13 / 05 / 2024

Enerji devi Yingliden Türkiyeye yatırım

Enerji devi Yingliden Türkiyeye yatırım

Dünyanın en büyük solar panel üreticilerinden Çinli Yingli Green Energy'nin iştiraki Yingli Green Energy Europe GmbH. Türkiye'de ilk kez enerji üretimine yatırım yapacak. İşte ayrıntılar...

Üst üste bulunan rezervlerden sonra gözler bu bölgeye çevrildi! Kanadalı enerji devi Şırnak’ta petrol arayacak!

Trillion Energy petrol çıkarmak ve petrol alanlarını geliştirmek için Türkiye'ye geliyor. Kısa süre önce Gabar'da ardından Cudi Dağı'nda keşfedilen milyar dolar değerindeki petrol rezervlerinin ardından dikkatler Bestler Dereler, Feraşin ve Kato’ya çevrildi.

Petrol devi 2022'yi büyük karla kapattı

Aramco, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının ardından yükselen enerji fiyatlarının da yardımıyla 2022'de rekor kazanç açıklayan en son enerji şirketidir. Suudi petrol devi Aramco, 2022 için 151 milyar Euro'luk rekor bir kâr açıkladı ve bu, devlete ait şirket için geçen yıla göre %46,5'lik bir artışa işa

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

Enka, Gürcistan’da 1 milyar dolarlık HES projesi inşa edecek!

Enka ile Norveçli enerji devi Clean Energy Group, 960 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. 8 milyar Norveç Kronu’na denk gelen bu yatırım 433 MW’lik Namakhvani projesi. Enka ve Clean Energy arasındaki bu yatırım hidroelektrik santrali üzerine olacak.

Türkiye'ye 1.2 trilyon dolarlık ulaşım, enerji ve alt yapı yatırımı!

2023’e kadar Türkiye’de 1.2 trilyon doları bulan, ulaşım, enerji ve alt yapı projesi gerçekleştirilecek. Bu potansiyel iş makineleri sektörünün iştahını kabartıyor. Öztoygar “Dünya devi markalar Türkiye’de yatırımlarını artıyor. Potansiyel çok büyük ” dedi.

Uzakdoğulu firmalar Türkiye’de enerji yatırımı yapacak!

Uzakdoğulu firmalar, birçok sektöre yatırım yapmak için Türkiye’yi yakın markaja aldı. Çinli enerji devi CMEC de yatırım için son aşamaya geldi.

Statkraft, Siirt Çetin HES projesini satışa çıkaracak!

Enerji devi Statkraft, Siirt’te Botan çayı üzerine inşaa etmekte olduğu Çetin Hidroelektrik Santrali’ni satmak istiyor. Statkraft inşaatı devam eden santrali, bulunduğu bölgede artan gerilim nedeniyle satmak istediklerini bildirdi.

Siirt Çetin HES projesi askıya alındı!

Enerji devi Statkraft, güvenlik endişeleri nedeniyle Siirt'teki HES projesini askıya aldı. Şirket projenin askıya alınması nedeniyle 2.1 milyar Norveç kronu, yani 245.5 milyon dolar, karşılık ayıracak.

Sanayi devi BİS Enerji faaliyetlerini durdurdu!

Türkiye enerji sektörünün önemli şirketlerinden BİS Enerji faaliyetlerini durdurdu. Metro City’nin sahibi Ağım Ailesi’ne ait şirket, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyordu.

Enerji devi Yingli'den Türkiye'ye 20 MW'lik GES!

Dünyanın en büyük solar panel üreticilerinden Çinli Yingli Green Energy'nin iştiraki Yingli Green Energy Europe GmbH. Türkiye'de ilk kez enerji üretimine yatırım yapacak. İşte ayrıntılar...

Türk Akımı’nda kapasite 31.5 milyar metreküpe düşürüldü!

Rus enerji devi, devlet şirketi Gazprom, Rusya’nın doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Türk Akımı Projesi’nde kapasiteyi, 63 milyar metreküpten, 31.5 milyar metreküpe çektiğini açıkladı.

Gazprom, Türk Akımı'nın yarısından vazgeçti!

Rus enerji devi Gazprom, Rusya'nın doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı projesinde kapasiteyi 63 milyar metreküpten 32 milyar metreküpe çektiklerini açıkladı.

Türk Akımı'na ilk izin verildi!

Türkiye, Türk Akımının deniz altından ilerleyecek kesimine ilişkin mühendislik çalışmalarının yürütülmesine izin verdi. Açıklama projenin ortaklarından Rus enerji devi Gazprom'dan geldi.

Enerji devi Yingliden Türkiyeye yatırım Haberi

Enerji devi Yingliden Türkiyeye yatırım

Dünyanın en büyük solar panel üreticilerinden Çinli Yingli Green Energy'nin iştiraki Yingli Green Energy Europe GmbH. Türkiye'de ilk kez enerji üretimine yatırım yapacak.


Enerji Günlüğü'ne göre Yingli Green, Motif Proje ve İnşaat Ltd. Şti. ile ortaklaşa 20 MVV'lık bir güneş projesi gerçekleştirecek, ilk olarak Türkiye'nin Batısı'nda yaklaşık 18 hektarlık dört ayrı sahada 10 MW kapasiteli proje gerçekleştirecek. 


İnşaat 2016'nın ikinci çeyreğinde başlayacak. Diğer 10 MVV'lik GES projesinin de 2016 yılı sonuna kadar tamamlanması...