12 / 05 / 2024

endonezya yeni başkent

endonezya yeni başkent

Endonezya'nın yeni başkenti daha az doğal afet riski taşıyan diğer eyalet ve bölgelere ortalama uzaklıkta bulunan stratejik alanda yer alacak.

TOKİ'den başkent Ankara'ya 545 yeni konut geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, başkent Ankara'da yeni proje inşa edecek. Gölbaşı'nda yükselecek olan projede toplam 545 konut yer alacak. 

Başkent İnşaat'tan Cumhuriyet'in 100. yılına özel kampanya! Elite Residence 60 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Başkent İnşaat tarafından  Ankara Yenimahalle'de yükselen Elite Residence projesinde Cumhuriyet'in 100. yılına özel kampanya başladı. Yeni satışa çıkan projede 60 ay vade fırsatı bulunuyor. İşte Elite Residence ile ilgili detaylar...

Ankara Park Konut Yapı Kooperatifi'nin başkent projesi resmen başlıyor! Etimesgut'a 443 konutluk yeni proje geliyor!

Sınırlı Sorumlu Ankara Park Konut Yapı Kooperatifi'nin başkent Ankara projesi resmen başlıyor. Söz 443 konut yer alıyor. 

Natura Port'ta lansman fırsatı! Başkent Ankara'da 880 konutluk yeni proje!

Başkent Ankara'da hayata geçirilen Natura Port projesinde lansman fırsatıyla konut sahibi olunabiliyor. Natura Port projesinin 2025 yılının Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Başkent'e 496 konutluk yeni proje! Aslankan Beytepe 2023 Konutları için düğmeye basıldı!

Başkent Ankara'ya 496 konutluk yeni proje için düğmeye basıldı. Kaş Enerji İnşaat imzasıyla yükselecek proje 220 milyon liraya mal olacak. Aslankan Beytepe 2023 Konutları ile ilgili detaylar...

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun davasında yeni gelişme! İstinaf yoluna gidilecek!

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun tarafından eski haline getirilen toprak ve stabilize zeminler için zemin tahrip bedeli tahsil edilmemesine dair açtığı davada yeni gelişme yaşandı....

Ankarapark ile Başkent Elektrik ilk kez masaya oturuyor!

Ankapark,yeni yılda parkı hizmete açmak için Başkent Elektrik ile bugün 2.5 milyon liralık borcuyla ilgili olarak ilk kez masaya oturacak...

Tavuk Dünyası Başkent OSB'de üretim tesisi inşa ediyor!

Yılın başından bu yana açtığı yeni şubelerle 200’ün üzerinde restorana ulaşan Tavuk Dünyası,  şekerpınar Ankara Başkent OSB'de 2. üretim tesisi inşaatının temelini attı.

Endonezya'nın yeni başkenti daha az doğal afet riski taşıyor!

Endonezya'nın yeni başkenti daha az doğal afet riski taşıyan diğer eyalet ve bölgelere ortalama uzaklıkta bulunan stratejik alanda yer alacak.

Başkent Emlak Konutları kampanyalı ödeme planı 2018!

Ankara Çankaya Mühye'de yükselen Başkent Emlak Konutları'nda 292 adet daireyi kapsayan yeni bir kampanya başladı..

Başkent Yonca Evler ön talep topluyor! Yeni Proje!

Başkent Yonca Evler ön talep topluyor. Toplam 534 adet daire ve 40 dükkandan meydana gelen Başkent Yonca Evler 2020 yılı Aralık ayında teslim edilecek.

Başkent Emlak Konutları'nda 2. etap satışları başladı!

"Başkent'in yeni başkenti" sloganıyla basına tanıtılan Başkent Emlak Konutları'nda 2. etap satışları başladı. Bin 500 TL taksitlerle daire sahibi olunabilen Başkent Emlak Konutları'nda teslimler 2020 yılı Ocak ayında gerçekleşecek.

Sinpaş'tan Başkent Ankara’nın 100 Yılı kitabı!

Sinpaş Holding, başarı yolculuğunda ilk adımını attığı Ankara’nın kültür dünyasına çok önemli bir çalışmayla katkı sağladı. Atlas Tarih’in katkılarıyla hazırlanan ‘Başkent Ankara’nın 100 Yılı’ isimli kitabı, Sinpaş’ın örnek projeler hayata geçirdiği Ankara’ya en yeni armağanı oldu.

endonezya yeni başkent Haberi

endonezya yeni başkent


Endonezya'nın yeni başkenti, Borneo Adası'nın doğusunda coğrafi olarak ülkenin merkezi konumunda bulunan stratejik alanda kurulacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Endonezya hükümeti, nüfus, altyapı ve doğal afet riski gibi sorunlar sebebiyle yerini değiştirme kararı aldığı başkent Cakarta'yı nüfusun yaklaşık yüzde 60'nın yaşadığı Cava Adası'nın kuzeyinde Malezya ve Brunei Sultanlığı ile paylaştığı Borneo Adası'na taşıyacak.


Batısında Sumatra, doğusunda Sulawesi ve güneyinde Cava Adası'nın yer aldığı Borneo Adası üzerinde Endonezya'nın 5 eyaletinden biri olan Doğu Kalimantan, yaklaşık 3,5 milyon nüfusuyla ülkenin 34 eyaleti arasında nüfus büyüklüğü bakımından 19. sırada yer alıyor.

Ekonominin başta kömür olmak üzere madencilik ve petrole dayalı olduğu eyalette tarım ve turizm de gelişen sektörler arasında bulunuyor.

Yeni başkentin kurulacağının açıklandığı Kuzey Penajam Paser ve Kutai Kartanegara, gelişmekte...