonezya'da 12 milyar dolarlık bir dönüşüm yapılacağını, ülkede ciddi bir konut sıkıntısı yaşandığını belirtti. Hitay, "Türkiye’den inşaat şirketleri bu projelere katılabilir" dedi. 

Endonezya patlaması Haberi

Endonezya patlaması

Endonezya’da bulunan Sinabung Yanardağı çevresinde bulunan köylerde yetkililer, tahliye hazırlıklarına başladı. Endonezya ordusundan 700 komando, herhangi bir patlamaya karşı 24 saat nöbet tutmaya başladı.


Endonezya’nın Kuzey Sumatra Adası’nda bulunan Sinabung Yanardağı çevresinde bir haftadır tehlike alarmı devam ediyor. Pazar gününden itibaren faaliyete geçen yanardağda meydana gelen patlamalardan dolayı püsküren kül kütlesi nedeniyle çevre illerde hayat felç oldu.


Kül yağmurları nedeniyle insanlar sokaklara maske ve şemsiyeler ile çıkarken, çevrede cilt ve solum hastalıklarında artış oldu. Hatalıklardan en çok etkilenen çocuklar olurken, insanlar kliniklere akın ediyor.


Kül tabakası nedeniyle doğa da zarar görürken, hava kirliliği ve insanların gelir kaynağı olan binlerce hektarlık çay bahçeleri heba oldu. Yollar ve evler tamamen griye bürünen çevre illerde, eğitime de bir hafta verildi.


Yetkililer bir haftadır, bölgede 3. derece...