04 / 05 / 2024

Ünlü Ekonomistten konut fiyatları açıklaması: Çok ciddi bir reel düşüş var!

Ünlü Ekonomistten konut fiyatları açıklaması: Çok ciddi bir reel düşüş var!

Merkez Bankası merakla beklenen Şubat 2024 konut fiyat endeksini yayımladı. Ekonomist Barış Soydan KFE ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda İstanbul'da konut fiyatlarının artış oranı yüzde 45.6'ya gerilediğini belirterek, "Yıllık enflasyon İTO'ya göre yüzde 78 olduğuna göre çok ciddi bir reel düşüş



Merkez Bankası bu yılın şubat ayına ilişkin konut fiyat endeksini dün yayımladı. Merkez Bankası tarafından yayımlanan endekse göre, şubat ayında reel fiyat endeksi bir önceki aya göre yüzde 2.2 oranında artış gösterdi.

İstanbul,  Ankara  ve İzmir'in konut fiyat endekslerindeki gelişmelere bakıldığında  Şubat'ta bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 1.5, 2 ve 1.6 oranlarında artış gözlenirken, endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre yıllık bazda ise İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 45.6, 72.9 ve 57.4 oranlarında arttı.

Ekonomist Barış Soydan resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/barissoydan üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul'da konut fiyatlarının artış oranı yüzde 45.6'ya gerilediğini belirterek, "Yıllık enflasyon İTO'ya göre yüzde 78 olduğuna göre çok ciddi bir reel düşüş var." ifadelerini kullandı.

Ekonomist Barış Soydan'ın paylaşımı şu şekilde:

Barış Soydan'ın paylaşımına gelen yanıtlar şu şekilde:

İzmir'in en pahalı kiralık evin fiyatı dudak uçuklattı! Görenler satılık zannediyor!

Turizm firmaları ‘yazlık kiralama’ işine girdi! 

Gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk? Fiyatları emlakçılar mı yükseltiyor?


Geri Dön