11 / 05 / 2024

enerji tasarrufunun önemi

enerji tasarrufunun önemi

Verimlilik Artırıcı Projeler desteğinden yararlanan ve toplam yatırım tutarı 6 milyon 268 bin 416 lirayı bulan 22 projenin hayata geçmesiyle yıllık 11 bin 672 ton eşdeğer petrol tasarruf sağlandı.

HD filtreli ve enerji tasarruflu Samsung AR35 silver split klimada süper fiyat!

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Samsung, adından çok söz ettirecek bir klima üretti. Enerji tasarrufunun, hd filtre ve iyi uyku modunun bulunduğu AR35 silver split klima görücüye çıktı.

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti tartışıldı. Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi nedir? Konut kredilerinde enerji sınıfı neden önemli?

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi giderek artıyor. Konut teminatlı kredilerde neden enerji sınıfı önemli? Gelin birlikte bakalım!

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Yapı Kredi'den konutlardaki yeşil dönüşüme destek!

Yapı Kredi Bankası, binalarda enerji tasarrufunun bilincini artırmak için Doğa Dostu Mortgage ürününü hizmete sundu.

Kendi elektriğini üretme dönemi başlıyor! Evi olanlar dikkat!

Güneş paneliyle kendi elektriğini üretme dönemi başlıyor. EPDK, 10 KW’ye kadar üretim yapan güneş enerjisi panellerinin sisteme enerji satabilmesini sağlayan düzenleme için taslak hazırladı.

Altensis'ten kentsel dönüşüme yeşil güç önerisi!

Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, dönüşümün yeşil bina standartlarına uygun yapılması halinde, senede 3 milyar dolarlık enerji tasarrufunun mümkün olduğunu belirterek, “Dönüşüm yatırımlarının hızlı amorti edilmesinin yolu yeşil binalardan geçiyor” dedi.

Ticari binalar ve AVM'lerde yüzde 15 enerji tasarrufu hedefleniyor!

Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Bıyık, ticari binalar ve AVM'lerde yüzde 15'e varan oranda enerji tasarrufunun hedeflendiği bir proje geliştirdi.

Binalar için Enerji Kimlik Belgesi alma süresi doluyor!

Mevcut yapılar için çıkarılması zorunlu olan Enerji Kimlik Belgesi (EKB) için süre dolmak üzere... MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, binalara EKB alınması ve klimalı ortamlardaki iç hava kalitesinin önemi konusunda uyarıda bulundu.

Doğru iklimlendirme enerji tasarrufunun en önemli konusu!

Isıtma-soğutma sektörünün öncü firması Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle yaptığı açıklamada azalan enerji kaynaklarına dikkati çekti.

Binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufu mümkün!

Mersin'de düzenlenen "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminerde, binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufunun mümkün olabileceği vurgulandı. İşte açıklamalar...

Türk Akımı'nın enerji güvenliği açısından stratejik önemi var!

ORSAM Başkanı Kardaş: "Önemli olan Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılaması. Türk Akımı Projesi'nin enerji güvenliği açısından stratejik önemi var" dedi.

Soyak Akıllı Yıldızlar Sosyal Sorumluluk Projesi'nin ilk dönemi sona erdi!

Soyak’ın ilkokul öğrencilerinde enerji tasarrufunu ve bilincini arttırmayı hedefleyen Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’nin 2. yılının ilk dönemi sona erdi.

enerji tasarrufunun önemi Haberi

enerji tasarrufunun önemi

Verimlilik Artırıcı Projeler (VAP) desteğinden yararlanan ve toplam yatırım tutarı 6 milyon 268 bin 416 lirayı bulan 22 projenin hayata geçmesiyle yıllık 11 bin 672 ton eşdeğer petrol tasarruf sağlandı. Tasarrufun ekonomik büyüklüğü yıllık 9 milyon 564 bin 289 liraya karşılık geldi.


Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi, Arçelik, Petkim, Vestel, Kardemir, Tofaş, Şişe Cam ve Tat Konserve de geçen yıl sundukları projelerle destekten yararlandı.


Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik uyarınca, endüstriyel işletmelerin mevcut sistemlerinde enerji verimliliğini artırmaya yönelik projelerden, proje bedeli 1 milyon lirayı aşmayanlar, bedellerinin en az yüzde 30'u oranında destekleniyor. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle öngörülen proje bedeli 500 bin liradan 1 milyon liraya, ödenecek destek miktarı ise en fazla 100 bin liradan 300 bin liraya çıkartıldı.


Enerji...