30 / 04 / 2024

Sabri Ülker Çevre Ödülü sahibini buldu!

Sabri Ülker Çevre Ödülü sahibini buldu!

Yıldız Holding’in kurucusu Sabri Ülker adına TURMEPA işbirliği ile düzenlenen Sabri Ülker Çevre Ödülü’nün üçüncüsü Hydromx Enerji Tasarruf Projesi’ne verildi. Proje enerji tüketimi konusunda yüzde 35 tasarruf sağlıyor.



Yıldız Holding'in, DenizTemiz Derneği, TURMEPA işbirliğiyle yürüttüğü Sabri Ülker Çevre Ödülü'nün üçüncüsü sahibini buldu. 274 proje arasından enerji tasarruf sıvısı olan ve ısı aktarımını geliştirmek için Nano-TermoTM teknolojisini kullanan Hydromx, Enerji Tasarruf Projesi ödülü kazandı. Programda konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, ileri enerji konusunun önümüzdeki dönemde daha fazla önem kazanacağına dikkati çekti. Sabri Ülker'in kendilerine bıraktığı en büyük mirasın 'israfsız şirket' kültürü olduğuna işaret eden Ali Ülker şunları söyledi: “Bu kültür üzerine inşa ettiğimiz sürdürülebilirlik çalışmaları ile son 5 yılda holding içinde karbon salımını 117 bin 750 ton azalttık. Lojistik kaynaklı karbon salımını son 3 yılda yüzde 16 azalttık. 2024'e kadar salım artışı olmadan büyümeyi hedefliyoruz.”


YOL GÖSTERİCİMİZ SABRİ ÜLKER


Sürdürülebilirlik vurgusu yapan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, ödülü gelenekselleştirerek çevre, su ve tarım gibi alanlarda proje üretenleri ödüllendirmeye devam edeceklerini söyledi. Ali Ülker“Bu amacımızda en önemli yol göstericimiz Sabri Ülker. O'nun 'Topraklarımıza, sularımıza, çevremize sahip çıkmak vatana sahip çıkmaktır' sözü bize ışık tutuyor” dedi.


KAYNAKLARIMIZI İYİ KORUMAMIZ LAZIM


Çevreye duyarlı projeleri desteklediklerini dile getiren Ülker, şunları söyledi: “Şehrin bir parçası olarak endüstrü kuruluşları olarak çevreye katkı sunmak bizim temel misyonlarımız arasında. Birçok projemiz var. Kullandığımız kaynakları daha fazlasını yerine koymak gayreti içerisindeyiz"


Enerji konusu önem kazanacak


Enerji konusunun önümüzdeki dönemde daha fazla önem kazanacağına dikkat çeken Ali Ülker, bu sebeple Sabri Ülker Çevre Ödülü'nün enerji alanında çalışma yapan bir girişimciye verildiğini söyledi. Daha az enerji ve daha az kaynak kullanımının önem kazandığını ifade eden Ali Ülker şunları söyledi: “Enerjiye her zaman ihtiyacımız var ve kentleşme ile birlikte temiz enerji kaynaklarına ihtiyaç artıyor. Artık kullandığımız temiz enerjiyi daha bilinçli ve az kullanmak büyük önem arz ediyor."


Eğitime önem veriyoruz


Programda konuşan TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan M. Yaramancı, eğitime önem verdiklerini söyledi. Yaramancı, "Bugün 5 bin gönüllüsü, bini aşkın üyesi olan 50 milyon kişiye kadar ulaşmış olan bir derneğiz" dedi. Yaramancı, kamunun önümüzdeki yıllarda çevre konusunda daha etkin hale geleceğine inandığını söyledi.




Yeni Şafak



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Karbon salimim azaltıyor 


Ülker'in çatı şirketi Yıldız Holding'in, 'DenizTemiz Derneği/TURMEPA' işbirliğiyle yürüttüğü 'Sabri Ülker Çevre Ödülü'nün üçüncüsü sahibini buldu. Ödülü enerji tasarruf sıvısı olan ve ısı aktarımını geliştirmeye yönelik teknolojiler kullanan 'Hydromx Enerji Tasarruf Projesi' kazandı. Projeye konu olan solüsyon, kapalı devre ısıtma ve soğutma sistemlerinde su yerine kullanılıyor. Enerji tüketimi ve karbon salimini yüzde 35 azaltıyor. 


274 başvuru yapıldı 


Bu yıl ödül için 274 başvuru yapıldı. Levent Wyndham Otel'de dün düzenlenen ödül töreninde konuşan Yıldız Holding Başkan Yardımcısı Ali Ülker, "Çevre projelerine ödül vermeye edeceğiz. Hızlı nüfus artışı çarpık kentleşme nedeniyle temiz enerjiyi bilinçli kullanmak artık daha önemli" dedi. Hydromx Genel Müdürü Ümit Özdoruk, bu teknojinin AVM'ler, belediyeler ve kamu binalarında kullanıldığını belirtti. 




Posta



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


YILDIZ Holding ve Deniz Temiz Demeği işbirliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sabri Ülker Çevre Ödülü, enerji tüketimi ve karbon salımında yüzde 35 azalma sağlayan Hydromx Enerji Tasarruf Projesi'ne verildi. Toplam 274 projenin başvurduğu programda 100 bin TL'lik ödül, Ümit Özdoruk'un kurduğu kimyager Abdulkadir Dilli liderliğindeki 12 kişilik ekibe gitti. Proje, nanoteknolojinin kullanımı ile yüzde 35 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Dün İstanbul'da düzenlenen ödül töreninde konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, çevreyi korumaya dönük proje sayısındaki artışın ümit verdiğini, ancak çevre koruma bilincinin artık değişmesi gerektiğini kaydetti. 


NÜFUS HIZLI YÜKSELDİ 

"Çevre denilince artık aklımıza sadece denizler, ormanlar, nehirler, ağaçlar gelmemeli. Türkiye nüfusunun yüzde 78'i kırsaldan şehirlere göçtü. Bu da yaşadığımız kentlerde birçok sorunu doğuruyor" ifadelerini kullanan Ülker, ödül ile hayat kalitesine katkı sağlayacak projeleri teşvik etmek istediklerini kaydetti. Ülker, "Sanayileşme ile birlikte son 30 yıldaki hızlı nüfus artışı ve çarpık kentleşmenin olumsuz etkileri kentlerde yaşayanların yaşam kalitelerini düşürüyor. Ödüle başvuran projelerin, ülkemiz insanının yaşam kalitesini ve doğal yaşam kaynaklarının verimini yükseltmeye katkıda bulunuyor olmasını istiyoruz" diye konuştu. 


Deniz Temiz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Yaramana ise yoğun Türkiye gündemi içinde çevreye ilişkin projelerin daha fazla konuşulabileceği bir ortamın siyaset ile mümkün olabileceğini kaydetti. Yaramana, "Seçim barajının yüzde 5'e düşürülmesi yeniden gündeme girmiş. Böyle olması halinde bir 'Yeşiller Partisi' de Türkiye'de kurulabilir ve çevre konusu da Türkiye'de siyasetin gündemine girer" yorumunu yaptı. 


53 milyonluk yatırım 

ÜLKER Grubu'nun sürdürülebilirlik alanındaki yatırım ve hedeflerine ilişkin bilgi veren Ülker Sürdürülebilirlik Koordinatörü Begüm Mutuş, 2024 yılma kadar sıfır karbon emisyonu ile büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Mutuş, son beş yılda özellikle çevre ve enerji verimliliği alarmda 53.4 milyon TL'lik yatırım yaptıklarım kaydederek, "Ambalajlamada yüzde 50 daha az malzeme kullanımı, lojistik kaynaklı karbon salımında yüzde 20, ambalajlarda kullanılan plastiklerde yüzde 20 ve kâğıt kullanımında yüzde 20 azalma sağlamayı taahhüt ediyoruz. Ayrıca çalışan değişim oranım da yüzde 5'ten yüzde 3.5'e çekeceğiz" dedi. 


Sözcü


Geri Dön