14 / 05 / 2024

Enerji Çocuk Projesinde enerji verimliliği konusu

Enerji Çocuk Projesinde enerji verimliliği konusu

Enerji Verimliliği Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü arasında imzalanarak yürürlüğe giren Enerji Çocuk Projesi'nde enerji verimliliği çalışmalarına vurgu yapıldı.

Artan enerji fiyatları çocuk ölümlerini de arttırabilir

İngiltere'de doktorlar, enerji fiyatlarının yükselmesi sebebiyle önümüzdeki kış birçok hanede ısınma sorununun yaşanacağı ve ölümlerin meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulundu. Doktorlar, soğuk konutlar nedeniyle çocukların akciğerleri ve beyin gelişiminin de zarar görebileceğini belirtiyor.

Bumerang Kartal enerji verimliliği ile örnek bir proje!

Kartal'da hayata geçirilen Bumerang Kartal projesinde dış cephe giydirmesinde yüzde 75 seviye oranında tamamlandı.  Bumerang Kartal'ın dış cephesi, maksimum enerji tasarrufu sağlayacak şekilde yapılıyor.

Bumerang Kartal’ın dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor!

Anadolu Yakası’nın yükselen değeri Kartal'ın merkezi lokasyonunda yer alan Bumerang Kartal projesinde dış cephe yapımına başlandı. Projenin dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor. 

Bursa Nilüfer'e çocuk sokağı yapılacak!

Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan ve 6 yaş grubundaki çocukların tasarlayacağı Çocuk Sokağı projesinde yer alan minikler, benzer bir çalışma olan Oyun Engel Tanımaz Parkı’nı inceleyerek proje hakkında bilgi edindi.

Türk Akımı projesinde inşaat 2018'de başlayacak!

Rus enerji şirketi Gazprom’un İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde inşaatın 2018’de başlayacağını bildirdi.

Bafra Kapalı Pazar Yeri'ne çocuk parkı inşa edildi!

Bafra'nın en kapsamlı Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Alanı projesinde çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çevre düzenlemeleri kapsamında Bafra Belediyesi tarafından Kapalı Pazar Yerinin yanında Çocuk Oyun Parkının yapımı tamamlandı.

Türk Akımı projesinde imzalar yakın!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde hükümetler arası anlaşmanın hazırlanmasında sona yaklaşıldığını belirterek, “Önümüzdeki hafta Erdoğan ve Putin arasında gerçekleşecek görüşmede bu anlaşmanın hazır olmasını istiyoruz.” dedi.

Nurol GYO 24 Nisan’da Çocuk Şenliği düzenliyor!

İstanbul’da seçkin projelere imzasını atan Nurol GYO, İstanbul’un yeni çekim merkezi Basın Ekspres’te hayata geçirdiği Nurol Park projesinde 24 Nisan’da Çocuk Şenliği düzenliyor.

Mersinli İzmir Rüzgar Enerji Santrali projesinde son durum!

YANDER Elektrik tarafından Torbalı. Kemalpaşa ve Bayırdır arasına yapılması planlanan Mersinli Rüzgar Elektrik Santrali projesinde sona gelindi. Bakanlık ÇED süreci tamamlanan proje için İnceleme Değerlendirme toplantısı düzenledi.

Siirt Çetin HES Enerji projesinde çalışmalar durdu!

Siirt'te 1 milyar dolar ile Çetin HES Enerji Projesi yatırımı bulunan Norveç firmasına ait Statkraft Enerji AŞ.'nin çalışmaları durduruldu. Barajda taşeron firma bünyesinde çalıştırılan yaklaşık 900 işçi ücretli izne gönderildiği belirtildi.

Kasaba projesinde enerji tasarrufu ön planda!

İş Altınhas tarafından Ömerli'de gerçekleştirilen; Kasaba projesinin 3'üncü etabındaki 156 villa ve dairenin ısı ve su tasarrufu ile enerji verimliliği maksimum seviyede olması için çalışılıyor.

Enerji Çocuk Projesi'nde enerji verimliliği anlatıldı!

Enerji Verimliliği Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü arasında imzalanarak yürürlüğe giren Enerji Çocuk Projesi'nde enerji verimliliği çalışmalarına vurgu yapıldı.

TANAP projesinde imza atıldı!

Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa pazarına ulaştıracak olan TANAP projesinde imzalar atıldı. Enerji Bakanı Taner Yıldız konuşmasının satır başları;

Enerji Çocuk Projesinde enerji verimliliği konusu Haberi

Enerji Çocuk Projesinde enerji verimliliği konusu

Enerji Verimliliği Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü arasında imzalanarak yürürlüğe giren ve  2014-2015 eğitim öğretim yılında 21 pilot ilde 5. 6. 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik faaliyetler yürütülen Enerji Çocuk Projesi 2015-2016 eğitim öğretim yılında  da belirlenen  yeni 38 pilot ilde öğrencilerle buluşmaya başladı.


Enerji Çocuk Projesi kapsamında, enerji verimliliği çalışmalarına vurgu yapılarak, başta evlerde olmak üzere çocukların bulunduğu her ortamda enerjinin çocuklar tarafından verimli kullanılması amaçlanmış olup, çocukların enerji kullanımı ve tüketimi konusunda bilinçlendirilmesi ve  enerji verimliliği konusunda ülke ekonomisine katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

Proje çalışmalarından biri olan Enerji Çocuk Naz ve Arkadaşları da okulların açılmasıyla birlikte yeniden il il gezmeye başladılar. İlk durağı Kırıkkale olan Naz, sonrasında Kırşehirli ve Nevşehirli arkadaşları ile bir araya geldi....