05 / 05 / 2024

enerji tasarruflu asansör

enerji tasarruflu asansör

Kentsel dönüşüm programı sayesinde asansörlerin sağladığı konfor, günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelirken, enerji tasarrufu sağlayan “Yeşil Asansörler” de çevrenin korunmasına katkı sağlıyor. Kleemann Asansör enerji tasarrufu sağlıyor...

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi. Bazı Avrupa ülkeleri doğalgaz tedariğinin yetersiz kalacağı olağanüstü haller için asansör yasakları ve elektrikli araçların zaruri olmadıkça kullanılmaması gibi katı önlemleri de masada tutuyor...

KONE'den yüzde 80 enerji tasarruflu yürüyen merdiven!

Finlandiya'da kurulan ve 1910 yılından bu yana dünyada olduğu gibi ülkemizde de asansör pazarının zirvesinde yer alan KONE, yürüyen merdiven çözümlerinde de öncü kimliğini sürdürüyor.

Binalarda enerji tasarrufu asansörlerle sağlanır!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, yapı endüstrisinin son dönemdeki gündem maddeleri arasında yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ThyssenKrupp Asansör'den akıllı binalara destek!

Yapılan Ar-Ge çalışmaları ile sektöre dünya çapında yenilikçi bir yaklaşım getiren ThyssenKrupp Asansör Türkiye'nin Genel Müdürü Turgay Şarlı, enerji verimliliğinden çevresel faktörlere kadar “akıllı bina" kavramını desteklediklerini belirtiyor.

Turgay Şarlı: Binalarda enerji tasarrufu asansörde geçiyor!

Thyssekrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, yapı endüstrisinin son dönemdeki gündem maddeleri arasında yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cantek, enerji tasarruflu Akıllı Soğuk Odalar üretiyor!

Cantek Soğutma Pazarlama Direktörü Mehmet Akgöbek, firmanın kendi yazılımları ile geliştirdiği algoritmalar ve donanımlar sayesinde yüzde 20-71'e varan oranlarında enerji tasarruflu çalışan "Akıllı Soğuk Odalar" ürettiğini söyledi.

Otis ile elektrik kesildiğinde dahi asansörünüzü kullanabileceksiniz!

Enerji tasarrufu konusunda bir ilke daha imza atan dünyanın lider asansör markası Otis, yenilikçi ürünü ‘Gen2 Switch’ ile sektörde yepyeni ve yemyeşil bir dönem başlatıyor.

Double Deck ile asansör beklemeyeceksiniz!

Double Deck asansörler, aynı asansör kuyusu içerisinde üst üste yerleştirilmiş iki kabinin birlikte hareket etmesi prensibi ile çalışıyor. Double Deck sistemi nasıl çalışıyor? İşte cevapları...

Asansör Fuarı CNR Expo'da başladı!

Asansör, Yürüyen Merdiven Sanayi ve Teknolojileri Fuarı CNR Expo Yeşilköy'de bugün başladı. Asansör Fuarı, 28 Eylül 2014 Pazar gününe kadar sürecek. Avrasya Asansör Fuarı'na 30 bin profesyonelin katılımı bekleniyor.

Torunlar GYO asansör firmasıyla anlaşmayı bitirdi!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Torunlar GYO Geda Major asansör sözleşmesini feshetti. Sözleşme 31 Mayıs 2013'te yapılmıştı.

Asansör firması, Torunlar'ı suçladı!

Torunlar GYO tarafından 'Facianın nedeni asansör şirketi, bu şirketle sözleşmemizi feshettik' açıklamasını yalanlayan Geda-Majör Limited Şirketi 'Elimize sözleşmenin feshedildiğine dair bir yazı ulaşmadı. Asıl sorumlu Torunlar GYO'dur' açıklaması yaptı.

Torunlar GYO Geda Major asansör sözleşmesini feshetti!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Torunlar GYO Geda Major asansör sözleşmesini feshetti. Sözleşme 31 Mayıs 2013'te yapılmıştı.

Binaya sonradan asansör yapılır mı?

Bir binaya sonradan nasıl asansör yapıldığı, asansör yapılabilmesi için gerekli olan izin ve belgeler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki bir binaya sonradan nasıl asansör yapılır? Asansör masraflarını kim öder?

enerji tasarruflu asansör Haberi

enerji tasarruflu asansör

Kentsel dönüşüm programı sayesinde asansörlerin sağladığı konfor, günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelirken, enerji tasarrufu sağlayan “Yeşil Asansörler” de çevrenin korunmasına katkı sağlıyor. Dünyanın önde gelen asansör firmaları arasında yer alan Kleemann Asansör, her yapıya uygulanabilen hidrolik asansörleri ve enerji tasarrufu sağlayan modelleri ile bu süreçte öne çıkıyor.


5 katlı bir konutun asansörü, sadece bir buzdolabı kadar enerji harcıyor…


ATLAS modeli asansörleri, kentsel dönüşüm projelerinde öncelikli olarak tercih ediliyor. Bu asansörler, bazı ufak düzenlemeler ile daha düşük enerji tüketecek hale de getirilebiliyor (Örneğin; led teknolojisi, özel programlanmış çalışma şekli vs.). Kentsel dönüşüm dahilinde inşa edilen 5-6 katlı binalarda, özellikle hidrolik asansörlerin avantajları ortaya çıkıyor. Aynı zamanda bu asansörler kuyu dibine ihtiyaç duymadıklarından ve 2,45 m son kat ihtiyacı ile daire...