04 / 05 / 2024

enerji üniversitesi

enerji üniversitesi

Türkiye'de 20 yıl içerisinde yerli nükleer santraller kurulup, bu alanda enerji üniversiteleri inşa edilecek...

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Sıfır emisyonlu binalarda yüzde 95 enerji tasarrufu mümkün!

Oxford Üniversitesi'nin "Sıfır Emisyonlu Küresel İnşaat Sektörüne Doğru" raporuna göre, sıfır emisyonlu binaların, geleneksel binalara göre enerji talebinde yüzde 95'e varan tasarruf sağladığı hesaplandı.

1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Özbekistan'dan Taşkent Sulama ve Ziraat Mühendisliği Enstitüsü ve Polonya'dan Krakow Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu online şekildebaşladı.

Özyeğin Üniversitesi ScOLa binası 200 bin dolar tasarruf sağlayacak!

Geleceğin şehirlerinde binalar da akıllanarak, enerji ve kaynakların daha tasarruflu kullanılmasını sağlayacak. Özyeğin Üniversitesi kampüsündeki ScOLa binası da yıllık 200 bin dolarlık tasarruf sağlayarak, geleceğin trendlerine ışık tutuyor.

7. Uluslararası Enerji ve İklim Forumu gerçekleşti!

Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Enerji ve İklim Forumu'nda konuşan Güler Sabancı, iklim sorunları ile mücadelede konusunda önceliğin enerji sektörünün dönüşümü olduğunu ifade etti.

Kadir Has Üniversitesi gayrimenkul sertifika programı düzenliyor!

Gayrimenkul Projelerinin Geliştirilmesi Sürecinde Hukuk, Finansman, Değerleme ve Enerji Etkin Binalar Sertifika Programı Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde gerçekleşecek.

Niğde UNİKOP Enerji Evi Projesi başladı!

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesi UNİKOP Enerji Evi Projesi'nin başladığını söyledi. Bütçesinin 3 milyon 350 bin TL olan proje 2017 yılı içerisinde tamamlanacak.

Ticari binalar ve AVM'lerde yüzde 15 enerji tasarrufu hedefleniyor!

Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Bıyık, ticari binalar ve AVM'lerde yüzde 15'e varan oranda enerji tasarrufunun hedeflendiği bir proje geliştirdi.

MMO Samsun'da Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı düzenlendi!

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle “Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı" düzenledi.

DPÜ enerji tasarrufu sağlayan radyatör sistemi geliştirdi!

Dumlupınar Üniversitesi’nin (DPÜ) Makine Mühendisliği Bölümü, yüzde 80 enerji tasarruf sağlayan yeni bir radyatör sistemi geliştirdi.

Milli Rüzgar Enerji Sistemleri kamuoyuna tanıtıldı!

Sabancı Üniversitesi’nin proje yöneticisi ve mekanik sistemler sorumlusu olduğu Milli Rüzgar Enerji Sistemleri (MİLRES) projesi, düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Adıyaman'da Enerji Verimliliği Konferansı düzenlendi!

Adıyaman Üniversitesi tarafından M. Vehbi Koç Konferans Salonu nda "Enerji Verimliliği ve Çevre' konulu konferans düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi güneş enerjisinden elektrik üretecek!

Atatürk Üniversitesi ve KUDAKA işbirliğiyle yürütülen “Yeni Umutlarla Artık Daha Bir Başka Doğacak" proje kapsamında güneş enerji santraliyle elektrik üretimi yapılacak...

enerji üniversitesi Haberi

enerji üniversitesi

Enerji Bakanlığı, Türkiye'de ikinci nükleer santral ile birlikte nükleer enerji üniversitesi kurmayı planlıyor. 20 yıl içerisinde tamamen yerli nükleer santral kurulabilecek seviyeye gelinmek isteniyor. Enerji Bakanlığı, Japonya ve Çin'e nükleer santral müzakereleri kapsamında enerji üniversitesi kurulması için teklif götürdü. İkinci nükleer santrale Elektrik Üretim AŞ'nin ortak edilmesi...