07 / 05 / 2024

Ünlü ekonomistten çok ciddi iddia! Seçimlerden önce kur patlaması yaşanabilir!

Ünlü ekonomistten çok ciddi iddia! Seçimlerden önce kur patlaması yaşanabilir!

Merkez Bankası’nın rezervlerinin eksi 60 milyar dolara yaklaştığı iddiası üzerine gözleri yeniden döviz kurlarına çevrilirken, dolar ve euronun geleceğiyle ilgili öngörüler de artıyor. Son olarak ekonomist Erdal Sağlam, seçimler öncesinde bir kur patlaması yaşanabileceğini iddia etti. İşte ayrıntıla



Türkiye’de milyonlarca kişi dövizin hem seçimler hem de seçimler sonrasındaki seyrini çok merak ediyor.Konuyla ilgili bir açıklama da ekonomist Erdal Sağlam’dan geldi. Sağlam, Mesele Ekonomi isimli YouTube kanalında önemli öngörülerde bulundu.

Ünlü ekonomistten çok ciddi iddia! Seçimlerden önce kur patlaması yaşanabilir!

MERKEZ BANKASI İNİSİYATİFİ KAÇIRDI!

Merkez Bankası’nın son dönemde aldığı kararların, inisiyatifi elinden kaçırdığının göstergesi olduğunu söyleyen Sağlam, “Çünkü daha önce karşı çıktığı bütün kararları almak zorunda  kaldı” diye konuştu.

Sistemin bir şekilde sonunda Merkez Bankası’nı frenlediğini savunan Sağlam, “Çünkü bir tarafı düzelteyim derken, diğer taraftan açık verilmeye başlandığı görüldü. Ancak artık bu delikler de kapatılamaz hale geliyor” dedi.

Sağlam, bankaların sonunda taleplerini Merkez Bankası’na kabul ettirdiklerini dile getirerek, piyasanın nihayet sopasını gösterdiğini, son alınan kararla da da TCMB’nin artık seçimlere kadar bankalara dokunmayacağının işareti olduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön