30 / 04 / 2024

Enerji Çocuk Projesi

Enerji Çocuk Projesi

Enerji Verimliliği Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü arasında imzalanarak yürürlüğe giren Enerji Çocuk Projesi'nde enerji verimliliği çalışmalarına vurgu yapıldı.

Çocuklar enerji verimliliği için İstanbul'da buluştu!

Çocukların bulunduğu her ortamda enerjinin verimli kullanılması ve tüketimi konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılması amacı taşıyan “Enerji Çocuk Projesi” çerçevesinde, 21 İlden 21 çocuk İstanbul’da bir araya geldi.

Enka İnşaat'ın Hamburg'taki projesinde son durum ne?

Enka İnşaat, Waerme Hamburg GmbH, Dradenau Kombine Isı ve Enerji Santrali projesi kapsamında ilk çalışmalarla toplam proje büyüklüğünü 341 milyon Euro'ya ulaştırdı. 

Adıyaman Üniversitesi Hastanesi Çocuk İzleme Merkezi projesi TBMM'de!

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzleme Merkezi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de Çocuk Dünyası Projesi durduruldu!

Mayıs 2018’de Bornova Belediyesi tarafından temeli atılan yaklaşık 3.5 milyon lira harcanan 12.8 milyonluk ‘Çocuk Dünyası’ projesi durduruldu. Bornova Belediyesi Başkanı Mustafa İduğ, “Müteahhit firma çekildi, yeniden ihaleye çıkacağız” diye konuştu...

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Kanal İstanbul, dünyanın ilk ‘Enerji Kanalı’ olabilir!

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olarak kabul edilen çılgın proje Kanal İstanbul projesi için geri sayım sürüyor. Enerji uzmanlarına göre kanal dünyanın ilk Enerji Kanalı projesi olabilir.

Sur Enerji'den 315 milyon TL'lik Kurtini RES Projesi!

Sur Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Sur Enerji’nin Kurtini RES Projesi yaklaşık 315 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçti. Proje Mersin Gülnar'da faaliyete başladı. 

Bitlis Hizan'da acele kamulaştırma yapılacak!

Maliye Bakanlığı tarafından Hizan Hidroelektrik Enerji Santrali projesi için itlis'in Hizan İlçesi'ndeki bazı alanlarda acele kamulaştırma yapılacak..

İzmir Foça Biyogaz Enerji Santrali halk toplantısı 1 Eylül'de!

Maba Temiz Enerji tarafından, İzmir Foça'da Foça Biyogaz Enerji Santrali projesi için 1 Eylül günü saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Colorist Şile Türkiye'nin en kapsamlı çocuk projesi!

Emlak sektörüne Colorist Şile ile hızlı giriş yapan CFR Yapı, yepyeni bir kampanyayla yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Colorist Şile’den ev alanlar bir haftalık tatilini hemen rezerve edebiliyor.

Konya Alibeyhüyüğü Güneş Enerji Santrali halk toplantısı 2 Ağustos'ta!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından, Konya Çumra'da Alibeyhüyüğü Güneş Enerji Santrali projesi için 2 Ağustos günü saat 10:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Alanya GES projesi onaylandı!

Alanya Belediyesi'nin hayata geçireceği Güneş Enerji Santrali Projesi (GES), Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliği ile kabul edildi.

Sabri Ülker Çevre Ödülü sahibini buldu!

Yıldız Holding’in kurucusu Sabri Ülker adına TURMEPA işbirliği ile düzenlenen Sabri Ülker Çevre Ödülü’nün üçüncüsü Hydromx Enerji Tasarruf Projesi’ne verildi. Proje enerji tüketimi konusunda yüzde 35 tasarruf sağlıyor.

Bornova Enerji İletim Hatları projesi için acele kamulaştırma!

380 kV Bornova 380 GIS İrtibatları Enerji İletim Hatları projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji Çocuk Projesi Haberi

Enerji Çocuk Projesi

Enerji Verimliliği Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü arasında imzalanarak yürürlüğe giren ve  2014-2015 eğitim öğretim yılında 21 pilot ilde 5. 6. 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik faaliyetler yürütülen Enerji Çocuk Projesi 2015-2016 eğitim öğretim yılında  da belirlenen  yeni 38 pilot ilde öğrencilerle buluşmaya başladı.


Enerji Çocuk Projesi kapsamında, enerji verimliliği çalışmalarına vurgu yapılarak, başta evlerde olmak üzere çocukların bulunduğu her ortamda enerjinin çocuklar tarafından verimli kullanılması amaçlanmış olup, çocukların enerji kullanımı ve tüketimi konusunda bilinçlendirilmesi ve  enerji verimliliği konusunda ülke ekonomisine katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

Proje çalışmalarından biri olan Enerji Çocuk Naz ve Arkadaşları da okulların açılmasıyla birlikte yeniden il il gezmeye başladılar. İlk durağı Kırıkkale olan Naz, sonrasında Kırşehirli ve Nevşehirli arkadaşları ile bir araya geldi....